Ισλαμική Πολιτεία ο Έβρος μας;

Είναι σε όλους σας γνωστοί οι αγώνες του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) και ειδικότερα του Προέδρου του Βάκη Τσιομπανίδη για την μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως επιμένει να καταστήσει τον Έβρο μας φέουδο παράνομων μεταναστών!

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την νέα καταγγελία που μας έστειλε το γραφείο Τύπου του ΑΚΚΕΛ και το οποίο παρακάτω σας γνωρίζουμε:

Το ΑΚΚΕΛ ρωτάει: Τι διάολο κάνουν οι ΤΕΡΝΑ-κυβέρνηση κατά της κοινότητας του ΚΥΤ Φυλακίου;

Οι υπόγειες ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της εταιρίας ΤΕΡΝΑ (“κολλητής” του Γεραπετρίτη) στην κοινωνία της κοινότητας όπου υπάρχει το ΚΥΤ Φυλακίου, αποκαλύπτονται και καταδικάζονται από τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, Βάκη Τσιομπανίδη, με την ακόλουθη δήλωσή του:

«Τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι έντονη απογοήτευση. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της Ορεστιάδας, του Έβρου και γενικότερα των Ελλήνων, όλοι αυτοί που δώσαμε μάχες για να αποτρέψουμε το έκτρωμα δημιουργίας Ισλαμικής πολιτείας στο Φυλάκιο του Έβρου. Σχετικά με την Ισλαμική πολιτεία που φτιάχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μηταράκη στο Φυλάκιο του Έβρου. Μαθαίνω πως στο πανηγύρι τού χωριού Φυλακίου ευχαρίστησαν την ΤΕΡΝΑ που φτιάχνει την δομή γιατί ήταν χορηγός της εκδήλωσης, όπως και τον υπεργολάβο γιατί τους έδωσε καθίσματα. Χθες διάβασα μια ανάρτηση του καλού δικηγόρου Πάρη Παπαδάκη πως ο σύλλογος “Αγία Σοφία” που ιδρύθηκε ώστε με διάφορες ενέργειες να σταματήσει την νέα δομή δέχθηκε δωρεά από την ΤΕΡΝΑ για ανέγερση εκκλησίας δίπλα στην υπερδομή Μηταράκη. Μαθαίνω για ανίερες κουμπαριές και τον υπεργολάβο να χορεύει καρσιλαμά. Μαθαίνω ξεφτιλίκια ανείπωτα.

Νομίζω πως κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και σε εμάς, που για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα στην κυριολεξία δεν διστάσαμε να βάλουμε τα στήθη μας μπροστά στα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ ώστε να αποτρέψουμε τους αλλότριων συμφερόντων εγκάθετους και βρεθήκαμε δαρμένοι από τους υπεργολάβους της ΤΕΡΝΑ (τώρα καταλαβαίνω γιατί κάποιος δεν ήθελε να έρθει μάρτυρας στο δικαστήριο) και φορτωμένοι ως υπόδικοι με τον μισό κώδικα της δικονομίας. Εμάς που συλληφθήκαμε με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Προσωπικά απαιτώ κάποιες εξηγήσεις…. Και εύχομαι με όλη μου την καρδιά, όλα τα παραπάνω να είναι απλά ψέματα και όχι διαταγές της δημοτικής αρχής που ανήκει μέχρι το κόκκαλο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μηταράκη.

Και το κερασάκι στην τούρτα, μου έστειλε μήνυμα συγγενικό μου πρόσωπο να μου πει πόσο λάθος κάνω και πόσο μ@λάκας είμαι που πολεμάω μην γίνει ο Έβρος Ισλαμαμπάντ και θα έπρεπε να βγω να ζητήσω επίσημα να γίνουν άλλες 5-6 δομές ώστε να πάρουν αλλά 200 άτομα να καθαρίζουν και να φυλάνε τους λαθρομετανάστες και πως με αυτόν τον τρόπο εμποδίζω την ανάπτυξη του Έβρου….. Τα συμπεράσματα δικά σας»!!

Ερωτάσθε κύριε Περιφερειάρχα Απόστολε Τζιτζικώστα…

Κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά εκεί στην Κεντρική Μακεδονία με τον Περιφερειάρχη της Απόστολο Τζιτζικώστα!

Πληθαίνουν και γίνονται συνεχώς εντονότερες οι φωνές που αντιδρούν με τον Περιφερειάρχη για την γενικότερη πολιτεία του στην Κεντρική Μακεδονία!

Ωστόσο καταγγέλλεται και για την απουσία του, αλλά και της Περιφέρειας γενικότερα από την απουσία τους στην εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη!

Σε αυτήν την εκδήλωση μνήμης κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, Θανάσης Παπαδόπουλος! Επίσης τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Στεφάνια κατέθεσαν: Εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των προξενικών αρχών, των αντιστασιακών οργανώσεων και πλήθος σωματείων!

Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση που απευθύνουν στον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού συμβουλίου Γαβριήλ Αβραμίδης και Δημήτριος Βάνης, με αίτημά τους για γραπτή απάντησή του στο παραπάνω αναφερόμενο θέμα:

«Θεσσαλονίκη 06-09-2022

ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Θεόδωρο Μητράκα

Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Απόστολο Τζιτζικώστα

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: Εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος Χορτιάτη

Κύριε Περιφερειάρχα,

Τα ναζιστικά κρεματόρια δεν υπήρξαν μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά τέθηκαν σε λειτουργία και στο Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, όταν με την πυρπόληση ενός φούρνου και ενός σπιτιού στα οποία επίτηδες είχαν εγκλωβίσει άμαχο πληθυσμό, οι ναζί κατακτητές δολοφόνησαν 149 ανθρώπους και έγραψαν άλλη μία μαύρη σελίδα στα εγκλήματα πολέμου. Αποφράδα ημέρα, λοιπόν, αλλά ταυτόχρονα και ημέρα μνήμης και θυσίας είναι η 2 Σεπτεμβρίου του 1944, όταν οι ναζί με τους Έλληνες συνεργάτες τους, τα τάγματα ασφαλείας, έβαψαν στο αίμα το Χορτιάτη.

Η ναζιστική πολεμική μηχανή που πάντα εξαντλούσε την αγριότητά της σε αμάχους, περικύκλωσε το Χορτιάτη. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που γέμισαν 20 φορτηγά με Γερμανούς στρατιώτες αλλά και δυνάμεις του “αποσπάσματος καταδίωξης ανταρτών” του Φριτς Σούμπερτ

Ακολούθως, έκαναν αυτό που ήξεραν καλύτερα, δηλαδή πλιάτσικο και πυρπολήσεις, ενώ όσοι κάτοικοι ήταν στο χωριό συγκεντρώθηκαν στο καφενείο. Οι κάτοικοι αυτοί οδηγήθηκαν στο φούρνο του Στέφανου Γκουραμάνη, πολυβολήθηκαν από τους ναζί και μετά έβαλαν φωτιά για να κάψουν όσους δεν είχαν ξεψυχήσει από τις σφαίρες.

Κατάφεραν να γλιτώσουν μόνο δύο. Δείγμα της απανθρωπιάς των ναζί ήταν ότι οι όμηροι οδηγήθηκαν στο φούρνο υπό τη συνοδεία βιολιού και μάλιστα με εύθυμους σκοπούς που έπαιζε Γερμανός στρατιώτης. “Γλεντούσαν” δηλαδή τη σφαγή των αμάχων που προετοίμαζαν! Όποιος επιχειρούσε να διαφύγει από το φλεγόμενο κτήριο, τον μαχαίρωναν οι Γερμανοί και οι Έλληνες ταγματασφαλίτες, που ως άλλοι Νέρωνες “καμάρωναν” για τα έργα τους. Μία άλλη ομάδα αμάχων τους οδήγησαν στο σπίτι του Ευάγγελου Νταμπούδη και τους έκαψαν ζωντανούς. Άλλοι εκτελέστηκαν επί τόπου όταν προσπάθησαν να διαφύγουν και εντοπίστηκαν, γυναίκες βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν.

Ο απολογισμός της αποφράδας ημέρας ήταν 149 νεκροί, μεταξύ αυτών 109 γυναίκες και κορίτσια και περίπου 300 σπίτια καμένα. Δύο ημέρες μετά, στις 4 Σεπτεμβρίου, οι Γερμανοί ξαναγύρισαν για να ολοκληρώσουν το πλιάτσικο. Εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού έμαθαν για τη σφαγή του Χορτιάτη στις 5 Σεπτεμβρίου και κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια για να μπουν στο χωριό μόλις στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο υπεύθυνος του Ολοκαυτώματος, ο Φριτς Σούμπερτ μετά τον πόλεμο δικάστηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1947, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 22 Οκτωβρίου στο Επταπύργιο.

Το 1960 στήθηκε μνημείο για το ολοκαύτωμα στο κέντρο της κωμόπολης του Χορτιάτη και το 1998 ονομάστηκε “μαρτυρική” με το υπ. αριθμ. 399 Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, τίμησε φέτος με ένα τριήμερο εκδηλώσεων, από την Τετάρτη 31 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, τη συμπλήρωση 78 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα της 2ας Σεπτεμβρίου του 1944 και τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το 78ο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στο Μνημείο των Θυμάτων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

Παρατηρήθηκε πως απουσίαζε εκπρόσωπος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δεν υπήρξε κατάθεση στεφάνου εκπροσώπου του περιφερειάρχη.

Ερώτηση:

1) Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη απέστειλε πρόσκληση για την εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος;

2) Η διοίκηση της ΠΚΜ έλαβε πρόσκληση και όρισε εκπρόσωπο, ο οποίος τελικά δεν πήγε;

3) Υπήρξε πρόβλεψη για κατάθεση στεφάνου ή όχι; Για ποιο λόγο δεν υπήρξε εκπροσώπηση;»!!

loading...