Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Φαντάζομαι ότι η ταραχή που δείχνεις τελευταία έχει την ίδια αιτία με την αιτία της δικής μου ταραχής.


Νίκος Ι. Νικολόπουλος *   

Κύριε Κούλη,

Φαντάζομαι ότι η ταραχή που δείχνεις τελευταία έχει την ίδια αιτία με την αιτία της δικής μου ταραχής.

Μετά τόσα χρόνια κοινής πορείας στη Νέα Δημοκρατία και με τον πατέρα σου και με την αδελφή σου και -ξώφαλτσα,ευτυχώς-με σένα το τελευταίο που θα ήθελα να διαχειριστώ και πνευματικά και πολιτικά είναι η παραπομπή σου σε δίκη με την εντελώς ατιμωτική κατηγορία της παρακολούθησης των πολιτικών σου αντιπάλων με σκοπό να προλάβεις τυχόν κινήσεις σου,είτε με εκβιασμό άμεσο,είτε με επίκληση βοήθειας από ξένες φιλικές σε σένα και φίλιες σε αυτούς δυνάμεις,εννοώ (και)επιχειρηματίες εντός, εκτός κλπ

Αμέσως μετά την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠΕ επί ΣΥΡΙΖΑ είχατε προγραμματίσει την κατάθεση του δικού σου διοικητή Κοντολέοντα.

Ρώτησα μεταξύ πολλών άλλων και  έγκριτο νομικό που παρακολουθεί χρόνια αυτές τις υποθέσεις (κ.Γ.Ν.)και μου είπε πριν ξημερώσει η 16η Σεπτεμβρίου(μπορεί να τα άκουσες ήδη στο τηλέφωνο,αν δεν έχουν ξηλωθεί τα συστήματα του πρεταπορτέ στην ΕΥΠ)ότι αυτό συνέβη για πολύ σοβαρούς νομικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την προσωπική σου υπερασπιστική γραμμή,αν κατηγορηθείς για σοβαρά κακουργήματα,ακόμα και ηπιότερα εξίσου ατιμωρικά αδικήματα.Είχαν υπολογίσει οι δικοί σου ότι ο Ρουμπάτης θα πει τα πράγματα ως έχουν. Δηλαδή ότι η ΕΥΠ δεν τολμάει να κάνει σοβαρή παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας που σχετίζονται με το εξωτερικό χωρίς να ενημερώσει έστω και προφορικά-άτυπα τον Πρωθυπουργό. Οτι είναι αυτονόητο πως αυτό έχει και τυπικό και ουσιαστικό χαρακτήρα αν ο πρωθυπουργός είναι και τυπικά προϊστάμενος της ΕΥΠ ,όπως εν προκειμένω εσύ.Και παρέπεμψε στη νομική μελέτη του Βαγγέλη Βενιζέλου,με την οποία είπε ότι συμφωνεί και έτσι γίνεται στην πράξη και στον τύπο.

Αναφέρθηκε δηλαδή στην τυπική,αντικειμενική ευθύνη του προϊσταμένου για όλες τις πράξεις των προ-στηθέντων από αυτόν στην ΕΥΠ και σχετικό άρθρο έγραψε και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην υπουργός και τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η κατάθεση Ρουμπάτη νομικά είναι το χαλί,το κατηγορητήριο για σένα προσωπικά ως προς τις παρακολουθήσεις πολιτικών(ήδη προέκυψαν οι Ανδρουλάκης,Σπίρτζης και ερχόμαστε και πολλοί ακόμα…)δημοσιογράφων(ήδη προέκυψαν Κουκάκης,Βαξεβάνης και έπονται και άλλοι)επιχειρηματιών.Ειδικά για τους τελευταίους τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια για όποιον παρακολουθεί ορισμένα δημοσιεύματα ατόμων που θεωρούνται μπιστικοί σου;

