Είναι σαφές πως τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων του 99%, δεν είναι ταυτόσημα με τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ του 1%, τους οποίους υπηρετούν οι ειδικά εκπαιδευμένες πολιτικές ελίτ στα σχολεία τους, όπως το «Young Global Leaders» ή το Harvard – ενώ χειραγωγούν τις μάζες με τα διατεταγμένα ΜΜΕ τους και με εξειδικευμένες «τεχνολογικές» μεθόδους, οι οποίες ήταν αδύνατες στο παρελθόν. 

Ως εκ τούτου, οι όποιες αντίθετες, λογικές φωνές που αναζητούν τρόπους επικράτησης της ειρήνης, καταπνίγονται από τις χειραγωγημένες μάζες – οι οποίες, στο θέμα της Ουκρανίας που δεν θα πληρώσουν οι ελίτ, αλλά πανάκριβα οι ίδιες, κατηγορούν αυτές τις φωνές ως ρωσόφιλες, ως υποστηρικτές του αναθεωρητισμού των συνόρων, ως ανήθικες κοκ. Την ίδια στιγμή, οι οικονομικές ελίτ της Δύσης κερδίζουν τεράστια ποσά από την κερδοσκοπία στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στο στρατιωτικό εξοπλισμό, μέσω του πληθωρισμού κλπ. – ενώ όποιες μεγάλες επιχειρήσεις δεν τα καταφέρνουν, όπως η γερμανική Uniper (πήρε ήδη 19 δις € από την κυβέρνηση), στηρίζονται ξανά από τα κράτη, οπότε από τις ανόητες μάζες. 

Επομένως, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία δυνατότητα για να δρομολογηθεί μία ρεαλιστική πολιτική που θα έθετε τέλος στον πόλεμο, μέσω διαπραγματεύσεων – πόσο μάλλον όταν δεν τη θέλει ούτε η κυβέρνηση της Ουκρανίας, προφανώς επειδή υπηρετεί και αυτή με τη σειρά της τις ίδιες ελίτ.

loading...