Ξέσκισαν την Υγεία: Βγαίνει στους δρόμους το προσωπικό του Παίδων «Αγία Σοφία»: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ αναισθησιολόγους

 

Στο «κόκκινο» το μικροβιολογικό εργαστήριο! 

Οι γιατροί του Παίδων “Η Αγία Σοφία” ετοιμάζονται την ερχόμενη εβδομάδα για κινητοποιήσεις, με αφορμή την έλλειψη αναισθησιολόγων και την υπολειτουργία άλλων τμημάτων εξαιτίας προσωπικού που δεν αρκεί.

Το θέμα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στο παιδιατρικό νοσοκομείο απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς έχουν ανασταλεί τακτικά χειρουργεία.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν χθες με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και 5μελή Επιτροπή από το Παίδων Αγία Σοφία για το συγκεκριμένο θέμα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων του “Αγια Σοφία” για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις να γίνει κατά προτεραιότητα.

Πέραν τούτου, η ενίσχυση του νοσοκομείου θα γίνει με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκηρυχθούν κατά προτεραιότητα τρεις θέσεις, ενώ τέσσερις γιατροί θα μετακινηθούν προσωρινά.

Εκτός, όμως, από τους αναισθησιολόγους οι ιατροί του παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος διαμαρτύρονται για έλλειψη και σε άλλους τομείς. Μεταξύ άλλων χρειάζονται μικροβιολόγοι, βιολόγοι, τεχνολόγοι στο μικροβιολογικό τμήμα.

Διέλυσαν την Υγεία αλλά κατά τα άλλα εκβιάζουν για τα εμβόλια!!!

loading...