Ελπίδες στο Μέγαρο Μαξίμου να «ρεφάρει» το σκάνδαλο των υποκλοπών με χρηματοδοτήσεις κομμάτων από Ρωσία

 

Το ξεκίνησαν οι υπουργοί του, το συνέχισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τώρα αναμένεται και το «ιππικό» από τις ΗΠΑ. Ο λόγος για το σενάριο που θέλει τη Ρωσία να επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι ανακοινώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ περί στοιχείων για χρηματοδότηση κομμάτων από τη Μόσχα φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει ελπίδες στο Μέγαρο Μαξίμου ότι κάτι θα έχουν για να «ρεφάρουν» τη ζημιά από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσαν να βγάλουν και ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν. Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

loading...