Το θηρίο «Ερντογάν» αντιστέκεται στις Ερινύες

 

Τον κυνηγούν θεοί και δαίμονες τον… ”καλό άνθρωπο του Σετσουάν” αλά Τούρκα, που παριστάνει τον Μεγαλέξανδρο της Ανατολής. Λες και έχει εκπέμψει ομοβροντία βασκανίας ο Ελληνισμός εναντίον του!

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου

Αλλιώς δεν εξηγούνται τα απανωτά πλήγματα που δέχονται αυτός και τα.. νταηλίκια του απ’ το εσωτερικό (αντιπολιτευτικό) και το εξωτερικό μέτωπο της Τουρκίας. Πλήγματα αλληλοδιαδοχικά από εταίρους του ΝΑΤΟ που, παραδόξως, είδον το φως το αληθινό των πραγματικών του προθέσεων και του απάντησαν αναλόγως, όπως έπρεπε να είχαν κάνει από καιρό.

Έτσι οι φωτιές στα μπατζάκια του Ταγίπ Ερντογάν δεν λένε να σβήσουν, αν και δεν διαφαίνονται ικανές — προς ώρας, τουλάχιστον — να κάψουν το πολιτικό, αναθεωρητικό του αφήγημα για την Νεο-οθωμανική αυτοκρατορία με βάση το στρατηγικό δόγμα της ”Γαλάζιας Πατρίδας” των Τούρκων.

Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους η δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (”Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται”), για να ακολουθήσει τον Ιούλιο η άλλη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ Αναλένας Μπέρμποκ (”Τα ελληνικά νησιά Λέσβος, Χίος, Ρόδος και πάρα πολλά άλλα είναι ελληνικά εδάφη και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εγείρει αμφισβητήσεις σχετικά με αυτό”), στην οποία συνέκλιναν όλα τα γερμανικά κόμματα, καθώς πνέουν μένεα κατά του Ταγίπ Ερντογάν που σκοπεύει να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), αν και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ…

Δυο μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο διαδέχθηκαν τις θέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας η δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών Κατρίν Κολονά (κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα): ”Ήμασταν στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου και θα συνεχίσουμε να είμαστε” και η διαβεβαίωση συμπαράστασης της Γαλλίας προς την Ελλάδα από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Παρίσι.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι… ”δαίμονες απ’ τη Δύση” (τους οποίους φοβάται ο Ερντογάν, γιατί ”τον καταδιώκουν νυχθημερόν με ύπουλες μεθόδους”), του επέφεραν άλλο ένα διπλό χτύπημα: Την ολική άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ και την απόρριψη των διεκδικήσεων της χώρας του απ τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε Ζοζέπ Μπορέλ (”Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία της Ελλάδας επί νησιών του Αιγαίου”), σε απάντηση της επιστολής που του έστειλε πρόσφατα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Οι Ερινύες όμως είναι ανελέητες απέναντι στον ”σουλτάνο”, με αποτέλεσμα να βιώνει δύσκολες μέρες και νύχτες. Ήδη απ’ το εξωτερικό μέτωπο δέχθηκε άλλο ένα χτύπημα στον μεγαλοϊδεατισμό του.

Ένα χτύπημα που του ματαιώνει ό,τι σχεδίασε, καθώς — όπως φαίνεται — Μπάιντεν ή τον Πούτιν δεν του επιτρέπουν δεύτερη εισβολή στη Συρία, για να κάνει μεγαλύτερη εθνοκάθαρση σε βάρος των Κούρδων. Κι αυτό μετατρέπει το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια του Ταγίπ Ερντογάν σε κινούμενη άμμο.

Η όλη κατάσταση δείχνει να μας ευνοεί, γιατί πριονίζει περαιτέρω την καρέκλα του στην Τουρκία ενόψει και των εκλογών της 14ης Ιουνίου του ’23. Μόνο που το θηρίο Ερντογάν αντιστέκεται σθεναρά και εξακολουθεί να απειλεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού με πρότυπο τη Ρωσία η οποία ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει σχέδιο για προσάρτηση στα εδάφη της  κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές.

