Στα 5 ευρώ το κιλό η πρώτη τιμή εκκίνησης για το φρέσκο ελαιόλαδο στη Λακωνία

 

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ένα ελαιουργείο σε συνεργασία με έναν ελαιοπαραγωγό από τον κάμπο Βοϊών έδωσαν την πρώτη τιμή, η οποία θα τρέχει από τα τέλη του μήνα.

Πρόκειται για την Π. Κολοκούρης – Γ. Βλάχος ΟΕ, η οποία συνεργάζεται με τον ελαιοπαραγωγό Γ. Δερμάτη για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, όπως σχετικά ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, παραλαβή ελαιοκάρπου θα πραγματοποιείται στο χώρο του συνεργαζόμενου παραγωγού Γ. Δερμάτη.

Τη συνεργασία και την τιμή εκκίνησης, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Δερμάτης, τονίζοντας ότι πρόκειται για τιμή εκκίνησης… και πως οι προοπτικές φέτος είναι πολύ καλές.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως υπάρχει καλή παραγωγή στην περιοχή και οι προοπτικές είναι εξαιρετικές, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα από το δάκο. Αυτή την περίοδο, όπως μας εξήγησε ο ίδιος, γίνονται ποτίσματα στις ελιές, καθώς επικρατεί ζέστη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση των συνεταιρισμών της Λακωνίας στο ελαιόλαδο και αρχικά στα αγουρέλαια. Πέρσι η πρώτη τιμή ήταν στα 4,20 ευρώ το κιλό για τα πρώτα αγουρέλαια.

Μπίκας Αλέξανδρος

https://www.agrotypos.gr

loading...