Επέλαση Μελόνι στην Ιταλία, με “άγρια ματιά” στη ΕΕ και με “τρυφερότητα” στον Πούτιν.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Τα άκουσε τα χαμπάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έφτασαν τα μαντάτα στο Μαξίμου και δεν λιποθύμησαν ακόμη; Μα αυτά έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήδη παίρνουν lexotanil για να ηρεμήσουν!

Η δε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρέπει να έχει κοντά της γιατρούς και νοσοκόμες προκειμένου να την συνεφέρουν από το σοκ πολλών ρίχτερ που υπέστη!

Αλλά να μην σας κουράζω περισσότερο και να μπούμε στην ουσία του θέματος!

Την Κυριακή θα διεξάγονταν στην Ιταλία των 60+ εκατομμυρίων ανθρώπων εθνικές εκλογές και στις οποίες φάνταζε ως φαβορί η υπέρ-δεξιά Τζόρτζια Μελόνι και η οποία πολλές φορές είχε εκφράσει την απογοήτευσή της προς τα πεπραγμένα της ΕΕ. Η οποία ποτέ δεν έκρυψε το θαυμασμό της προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν.

Η Τζόρτζια Μελόνι, ετών 45, επικεφαλής του κόμματος “Αδέλφια της Ιταλίας”, θεωρείται ως πολιτικός πως είναι η κληρονόμος της ιταλικής συντηρητικής παράδοσης! Της παράδοσης που αναγνωρίζει το δόγμα “Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια”!

Η Τζόρτζια Μελόνι είναι Πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών από το 2020, αλλά είναι και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2006. Στην 4η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν Υπουργός Νεολαίας (2008-2011)!

Να σημειωθεί ότι στην συμμαχική κυβέρνηση υπό τον τεχνοκράτη, εκλεκτό των Ευρωπαϊκών Αγορών Μάριο Ντράγκι (ανέλαβε καθήκοντα στις 13 Φεβρουαρίου 2021), δεν δέχτηκε να συμμετάσχει, όντας ως μόνη που ασκούσε αντιπολίτευση!

Τον Δεκέμβριο του 2012 ίδρυσε το κόμμα της! Στις γενικές εκλογές του 2018 το κόμμα “Αδέλφια της Ιταλίας” έλαβε ποσοστό 4,4%!

Ωστόσο, όλες οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της Κυριακής, έδιναν στην Τζόρτζια Μελόνι ποσοστά άνω του 20%! Και αν λάβουμε υπόψη μας, πως είχε επιτευχθεί μετεκλογική συνεργασία με τα κόμματα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και “Λέγκα του Βορά” του Ματέο Σαλβίνι, τότε θα δημιουργείτο ενδεχομένως κυβέρνηση υπό την Τζόρτζια Μελόνι!

Να λοιπόν ο λόγος, που θορυβημένη η ΕΕ και η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγιναν επιθετικοί απέναντι στο κόμμα “Αδέλφια της Ιταλίας”, κατηγορούμενοι από την ιταλική κοινωνία για άθλια προπαγάνδα και εισχώρηση στα εσωτερικά της Ιταλίας!

Αφού η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν δίστασε να πει για την μελλοντική ιταλική κυβέρνηση, πως:

«Αν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση – και έχω μιλήσει για την Ουγγαρία και την Πολωνία – έχουμε τα εργαλεία»!

Άφησε μάλιστα υπόνοιες, πως θα μπορούσε η Ιταλία να γίνει για την ΕΕ το νέο Ηνωμένο Βασίλειο!

Όμως οι Ιταλοί δεν μάσησαν και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην ΕΕ!

Με τα “Αδέλφια της Ιταλίας”, πριν από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, να συγκεντρώνουν ποσοστό περί το 26-27%. Η “Λέγκα του Βορά” 9+%, το Forza Italia 8-9%!

Ένα ξεκάθαρο προβάδισμα του δεξιού συνασπισμού κομμάτων που μπορεί να ξεπεράσει το 44% των ψήφων! Και το οποίο δημιουργεί αυτοδυναμία στη Βουλή, αλλά και στη Γερουσία!

Μη ξεχνώντας – και δεν το ξεχνά και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – πως η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ και χώρα με ισχυρή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο!

Όλα μάλιστα υποδηλώνουν, ότι ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει “ρωσικό άρωμα”, από την στιγμή, που κυρίως ο Ματέο Σαλβίνι, όσο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ποτέ δεν έκρυψαν την αντίθεσή τους προς την ιταλική πολιτική αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία!

Όταν, τόσο ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα, όσο και ο Ματέο Ρέντσι ήταν υπέρμαχοι της αποστολής πολεμικού υλικού προς ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων! Μάλιστα είχαν εκφράσει δημόσια τους φόβους τους για ανάμιξη της Ρωσίας στις ιταλικές εκλογές!

Τι ακριβώς σας θυμίζουν αυτές οι πολιτικές θέσεις;

Μα τα όσα κάνει και ισχυρίζεται και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Τι όμως αποφάσισε ο ιταλικός λαός; Ενέταξε στην αντιπολίτευση όλους εκείνους τους κρετίνους, που τρομοκρατούσαν με ατεκμηρίωτους λόγους τον λαό τους!

Η Τζόρτζια Πελόνι λοιπόν θα είναι η νέα Πρωθυπουργός της Ιταλίας!

Η οποία αφουγκράστηκε τον σφυγμό του μέσου Ιταλού! Για την επαναφορά της Ιταλίας στις εθνικές της παραδόσεις! Που θα επαναδιαπραγματευτεί τη θέση της Ιταλίας στην ΕΕ και για τους παράνομους μετανάστες! Που μετά την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Γαλλία και τη Σουηδία, προσθέτει άλλο ένα κρίκο στις χώρες που επιστρέφουν στις ρίζες τους!

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι αξιωματούχοι της ΕΕ, θα υπάρχει ΕΕ! Με άλλη μορφή πιο ανθρώπινη, σεβόμενη τις εθνικές παραδόσεις των μελών – κρατών της!

Πριν κλείσω, να σας αναφέρω δυο πολύ σημαντικά στοιχεία από τις εκλογές της Ιταλίας!

Το πρώτο, πως η προσέλευση στις κάλπες ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου, αφού με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών προσήλθε στις κάλπες το 64,7% του εκλογικού σώματος!

Το δεύτερο, πως η νέα Βουλή θα έχει 400 Έδρες από 630 που είχε η προηγούμενη και η Γερουσία θα έχει 200 Έδρες από 315 που είχε η προηγούμενη! Η μείωση προήλθε από δημοψήφισμα που διενεργήθηκε το 2020!

Μήπως λοιπόν, αφού η Ιταλία των 60+ εκατομμυρίων ανθρώπων θα έχει 400 Βουλευτές, η Ελλάς των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν μπορεί να έχει 300! Μήπως θα έπρεπε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για εκπροσώπησή του στη Βουλή από 150 Βουλευτές; Δεν θα ωφελούσε τον Τόπο μια τέτοια μείωση; Ή μήπως δεν θα γίνει αφού θα έβλαπτε τους άεργους – οι περισσότεροι – που διεκδικούν κάθε φορά το χρίσμα του Βουλευτή;;

loading...