Ας σημειωθεί ωστόσο στο σημείο αυτό, ότι η Ρωσία διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, όπου γίνεται λόγος για ”απευθείας σύνδεση μεταξύ Ρωσίας–Κατεχομένων ως απάντηση της Μόσχας στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, κάτι που — αν συνέβαινε — θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναγνώρισης από τη Ρωσία του ψευδοκράτους της ”ΤΔΒΚ”),

Πέραν των παραπάνω όμως, επειδή η εκδικητικότητα των Τούρκων είναι καταγεγραμμένη ιστορικά και διαιωνίζεται, βιάζονται να κάνουν πράξη αυτοί την προαναγγελία του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ (γνωστού απ’ την…”διεθνοποίηση” της πορείας του γεωτρύπανου ”Αμπντουλχαμίντ Χαν” τον περασμένο Αύγουστο) για τρισδιάστατες έρευνες του Oruc Reis, πράγμα που κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Κλιμακώνουν την ένταση και η σωρεία συκοφαντιών που εκτόξευσε ο Τούρκος Πρόεδρος στον ΟΗΕ, η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας που παρουσίασε (σ.σ έθεσε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Θράκη, τη στιγμή που αυτά τα οποία περιέγραψε τα υφίστανται διαχρονικά οι ελληνικές μειονότητες στην τουρκική επικράτεια), ενώ  παρουσίασε fake news στο μεταναστευτικό (φωτογραφίες πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο με υπαίτιους δήθεν εμάς), χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Στόχος του Ερντογάν, φυσικά, ήταν να παρουσιάσει την Ελλάδα ως ”νεκροταφείο προσφύγων” κατηγορώντας την ουσιαστικά για ”εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” με τεκμήρια ”πνιγμένα παιδιά” και τον ίδιο ως ανθρωπιστή και ειρηνοποιό, έστω κι αν είναι δολοφόνος αμάχων (βλ. Κούρδους Γεζίντι) που εργαλοποιεί συστηματικά εξαθλιωμένους μετανάστες και (Σύριους) πρόσφυγες, τους οποίους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν στον υβριδικό πόλεμο εναντίον μας.

Όλα αυτά προοιωνίζονται, όπως κρίνουν οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι Αμερικανοί, ”θερμό” Οκτώβριο στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, χωρίς να αποκλείεται εκδήλωση ”θερμού επεισοδίου” και στη Θράκη με πολιορκητικό κριό — όπως πάντα — τον μεταναστευτικό στρατό του Ερντογάν (σ.σ Ήδη στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου βρίσκονται σε επιφυλακή οι ακρίτες-φρουροί στα φυλάκια των Καστανιών, των Κήπων και του Πυθίου, μετά τις πληροφορίες για αφίξεις χιλιάδων Σύρων προσφύγων στην Ανατολική Θράκη).

Με δεδομένα αυτά και, προπάντων, την τουρκική επιθετικότητα και διεκδικητικότητα, κρίθηκε επιβεβλημένη η συνεκπαίδευση στον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ-Ελλάδας και Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, με χρονικό ορίζοντα από 5 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Το γεγονός αιφνιδίασε τους Τούρκους και τους εξόργισε. Περισσότερο όμως τους εξόργισαν τα σχέδια των ΗΠΑ για ”Νέα Σούδα” στην Αλεξανδρούπολη. Σχέδια που διαμορφώνουν κλίμα αυξημένης έντασης στο Αιγαίο, σε σημείο να συζητούν οι γείτονες το ενδεχόμενο ενός πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας και την κατάληξή του μετά την στήριξη της πρώτης απ’ τους Αμερικανούς.

