Μυτιλήνη-Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος : Η νέα τάξη πραγμάτων αποτελεί παρελθόν. Ο εθνικισμός είναι η ανερχόμενη δύναμη σε όλο τον κόσμο.
Η νέα τάξη πραγμάτων αποτελεί παρελθόν. Ο εθνικισμός είναι η νέα ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη, καθώς αποτελεί βαρόμετρο για την τύχη των υπερδυνάμεων. Ο Ελληνικός Εθνικισμός-Πολιτισμός αποτελούν τα στηρίγματα του έθνους και όχι το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]).Εν έτη 2022 γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με την αποστολή Ελληνικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, με στόχο ο Ρωσικός στρατός να προστατεύσει τους Ρώσους της Ανατολικής Ουκρανίας. Δυστυχώς κατά γενική παραδοχή είμαστε υπό την κηδεμονία των ξένων δυνάμεων και αφοπλίζουμε να νησιά μας, για να δώσουμε όπλα στους Ουκρανούς !!!!

Σε περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος προσαρτήσει την Ανατολική και Νότια Ουκρανία μέχρι την Οδησσό, θα αποκαθιστούσε την κυριαρχία σε ότι δικαιωματικά ανήκει στην Ρωσία. Δεν είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα η Ουκρανία και με τον εξοπλισμό που στείλαμε επιδεινώσαμε τις ήδη κακές σχέσεις μας με τους Ρώσους, οι οποίες διαχρονικά από την ημέρα που εκχριστιανίστηκαν από τον Βουλγαροκτόνο δεν ήταν ποτέ φιλικά προσκείμενοι προς το Ελληνικό-Ρωμαϊκό έθνος. Ανέκαθεν οι Ρωσικές ηγεσίες δεν ήταν φιλικές απέναντι στο Ελληνικό έθνος.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ IMPERIUM ROMANUM.

Με την πτώση του Ρωμαϊκού κράτους το 1204 μ.Χ. συνεχιστές-διεκδικητές της Ελληνορθόδοξης αυτοκρατορίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, εμφανίζονται οι εκχριστιανισμένοι Ρώσοι. Η πριγκίπισσα Άννα παντρεύτηκε τον Ρώσο Βλαδίμηρο Συνεπώς δίκαια μπορούν να επικαλούνται συγγένεια εξ αίματος με τους Έλληνες αυτοκράτορες, από την δυναστεία του Βουλγαροκτόνου. (1) Εν τούτοις ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Δυστυχώς είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Οι εκχριστιανισμένοι Ρώσοι από τους Έλληνες εξ αρχής μισούσαν το Ρωμαϊκό κράτος για τον παγκόσμιο πολιτισμό του, και γιατί οι πρόγονοι μας διοικούσαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Βλέποντας την πνευματική- πολιτική και την στρατιωτική ανωτερότητα των Ελλήνων του Ρωμαϊκού κράτους, και την δική τους κατωτερότητα φθονούσαν-εποφθαλμιούσαν να πάρουν την θέση των προγόνων μας, ως διοικητές-συνεχιστές της αυτοκρατορίας και της Ορθοδοξίας. ΟΙ Ρώσοι διεκδικούσαν από τους μεσαιωνικούς αιώνες ακόμη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Για αυτό άφησαν τους Γερμανούς να κατακτήσουν την αυτοκρατορία το 1204 μ.Χ. και στην συνέχεια τους Τούρκους να κατακτήσουν την Πόλη το 1453 μ.Χ. Ότι είναι οι Ρώσοι μέχρι σήμερα το οφείλουν στους Έλληνες. Εντούτοις oι ομόδοξοι Ρώσοι εγκατέλειψαν την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία να πέσει στα χέρια των Γερμανών το 1204 μ.Χ και εν συνέχεια δεν βοήθησαν τους Έλληνες το 1453 μ.Χ. κατά την κατάκτηση της βασιλεύουσας από τους Οθωμανούς.

