Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. ΤΟ ΕΦΙΑΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣΔρ Ευριπίδης Μπίλλης *   


Όλα αυτοματοποιούνται.


·      Οι τράπεζες κλείνουν και απολύονται σιωπηλά χιλιάδες υπάλληλοι τους.


·      Το κράτος υπερήφανα ψηφιοποιείται  και σύντομα για εξυπηρέτηση του κοινού θα χρειάζεται ελάχιστους υπαλλήλους (εφορίες κτλ).


·      Στα σούπερ μάρκετ το ζύγισμα αυτοματοποιήθηκε και σε  μερικά σούπερ μάρκετ μιας αλυσίδας, αυτοματοποιήθηκε και η πληρωμή χωρίς ταμία.


Και σχεδιάζονται πολλά στο μέλλον με χρήση, αντί ανθρώπων έξυπνων ρομπότ. Αυτοματοποιήθηκε επίσης η κατασκευή αυτοκινήτων και χρησιμοποιεί ελάχιστους υπαλλήλους.


·      Αυτοματοποιήθηκε από παλιά η λειτουργία αποθηκών με ρομπότ κτλ


·      Και συνεχίζουν να αυτοματοποιούνται πολλά με αποτέλεσμα να απαιτείται η εργασία ελάχιστων υπάλληλοι. Και σε λίγο θα απασχολούνται σε πολλές δραστηριότητες, σχεδόν μόνον ρομπότ


·      Στην γεωργία επίσης με την συνεχή τεχνολογική εξέλιξη πολλά θα γίνονται από έξυπνες μηχανές χωρίς υπαλλήλους ή από ρομπότ


·      Ακόμα και η ιατρική στο μεγάλο της μέρος φαίνεται ότι αυτοματοποιείται. Και σε λίγο ένα μηχάνημα που θα μας παίρνει λίγο αίμα θα αποφαίνεται για τα πάντα.


·      Συμπέρασμα  είναι ότι θα έχουμε κράτος με ελάχιστους υπαλλήλους, τράπεζες με σχεδόν μηδενικό προσωπικό, επιχειρήσεις αυτοματοποιημένες και αυτές με ελάχιστο προσωπικό κτλ.


·      Και κάτι που ίσως δεν το σκέφθηκαν.  Δεν θα υπάρχουν και  πελάτες για τίποτε


·      Ερώτημα.  Τι θα γίνει τότε με τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που με την τρομερή ανεργία δεν θα έχουν εισόδημα για να ζήσουν;


·      Να θυμίσω επίσης και την αγωνία του Stephen Hawking για τον κίνδυνο εξαφάνισης του ανθρώπινου γένους  από τα μελλοντικά ρομπότ,  που το μόνον που θα χρειάζονται θα είναι αντί φαγητό  ενέργεια.


·      Και αυτά πέραν μιας ολικής πυρηνικής καταστροφής,  που το βαθύ κράτος των ΗΠΑ  της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ως όλα δείχνουν,  προσπαθεί φασιστικά δηλαδή «δημοκρατικά» να την προκαλέσει.


·      Με ολική ή μερική εξαφάνιση της ανθρώπινης ζωής


Δρ Ευριπίδης Μπίλλης


 


Υ. Γ. Θα επανέλθουμε στο θέμα “δημοκρατία” της Μεγάλης Επανεκκίνησης, που την ζούμε από το 2010 στην υπόδουλη πατρίδα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια :