Πούτιν: Ανεξάρτητα από την Ουκρανία, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διατηρήσουν την ηγεμονία τους για πάντα

 

Η ανθρωπότητα οδεύει προς έναν πολυπολικό κόσμο

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους αλλά οι προσπάθειές τους είναι  καταδικασμένες να αποτύχουν, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας σε περίσταση όπου έλαβε τα διαπιστευτήρια από ξένους πρεσβευτές στη Μόσχα, ο Πούτιν είπε ότι «η αντικειμενική ανάπτυξη προς έναν πολυπολικό κόσμο αντιμετωπίζει την αντίσταση όσων προσπαθούν να διατηρήσουν την ηγεμονία τους στις παγκόσμιες υποθέσεις και να ελέγχουν τα πάντα – Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική».

Οι ΗΠΑ έχοντας ηγεμονική θέσή το έχουν καταφέρει αυτό για αρκετό καιρό, «αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι για πάντα… ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης. 

Όπως υπενθυμίζει το Associated Press, ο Πούτιν έχει επανειλημμένα δικαιολογήσει την απόφασή του να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ως απάντηση στην υποτιθέμενη καταπάτηση των ζωτικών συμφερόντων ασφαλείας της Ρωσίας από τη Δύση. 

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε μάλιστα ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας για τη δράση της στην Ουκρανία είναι μέρος των προσπαθειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για να ενισχύσουν τις θέσεις τους. Οι κυρώσεις όμως απέτυχαν, σύμφωνα με τον ίδιο, και πλήγωσαν επίσης φτωχές χώρες.

naftemporiki.gr

loading...