Υγειονομικοί σε αναστολή : ένας χρόνος παρέκκλισης!




Παπαζάνη Αγγελική – 

Από τη στιγμή που η ελευθερία ρίξει τη φωτεινή της δέσμη στην καρδιά ενός ανθρώπου, οι θεοί είναι ανίσχυροι απέναντί του.

Ζ.Π.Σαρτρ

Έχει περάσει ένας χρόνος από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Έχουν περάσει από πάνω μας κύματα κορονοϊού. Έχουν δημιουργηθεί παρεξηγήσεις. Έχουν δοθεί εξηγήσεις. Έχουν ειπωθεί ψέματα. Έχουν ειπωθεί αλήθειες -μισές μεν, αλλά αλήθειες!

Και ενώ όλα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, μία παρέκκλιση εξακολουθεί να ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Μία ομάδα ανθρώπων εξακολουθούν να παλεύουν για εκείνα που τους στέρησαν. Για τη νομιμότητα, για τη δικαιοσύνη, για την Ηθική.

Είναι οι υγειονομικοί σε αναστολή!

Έναν χρόνο τώρα δηλώνουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους σε ό,τι μόλυνε την άσκηση της Ιατρικής. Ένα χρόνο τώρα διαδηλώνουν. Ένα χρόνο τώρα στέκονται όρθιοι με τη δύναμη που τους δίνει η Αλήθεια και η Πίστη στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Και δεν φοβήθηκαν ούτε όταν χειροπέδες έδεσαν τα χέρια τους. Ούτε όταν αντιμετωπίστηκαν σαν κοινοί εγκληματίες. Ούτε όταν πέρασαν άπειρες ώρες μέσα στα κρατητήρια μακριά από τις οικογένειές τους, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Οι δυσκολίες τους χαλύβδωσαν. Η αγάπη όσων στηρίζουν τον αγώνα τους από την πρώτη στιγμή τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν. Η στήριξη του κόσμου που έχει πλέον αντιληφθεί τι έχει διαμειφθεί βάζει φτερά στα πόδια τους.

Οι υγειονομικοί της καρδιάς μας, οι αγωνιστές με τις λευκές μπλούζες πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Στα νοσοκομεία της χώρας μας, κοντά στους ασθενείς που έχουν στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Γιατί δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις στην Υγεία!

Παπαζάνη Αγγελική

loading...