Σε όλες τις πιο κρίσιμες ιστορικές μας στιγμές ως έθνος, οι Ρώσοι πού ευεργετήθηκαν από τους Έλληνες και από τον Βουλγαροκτόνο μας εγκατέλειψαν τελείως. Άφησαν το Ελληνικό έθνος έρμαιο στους Γερμανούς και στους Τούρκους οι οποίοι έσφαξαν, έκλεψαν, βίασαν, κατέκτησαν. Σκεφτείτε ότι ιστορικά ήταν πολύ πρόσφατα το γεγονός ότι έγιναν Ορθόδοξοι χριστιανοί από τον Βασίλειο. Μας γύρισαν την πλάτη οι ομόδοξοι Ρώσοι, καθώς ξέχασαν τους μοναδικούς και αιώνιους ευεργέτες του Ρωσικού έθνους, τους Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Από την στιγμή που αγνόησαν-περιφρόνησαν τους κορυφαίους Έλληνες όλων των εποχών, τους κοσμοκράτορες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που ήταν οι ευεργέτες τους, είναι αδύνατον να υπολογίζουν τους σύγχρονους σύγχρονους Ελλαδίτες. Ακόμη και 19 χρόνια μετά τον εκχριστιανισμό τους από τον Βασίλειο Β, οι Ρώσοι επί Κωνσταντίνου Θ Μονομάχου επιτέθηκαν εκ νέου στην πόλη-Κωνσταντινούπολη. Δεν σεβάστηκαν από την αρχή την ευεργεσία που έκαναν οι Έλληνες του Ρωμαϊκού κράτους στο Ρωσικό έθνος.

Συνεπώς πριν αρχίσουμε να στέλνουμε ακόμη και στρατεύματα ενάντια στην Ρωσία του Πούτιν, θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά. Το μέλλον του Ελληνισμού είναι ο εθνικισμός-πολιτισμός όπως τεκμηρίωσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας και ανώτατος δικαστικός Χρήστος Σαρτζετάκης. Διαχρονικά η κινητήρια δύναμη που απελευθερώνει τα έθνη είναι η ελευθερία, το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως ώστε να είναι σε θέση αποφασίσουν τα έθνη για το μέλλον τους, και να δημιουργήσουν είτε να ανασυστήσουν τις πατρίδες τους με βάση την δική τους ιστορία, γλώσσα, πολιτισμό και εθνική ταυτότητα, όπως δίδαξε πρώτος ο πατέρας της παγκόσμιας και της Ελληνικής Ιστορίας (Ηρόδοτος). Ο εθνικισμός ήταν που ανέτρεψε την αυτοκρατορία της Σοβιετικής ένωσης.

Ενδεικτικό στο Ουκρανικό ζήτημα είναι ότι ενώ ο Πούτιν θέλει τους Ρώσους της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας να ενσωματωθούν στην μητέρα Ρωσία, ενώ δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο για τα έθνη της ανατολικής Ευρώπης. Εάν ο Πούτιν προσαρτήσει όλη την Ουκρανία, όχι μόνο την Κριμαία και την Ανατολή όπου οι Ρώσοι αποτελούν πλειοψηφία, τότε η χώρα του θα αντιμετωπίσει την ίδια αντίσταση στην κατεχόμενη Δυτική Ουκρανία που η Ρωσία αντιμετωπίζει σήμερα στο Νταγκεστάν, την Ινγκουσέτια την Τσετσενία, και παλιότερα στο Αφγανιστάν επί Σοβιετικής Ενώσεως.

