Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. ΤΟ ΕΦΙΑΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ


Δρ Ευριπίδης Μπίλλης *   

Όλα αυτοματοποιούνται.

·      Οι τράπεζες κλείνουν και απολύονται σιωπηλά χιλιάδες υπάλληλοι τους.

·      Το κράτος υπερήφανα ψηφιοποιείται  και σύντομα για εξυπηρέτηση του κοινού θα χρειάζεται ελάχιστους υπαλλήλους (εφορίες κτλ).

·      Στα σούπερ μάρκετ το ζύγισμα αυτοματοποιήθηκε και σε  μερικά σούπερ μάρκετ μιας αλυσίδας, αυτοματοποιήθηκε και η πληρωμή χωρίς ταμία.

Και σχεδιάζονται πολλά στο μέλλον με χρήση, αντί ανθρώπων έξυπνων ρομπότ. Αυτοματοποιήθηκε επίσης η κατασκευή αυτοκινήτων και χρησιμοποιεί ελάχιστους υπαλλήλους.

·      Αυτοματοποιήθηκε από παλιά η λειτουργία αποθηκών με ρομπότ κτλ

·      Και συνεχίζουν να αυτοματοποιούνται πολλά με αποτέλεσμα να απαιτείται η εργασία ελάχιστων υπάλληλοι. Και σε λίγο θα απασχολούνται σε πολλές δραστηριότητες, σχεδόν μόνον ρομπότ

·      Στην γεωργία επίσης με την συνεχή τεχνολογική εξέλιξη πολλά θα γίνονται από έξυπνες μηχανές χωρίς υπαλλήλους ή από ρομπότ

·      Ακόμα και η ιατρική στο μεγάλο της μέρος φαίνεται ότι αυτοματοποιείται. Και σε λίγο ένα μηχάνημα που θα μας παίρνει λίγο αίμα θα αποφαίνεται για τα πάντα.

·      Συμπέρασμα  είναι ότι θα έχουμε κράτος με ελάχιστους υπαλλήλους, τράπεζες με σχεδόν μηδενικό προσωπικό, επιχειρήσεις αυτοματοποιημένες και αυτές με ελάχιστο προσωπικό κτλ.

·      Και κάτι που ίσως δεν το σκέφθηκαν.  Δεν θα υπάρχουν και  πελάτες για τίποτε

·      Ερώτημα.  Τι θα γίνει τότε με τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που με την τρομερή ανεργία δεν θα έχουν εισόδημα για να ζήσουν;

·      Να θυμίσω επίσης και την αγωνία του Stephen Hawking για τον κίνδυνο εξαφάνισης του ανθρώπινου γένους  από τα μελλοντικά ρομπότ,  που το μόνον που θα χρειάζονται θα είναι αντί φαγητό  ενέργεια.

·      Και αυτά πέραν μιας ολικής πυρηνικής καταστροφής,  που το βαθύ κράτος των ΗΠΑ  της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ως όλα δείχνουν,  προσπαθεί φασιστικά δηλαδή «δημοκρατικά» να την προκαλέσει.

·      Με ολική ή μερική εξαφάνιση της ανθρώπινης ζωής

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

 

Υ. Γ. Θα επανέλθουμε στο θέμα “δημοκρατία” της Μεγάλης Επανεκκίνησης, που την ζούμε από το 2010 στην υπόδουλη πατρίδα μας

loading...