Ενας μέτριος δικηγόρος συνιστά πρώτα να καταθέσει ο κακός μάρτυρας και ύστερα ο καλός για τον κατηγορούμενο,ώστε να προσπαθήσει μέσω του “καλού”να ακυρώσει η να “μαζέψει”την κατάθεση του κακού.Εν προκειμένω του Ρουμπάτη για τον οποίο αν δεν κάνω λάθος πριον την κατάθεσή του υπήρξαν 2-3 δημοσιεύματα τα οποία εγώ ερμήνευσα ως εκβιαστικά για εκείνον,ώστε να μην μιλήσει. Μίλησε όμως.Και σε τύλιξε σε κόλλα χαρτί πρωτοετούς νομικής,πόσο μάλλον Εισαγγελέα που πρωτοδιορίστηκε. Είναι τόσο φανερά όλα.Και τόσο ωμά.Και τόσο ιδιοτελή και καθεστωτικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ΟΛΑ τα ΜΕΓΑΛΑ και ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ και ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ για την ανεξαρτησία τους απο τους πολιτικούς Μέσα Ενημέρωσης της Δύσης σου γράφουν ότι χουντοποιείς,ορμπανοποιείς την Ελλάδα και άλλος στη θέση σου θα είχε ήδη παραιτηθεί αντιλαμβανόμενος ποιό μαύρο (πολιτικό) μέλλον περιμένει εσένα και καθένα συνδεθέντα -αναγκαστικά ή όχι-με σένα. Επομένως γιαυτό έπρεπε ,κατά τους νομικούς να καταθέσει ΜΕΤΑ τον κακό Ρουμπάτη ο καλός για σένα μάρτυρας Κοντολέων.

Και κατέθεσε στις 15/9.ΠΡΙΝ τις 15/9 υπήρχαν ορισμένα σκληρά δημοσιεύματα που έγραφαν ότι ουσιαστικό και τυπικό Νο2 στην κυβέρνησή σου δεν ήταν το ανηψάκι σου(το δύστυχο αυτό με τους απίστευτα έωλους νομικούς και πολιτικούς χειρισμούς),αλλά άλλος.Και έδειχναν ,χωρίς να τον κατονομάζουν τον ζάμπλουτο γαμπρό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και νομικό και υπερυπουργό Γεραπετρίτη.

Ο εκνευρισμός του γαμπρού ήταν πασιφανής από αυτή τη “γραμμή”γιαυτό και προσπάθησε να πάρει χαρτί απαλλαγής απο τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με εκείνη τη λογομαχία που είχαν στη συζήτηση για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΩΜΕΣ και ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ και ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ. Κατάλαβε νομικά που το πήγαινες. Καταλάβαινε και καταλαβαίνει ότι προσπαθείς με κάθε τρόπο να κόψεις το …καραβόσκοινο που συνδέει τις υποκλοπές αυτές με σένα, μέσω του νόμου υπαγωγής της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό. Νομικά-κατά την γνώμη έγκριτων νομικών και εμου φυσικά- προσπαθείς να υποβαθμίσεις το πραγματικό Νο2 της κυβέρνησης,το Γληγοράκη,ώστε να βάλεις στη θέση του τον Γεραπετρίτη και-μέσω της συγγενικής σχέσεης- τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,την τόσο ωφελημένη απο εσένα,αλλά και παντοδύναμη και στον επιχειρηματικό και -άρα-και στον δικαστικό χώρο… Γι Αυτό μετά τα δημοσιεύματα πήγε στις 15/9 και ο “καλός”μάρτυρας για σένα Κοντολέων και κατέθεσε. Σαν έτοιμοι απο καιρό κάποιοι δικοί σου σε ΜΜΕ και στην κρατική τηλεόραση άρχισαν να προβάλλουν τη “γραμμή” σου.