Ο Ρώσος πρόεδρος του οποίου η δημοτικότητά πλησιάζει στα 80%, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένας εθνικιστής διατεθειμένος να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στους δημιουργούς της παγκοσμιοποίησης. Ο εθνικισμός και όχι η νέα τάξη πραγμάτων αποτελεί το μεγαλύτερο στήριγμα των εθνών. Ο εθνικισμός αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τους Σύριους να πολεμήσουν και να κρατήσουν ελεύθερη την πατρίδα τους. Στο ίδιο καθεστώς ήταν και οι Σέρβοι που πολέμησαν όταν τους "εκδημοκράτιζε" ο Κλίντον. Οι Τσετσένοι που εξεγέρθηκαν όπως και οι εθνότητες που αποφάσισαν να αποσχιστούν από την Γεωργία. Ο λαός της Κριμαία με δημοψήφισμα εγκατέλειψε την Ουκρανία. Ο Εθνικισμός ενώνει αλλά και διαμελίζει, όπως είχε διαμελίσει την Σοβιετική υπερδύναμη. Ο εθνικισμός είναι ο θάνατος των νεοταξικών αυτοκρατοριών. Η αναβίωση του Κινεζικού εθνικισμού με την διεκδίκηση από νησιών από την Ιαπωνία προκάλεσε την ανασύσταση του Ιαπωνικού εθνικισμού. Ο μεγάλος αντίπαλος της Κίνας σήμερα είναι ο Ασιατικός και ο Αμερικανικός εθνικισμός. Η Ινδία δυσανασχετεί για την κινεζική κατοχή εδαφών και την αυξανόμενη ναυτική παρουσία της Κίνας στον Ινδικό ωκεανό. Οι Κινεζικές διεκδικήσεις στην νότια Θάλασσα έχουν ενισχύσει τον εθνικισμό στο Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Στην Δυτική Κίνα οι Ουϊγκούροι προσφεύγουν στην βία, για να αποσπάσουν την Ξινκιάνγκ από την Κίνα και να την καταστήσουν μέρος του Τουρκεστάν. Ο Κουρδικός εθνικισμός αποτελεί τον βασικότερο σύμμαχο της Αμερικής στον πόλεμο του Ιράκ, της Συρίας ενώ παράλληλα αποτελεί και απειλή για το ανερχόμενο Ιράν-Τουρκία. Ο εθνικισμός είναι σήμερα η ανερχόμενη δύναμη. Η νέα τάξη πραγμάτων αποτελεί παρελθόν. Ένας νέος κόσμος γεννιέται.και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες από την παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων με την πανδημία του Covid-19, την οικονομική-κοινωνική ανισότητα και την κλιματική αλλαγή, είναι δύσκολο να απειληθούν τα έθνη που διέπονται από εθνικιστικά αξιώματα.

"Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους."Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn.,Berlin: Weidmann, 1951: 150-182). Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα. Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα. Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του. Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει άριστα τον υποτιθέμενο πόλεμο Ελλάδας Τουρκίας, την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ανελέητος υβριδικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης.

Η έννοια του αμυντικού πολέμου στο διεθνές δίκαιο αφορά την πολεμική εμπλοκή μεταξύ των εθνών. Η χρήση όπλων ανάγεται ιστορικά στην αρχαιότητα και προηγείται της εμφάνισης των εθνών-κρατών. Η νόμιμη άμυνα επιτρέπεται και είναι δίκαιη όταν τεθούν σε κίνδυνο οι βασικές ανθρώπινες αξίες η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η επιβίωση και η ζωή. Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου, διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους, στα πλαίσια μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου. Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου, είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά. Οι πόλεμοι αποδοκιμάζονταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα, εν τούτοις η νομι­μότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο.

Είμεθα έθνος ανάδελφον. Ο εθνικισμός είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο, είναι κάτι το κατεξοχήν δημοκρατικό, θεωρείται κάτι το ιερό. Είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο γιατί ανταποκρίνεται σε μια φυσική πραγματικότητα την οποία έχει διαπιστώσει η επιστήμη της γενετικής. Σήμερα, με αυστηρές επιστημονικές μεθόδους είναι δυνατόν να διαπιστωθεί για τον καθένα μας σε ποια φυλετική ομάδα ανήκει.

