Η κυβέρνηση προάγει σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου 5 από τους δικαστές της δίκης Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη


 


Θα συγκροτήσουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου

Η απόφαση της κυβέρνησης να προαγάγει σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου πέντε από τους εφτά δικαστές οι οποίοι θα συγκροτήσουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου που θα κρίνει αν αποδεικνύονται οι «σοβαρές ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος κατάχρησης εξουσίας διά παραλείψεως και ηθικής αυτουργίας σε αυτό» από τους Ελ. Τουλουπάκη και Δ. Παπαγγελόπουλο αντιστοίχως, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Η παραπομπή τους αποφασίστηκε λόγω μιας καθυστερημένης -σύμφωνα με το βούλευμα- διαβίβασης μήνυσης Λοβέρδου – Χριστοφιλοπούλου – Κεγκέρογλου στη Βουλή σχετικά με την έκδοση ενός δελτίου φαρμάκων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η προαγωγή των δικαστών σε τέτοιες θέσεις πριν την δίκη των συγκεκριμένων προσώπων προκαλεί σοβαρές απορίες.

«Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του μεγάρου Μαξίμου και εν τέλει η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση επέλεξε να προαγάγει σε θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου. Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :