Έρχεται «σεισμός» με νέα ονόματα θυμάτων στο σκάνδαλο των υποκλοπών – Γιατί ο Κ.Καραμανλής «διέβη τον Ρουβίκωνα»

 

Ο Κ.Καραμανλής πλέον κινείται ενεργά για την «επόμενη ημέρα» στη ΝΔ, η οποία θα γραφτεί χωρίς τον Κ.Μητσοτάκη. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του pronews.gr η όλη κίνηση έχει την έγκριση και του Α.Σαμαρά και πλέον δημοσιοποιούν τις προθέσεις τους, όπως έγινε με το περίφημο δείπνο χθες μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο «Βελλίδειο».

Δείπνο στο οποίο διευκρινίζεται από κύκλους προσκείμενους στον Α.Σαμαρά ότι έγινε «Κατόπιν πρόσκλησης του Κ.Καραμανλή». Και σε ερώτημα του τι συζητήθηκε η απάντηση είναι ότι «Ο Α.Σαμαράς έχει μιλήσει με σαφήνεια στο συνέδριο της ΝΔ για όλα αυτά που πράττει ο Κ.Μητσοτάκης και τον βρίσκουν απόλυτα αντίθετο. Άρα είχαν να πουν πολλά».

Το ερώτημα είναι «Τι μέλλει γενέσθαι;» και αν θα κινηθούν από κοινού.

Ο Κ.Καραμανλής που είναι η συνείδηση της παράταξης και ο θεματοφύλακας των αξιών του ιδρυτή της, του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι σαφές ότι πλέον «έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα».

Κατ’αρχήν γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα έρθουν και άλλα ονόματα στην δημοσιότητα σε ότι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων. Και ότι ο Κ.Μητσοτάκης ίσως δεν μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία αν «του τραβήξουν το χαλί» από το εξωτερικό. Και προετοιμάζεται.

Δεν ήταν μόνο η ομιλία του στην Κρήτη που ουσιαστικά ζήτησε την παραίτηση του Κ.Μητσοτάκη, μιλώντας για ανάγκη απόδοσης ευθυνών στο σκάνδαλο των υποκλοπών και συνέδεσε μάλιστα την απομάκρυνσή του με την «ανάγκη κάθαρσης»:

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου» είχε πει.

Ήταν και η ομιλία του στις 2 Ιουνίου, ήταν και η άρνησή του να χειροκροτήσει τον Κ.Μητσοτάκη και το φαρμακερό βλέμμα του.

Ο Κ.Καραμανλής πλέον είναι «ενεργά απέναντι», ειδικά μετά τις συκοφαντίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του από διάφορα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Το ερώτημα είναι αν και κατά πόσον θα τον ακολουθήσει και ο Α.Σαμαράς ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε σφοδρός επικριτικής των θέσεων του Κ.Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά, αλλά μέχρι το συνέδριο της ΝΔ, είχε τηρήσει «σιγή ασυρμάτου».

Πολλά θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες από αυτά που θα έρθουν στην δημοσιότητα για τις υποκλοπές και λοιπών στελεχών της δημόσιας ζωής του τόπου.

Οι ξένοι παράγοντες που μέχρι τώρα στήριζαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιμένουν στην ανάγκη «αποχώρησης». Χθες οι Financial Times επανήλθαν στις επιθέσεις.

Μόνο οι 156 της ΚΟ της ΝΔ τον στηρίζουν ακόμα για λόγους καθαρά εισπρακτικούς. «Σε δέκα μήνες έχουμε εκλογές, τι αλλάξει αν τον ρίξουμε τώρα» διερωτάτο ο μέλος της ΚΟ του κόμματος…

loading...