Ο Κοντολέων ,λέει,είχε ενημερώσει τον….Γεραπετρίτη και όχι τον πρωθυπουργό. Μόλις τα είδα το πρωί της 16ης κόντεψε να μου φύγει το ποτήρι νερού απο τα γέλια. Λέω:καλά δεν διδάχθηκαν τίποτα απο την…πραγματική Χούντα;Δεν θυμούνται ότι οι χουνταίοι μιλούσαν για την εθνική ασφάλεια και για την ανάγκη να βάλουν τους ασθενείς(πολιτικούς αντιπάλους που παρακολουθούσαν με κάθε μέσο)στο γύψο και οι ξένοι τους περιφρονούσαν (όπως εσένα ο διεθνής τύπος και ιδιαίτερα ο γαλλικός την ημέρα της επίσκεψής σου στη Γαλλία)και τους στριμωχαν διεθνώς με νόμους ,όπως αυτός που ετοιμάζει για σένα και τον Όρμπαν η Κομισιόν. Φαντάζεσαι Κυριάκο τον πραγματικό διάλογο που θα είχαν τα παιδιά σου (αναφέρομαι σε αυτά γιατί τα είχες μαζί σου στο Μέγαρο) με τα παιδιά της Βανντερ Λαϊεν(αναφέρομαι σε αυτά γιατί η ίδια συστήθηκε ως πολύτεκνη,αφοσιωμένη στην οικογένεια) με κλειστές πόρτες; Το πιο λογικό δεν θα ήταν να αστειευτούν τα παιδιά της Βαν ντερ Λάϊεν για τυχόν καταγραφή των συνομιλών τους,ιδιαίτερα αν είχαν,όπως όλες οι συζητήσεις των νέων και κάπως πιο χαλαρό και τολμηρό στυλ;

Κούλη δεν είναι κουλό να σου ζητώ να παραιτηθείς ΤΩΡΑ. Τα παιδιά σου,οι στενοί συγγενείς σου, που καμία σχέση δεν έχουν με τα έπη του Γληγοράκη, τα δικά σου και του Γεραπετρίτη(;) θα μπορούν να λένε περίπου και τα εξής,όπως τα φαντάζομαι:  ” ο δικός μας παραιτήθηκε άμεσα, αηδιασμένος με όσα έκαναν οι απο κάτω του εν αγνοία του”. Και να μην τους κοιτούν τόσο δύσπιστα. Λιγότερο δύσπιστα. Θα ήταν και θα είναι γιαυτούς μια καλή αρχή. Το χαλί ειναι στρωμένο, δεν το βλέπεις; Αν το βαδίσεις αυτό το χαλί σε πάει κατευθείαν σε ειδικό δικαστήριο με ατιμωτική και πολύ σοβαρή κατηγορία. Δεν θα τα έφραψα αυτά δημόσια,αλλά θα σου τα έστελνα με μια ιδιωτικού και όχι δημόσιου χαρακτήρα επιστολή. Αλλα δεν αφορούν τους δυό μας,τους συγγενείς μας.Εκπροσωπείς και δεσμεύεις με την παρουσία σου στο Μαξίμου,όλη τη χώρα,όλους τους Έλληνες.Και δεν θέλουν,φαντάζομαι,να θεωρούνται εξ αντανακλάσεως απο σένα ως οπαδοί σου,άρα και οπαδοί των άθλιων κυβερνητικών πρακτικών,όπως αυτές καταγράφονται στον διεθνή Τύπο.

Γιαυτό παρακαλώ,όποιον πάρει την επιστολή μου αυτή να μην με λογοκρίνει και να την δημοσιεύσει. Να μην έχει δισταγμό γιατί και στα άλλα θέματα άθλια αποτελέσματα έχεις. Αφιερώνω μερικά πρωτοσέλιδα για να καταλάβουν τι σημαίνει Μητσοτάκης και ιδιωτικοποίηση του ρεύματος και του φυσικού αερίου και χώρα χωρίς ΔΗΜΟΣΙΑ επιχείρηση ηλεκτρισμού.

ΥΓ Διάβαζα σε αφηγήσεις συνανθρώπων μας,συμπατριωτών μας,εβραϊκού θρησκεύματος(σε κατήγγειλαν και για προαγαωγές στον Άρειο Πάγο ..)ότι στην πορεία για το άουσβιτς και το Νταχάου σκέφτονταν και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στις συνθήκες και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο,όπως με θανατηφόρες  προσπάθεις για αποδράσεις  να αποφύγουν το “όποιος δεν προσαρμοστεί στις συνθήκες(για να ξεφύγει)πεθαίνει… Δες π.χ. και εσύ ταινίες-πραγματικές ιστορίες ,όπως την περίφημη “λίστα του Σίντλερ”… Παλεύω να θυμηθώ τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζουν,τι μου θυμίζουν.τι μου θυμίζουν; Εσένα σου θυμίζουν κάτι ή προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες για κάτι χθεσινές δηλώσεις του άλλου αστέρα της κυβέρνησής σου Συρίγου,σκληρότερες και απο δαγκώματα άγριου ανθρωποφάγου κυνός;

 

loading...