Ο περίεργος ρόλος των ΜΚΟ, η προπαγάνδα των Τούρκων και οι δήθεν δημοσιογράφοι…

 

Με αφορμή την παραδοχή από την οργάνωση HumanRights360 ότι υπήρξε εσφαλμένη θεώρηση για το ότι ήταν ελληνικό έδαφος η νησίδα που βρέθηκαν οι 38 μετανάστες, γεννάται πάλι ένα ζήτημα με το ρόλο που παίζουν στην χώρα μας διάφορες ΜΚΟ (και δεν αναφερόμαστε στην συγκεκριμένη που είχε το σθένος να διορθώσει), οι κάθε λογής αποκαλούμενοι ακτιβιστές / ανθρωπιστές, αλλά και ο ρόλος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που αναπαράγουν την προπαγάνδα του Ερντογάν

Η «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες, βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους και για την οποία κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης, έρχεται αρκετά καθυστερημένα… Υπό την έννοια ότι το «κακό» έχει γίνει ήδη. Η χώρα μας διασύρθηκε άδικα για άλλη μια φορά, και βρήκε έδαφος το παραμυθάκι του Ταγίπ Ερντογάν ότι οι Έλληνες αφήνουν τους μετανάστες να πεθαίνουν χωρίς φαγητό και νερό και ότι κάνουν βίαια push backs και διάφορα άλλα τέτοια γλαφυρά.

«Από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΜΚΟ.

Επίσης, σημειώνει ότι «η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσης μας. Άλλωστε ο ανωτέρω ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος ή συνεργάτης της οργάνωσής μας, όπως ανακριβώς δηλώθηκε στο διαβιβαστικό έγγραφο του αιτήματος εισόδου του».

Εδώ βέβαια ανακύπτουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας όχι μόνο για τις ΜΚΟ που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και για τους δημοσιογράφους (Έλληνες και ξένιους) οι οποίοι έχουν την αίσθηση ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορούν να μπαινοβγαίνουν σε δομές, σε φυλασσόμενες περιοχές κ.ο.κ.

Αναφερόμαστε βεβαίως σε ξένους δημοσιογράφους και ξένα ΜΜΕ που χωρίς καμία πηγή μετέδιδαν ότι οι μετανάστες βρισκόντουσαν σε ελληνική νησίδα και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας αρνούνταν να πραγματοποιήσουν έρευνα και διάσωση. Δημοσιογράφοι οι οποίοι με απίστευτη ευκολία μετέδιδαν από τα social media και διέσπειραν απίστευτα fake news ισχυριζόμενοι ότι η ελληνική αστυνομία και ο στρατός δεν σώζει τους μετανάστες που βρίσκονται εντός ελληνική επικράτειας, αλλά και ότι υπάρχουν και νεκρά παιδιά!

Το τρομερό στην όλη ιστορία είναι ότι παρά τις διαψεύσεις των αρμόδιων υπουργών της Ελλάδας, οι ξένοι αυτοί δημοσιογράφοι επέμεναν χωρίς στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους, ενώ τα παραπάνω ψεύδη υιοθετήθηκαν άκριτα και από μερίδα Ελλήνων δημοσιογράφων και πολιτικών κομμάτων οι οποίοι κατηγορούσαν την χώρα μας σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες. Ενίσχυαν δηλαδή με αυτό τον τρόπο το ανθελληνικό κρεσέντο του Ταγίπ Ερντογάν, όπως ακριβώς έκαναν και το 2020 στον Έβρο όπου Έλληνες δημοσιογράφοι και πολιτικά κόμματα διέδιδαν ότι η ΕΛ.ΑΣ. σκότωνε εν ψυχρώ μετανάστες στον Έβρο. Αν αυτό δεν λέγεται εσχάτη προδοσία, πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει;

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να οχυρώσει την εσωτερική άμυνα της χώρας και να ξαναδεί επειγόντως το ρόλο όλων αυτών των ΜΚΟ και των αυτοαποκαλούμενων ακτιβιστών και δήθεν δημοσιογράφων, πριν είναι αργά για την εθνική μας ασφάλεια.

https://www.newsbomb.gr

loading...