Ενδεικτικά είναι, άλλωστε, τα πολεμικά σενάρια για συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο απ’ τα ελληνικά Rafale και F-16 V και τον ελληνικό και συμμαχικό στόλο (με φόβητρο τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827) τα οποία παρουσίασε πρόσφατα με… δραματοποιημένο τρόπο απ’ τα ΜΜΕ της Τουρκίας ο Αντιπτέραρχος ε.α  Ισμαήλ Χακκί Πεκίν.

– Σίγουρα το φυσάνε και δεν κρυώνει αυτό που έπαθαν τον Ιούνιο, σας ακούω να λέτε γελώντας.

Και εγώ βιάζομαι να συμφωνήσω μαζί σας, γιατί σαν αστραπή έρχονται στο μυαλό μου οι ειδήσεις των ΜΜΕ τον περασμένο Ιούλιο με πρωταγωνιστές δυο εξοπλισμένα με ραντάρ ελληνικά Rafale της 332ης Μοίρας που είχαν εγκλωβίσει τουρκικά F16 (τα οποία είχαν μόλις απογειωθεί απ’ την τουρκική βάση Νταλαμάν και πέρασαν στα Δωδεκάνησα παραβιάζοντας το FIR Αθηνών), κόβοντας στον αέρα την πτήση τους πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Κύθνου.

Σκέφτομαι ότι ο εφιάλτης των Τούρκων θα γίνει απόλυτος, αν στα Rafale προστεθούν τα F16 Viper με ραντάρ Aesa. Ωστόσο, το πλεονέκτημα που μας δίνουν τα αεροσκάφη της Dassault, χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες κατασκευής τους, μπορεί να αναδειχθεί μόνο σε αμυντικό πόλεμο και όχι σε ηλεκτρονικό, καθώς διαθέτουν το σύστημα Spectra που βασίζεται στην ‟παθητική ανίχνευση των οπτικών του ”μετωπιαίου τομέα””, όπως λέγεται.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τακτικού πολέμου, σίγουρα τα 18 Dassault Rafale θα τρομάξουν την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία,  γιατί διαθέτουν ”θανατηφόρο” συνδυασμό (OSF με τα βλήματα MICA-IR για πλήγματα σε μεγάλες αποστάσεις). Επιπλέον, οι ”βόμβες καθοδήγησης λέιζερ” που διαθέτουν και το ραντάρ  ενεργής κεραίας RBE2 για ηλεκτρονική σάρωση τα καθιστούν ασυναγώνιστα σε Αποστολές Καταστολής της Εχθρικής Αεράµυνας (SEAD).

Εκεί που υστερούμε όμως αεροπορικά, είναι στα UAV. Τα μη επανδρωμένα δικά μας θα τα αποκτήσουμε δύο χρόνια μετά, ενώ οι Τούρκοι διαθέτουν από χρόνια τα αποδεδειγμένα  καταστροφικά σ’ έναν πόλεμο AKINCI, BAYRAKTAR-B2 (σ.σ δοκιμασμένα με άριστες επιδόσεις στα μέτωπα της Συρίας και της Ουκρανίας), στα οποία θα προστεθεί αργότερα το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος τους ”MIUS” που κατασκευάζει η Baykar και μπήκε ήδη από τον Μάρτιο στη γραμμή παραγωγής του.

Δεδομένων αυτών και λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα οξύτερη ρητορική και… επιχειρησιακή προκλητικότητα του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έχει προσαρμόσει το τουρκικό εθνικό αφήγημα στο πνεύμα επιθετικότητας των τουρκικών Μέσων (”Ας πάρουμε μερικά να καταρρεύσει η πολιτική Ελλάδας και ΗΠΑ”) και το όραμα της ”Γαλάζιας ΄Πατρίδας” του, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Και το όλα περιλαμβάνει και πόλεμο, έστω κι αν η πολιτική ηγεσία μας τον απορρίπτει μετά βδελυγμίας λες και εξαρτάται από αμάς αποκλειστικά η μακροημέρευση της ειρήνης…

loading...