ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…Η ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ…

Γράφει ο Joel Smalley
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Οι ελίτ έχουν υπερβάλει εαυτόν και πάρα πολλοί αγρότες ξυπνούν και αντιλαμβάνονται την μεγάλη απάτη. Μια συρροή παραγόντων οδηγεί σε μια

αναπόφευκτη κατάρρευση του σημερινού κοινωνικού παραδείγματος.

Έχω μάθει περισσότερα τα τελευταία δύο με τρία χρόνια απ’ όσα έμαθα στη διάρκεια της ζωής μου μέχρι την έλευση του COVID, τόσο ανεπίσημα μέσω της ανάλυσης δεδομένων, της παρατήρησης των ανθρώπων στην κοινωνία και κυρίως μέσω της συνεργασίας μου με μερικά από τα πιο απίστευτα μυαλά στον κόσμο, όσο και επίσημα μέσω των προγραμμάτων σπουδών της επιστήμης, της ιστορίας και της πολιτικής που υποχρεώθηκα να μελετήσω για να δημιουργήσω τη σκαλωσιά των γνώσεών μου.

Αν θα μπορούσα (λανθασμένα) να το περιορίσω σε ένα μόνο δόγμα, αυτό θα ήταν ότι, κατά τη διάρκεια της Σύγχρονης Εποχής (ως επί το πλείστον, αφού είναι καλύτερα καταγεγραμμένη), η κοινωνία διαμορφώθηκε γύρω από την παραδοχή ότι το έδαφος και οι πόροι είναι σπάνιοι και μπορούν να αποκτηθούν και να προστατευθούν μόνο με τη βία.

Κατά συνέπεια, για την προστασία του εαυτού μας και για την εγκαθίδρυση της ειρήνης, η κοινωνία πρέπει να οργανώνεται με ιεραρχικό τρόπο, με την εξουσία/τον έλεγχο να συγκεντρώνεται στην κορυφή, με αποτέλεσμα η άδεια ζωής να μεταδίδεται στους υπόλοιπους.

Αυτό πάντα επιτυγχανόταν με την αντίληψη ότι αυτό το είδος οργάνωσης διευκολύνει την καλύτερη προστασία από ξένες απειλές. 

Ως αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για αυτοκρατορίες, φέουδα ή κυρίαρχα κράτη, οι αυτοκράτορες, οι βασιλιάδες και τώρα οι αρχηγοί κρατών (και οι “ελίτ” που τους διορίζουν) βασίζονται στο “κοινό καλό” της προσφοράς προστασίας από πλήθος πιθανών απειλών (πόλεμος, πείνα, κακοδαιμονία) προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους στον έλεγχο.

Για χιλιάδες χρόνια, ο απλός άνθρωπος – οι πληβείοι, οι δουλοπάροικοι και οι σύγχρονοι φορολογούμενοι – παραβλέπουν το γεγονός ότι η οργανωτική δομή στην οποία προσκολλώνται αποτελεί συνήθως μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία, την υγεία και την ολοκλήρωσή τους από τις απειλές από τις οποίες υποτίθεται ότι τους προστατεύει.

Ωστόσο, κάθε μερικές εκατοντάδες χρόνια, για οποιονδήποτε λόγο, οι απλοί πολίτες αναγκάζονται να εξεγερθούν και να ανατρέψουν τις “ελίτ” που τους κυβερνούν παράνομα. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...