Έχουν γίνει έρευνες σε πανεπιστήμια οι οποίες καταδεικνύουν ακριβώς ότι οι Έλληνες, εμείς οι κάτοικοι της σημερινής Ελλάδας, δεν έχουμε γενετική σχέση με τους γείτονές μας, ότι αποτελούμε δηλαδή έναν ιδιόμορφο τύπο. Αφού, λοιπόν, δεν έχουμε σχέση από τους γείτονες, δεν σημαίνει ότι πέσαμε από τους ουρανούς, αλλά ότι έχουμε άμεση σχέση με τους προγόνους μας. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη θεωρία ότι ο πολιτισμός καθορίζει το έθνος. Αυτή είναι μια σταλινική-λενινιστική θεωρία που υπηρετεί πολιτικούς σκοπούς". Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας και αριστερών-δημοκρατικών πεποιθήσεων Χρήστος Σαρτζετάκης.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ..

Όταν αρνήθηκαν τον Σωτήρα-Λυτρωτή Χριστό στο αρχαίο Ισραήλ, τον αποδέχτηκαν οι Έλληνες των πρωτοχριστιανικών αιώνων και του μεσαίωνα, οι οποίοι έκαναν τον Ιουδαϊκό Χριστιανισμό Ελληνικό. Για αυτό οι πρόγονοι μας από σκλάβοι έγιναν διοικητές του Ρωμαϊκού κράτους.

Η ίδρυση της παγκόσμιας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τους Ιουδαίους ένωσε όλη την οικουμένη. Αυτό έφερε την υποταγή των εθνών, κατάργησε τα σύνορα στην Μεσόγειο, Ευρώπη, Μικρά Ασία. Βόρεια Αφρική, Συρία, Ισραήλ σχημάτισε την πατρίδα που γεννήθηκε η Ελληνορθοδοξία και δημιούργησε τις προυποθέσεις για την απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους, το οποίο έφτασε στο απόγειο του, με την ανάληψη διοικήσεως του Ρωμαϊκού κράτους. Οι Έλληνες των μεσαιωνικών αιώνων μέσα από την ηθική, την πίστη και την παιδεία έγιναν κληρονόμοι μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας (Ρωμαϊκή) και μια παγκόσμιας θρησκείας (Χριστιανισμός). Ο Χριστιανισμός αναδύθηκε και έγινε παγκόσμια θρησκεία με την εισαγωγή των Πλατωνικών διδασκαλιών από τους τρεις ιεράρχες και η αρχαία Ελληνική σοφία διασώθηκε και διατηρήθηκε στους αιώνες μέσα από την ενσωμάτωση της στην Ορθόδοξη-Χριστιανική πίστη. Κυριολεκτικά ο Ελληνισμός αναστήθηκε από την Ορθοδοξία.

Δεν ήταν τυχαία ιστορικά γεγονότα ότι ο Τίμιος Σταυρός βρέθηκε για πρώτη φορά επί βασιλείας του Αγίου Κωνσταντίνου, όταν παραχωρήθηκε η Ρωμαϊκή εξουσία στους Έλληνες και επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα από τον πρώτο Έλληνα αυτοκράτορα που ανέβηκε στον Ρωμαϊκό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Τα δύο αυτά μεγίστης-παγκόσμιας σημασίας γεγονότα δείχνουν ότι οι αναγεννημένοι από την Ορθοδοξία Έλληνες, είχαν την ευλογία και την απόλυτη στήριξη του Θεού-Δημιουργού να διοικήσουν την παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να διδάξουν τον Μέγα Αριστοκλή και τον Ελληνικό πολιτισμό στα έθνη κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους.
Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος-The times of voulgaroktonos : Η νέα τάξη πραγμάτων αποτελεί παρελθόν. Ο εθνικισμός είναι η ανερχόμενη δύναμη σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :