Γιατί ο Zelensky χρειάζεται μια ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στο Zaporozhye


 Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις (AFU) βομβαρδίζουν τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης από την Παρασκευή. Ποιο μυστικό προσπαθεί να κρύψει η Ουκρανία;

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνομίλησαν τηλεφωνικά σήμερα για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού στη νότια Ουκρανία, όπου το εργοστάσιο αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμών.


Η εγκατάσταση είναι η μεγαλύτερη και η πιο επικίνδυνη της Ευρώπης και υπάρχουν φόβοι για ουκρανική αμερικανοκίνητη προβοκάτσια!


ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛ!


Γράφει το γερμανόφωνο Russia Today:


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για να κανονίσει επίσκεψη από τους επιθεωρητές του οργανισμού στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε.


«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την κατάσταση γύρω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής και ότι μπορεί να είναι στόχος επίθεσης, αιτία επίθεσης. Ελπίζουμε πολύ ότι ο ΔΟΑΕ θα μπορέσει να στείλει επιθεωρητές για να μάθουν τι συμβαίνει στο την εγκατάσταση», δήλωσε ο Στέφαν Ντουζάρικ, αναπληρωτής επικεφαλής του ΔΟΑΕ την Δευτέρα. «Ο Γενικός Γραμματέας κατέστησε σαφές ότι οποιαδήποτε επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι αυτοκτονική», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες.


Η Ουάσιγκτον, με τη σειρά της, αποφάσισε να επαναλάβει την ιστορία του Κιέβου ότι ο πυρηνικός σταθμός φέρεται να απειλείται από τον ρωσικό στρατό. «Συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες μέσα ή κοντά στις ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και να επιστρέψει τον πλήρη έλεγχο στην Ουκρανία», δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την ραδιενέργεια», εξήγησε, προσθέτοντας, «Ευτυχώς, δεν έχουμε δει σημάδια αυξημένων ή μη φυσιολογικών επιπέδων ραδιενέργειας».


ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την 44η ταξιαρχία πυροβολικού AFU από την περιοχή της πόλης Marganets, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη της δεξαμενής Kakhovka από το NPP.


«Ως αποτέλεσμα του ουκρανικού βομβαρδισμού, η γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης από την Kakhovka, η οποία τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό τις περιοχές Zaporozhye και Χερσώνα, υπέστη ζημιά. Ένα κύμα τάσης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye προκάλεσε καπνό στον ανοιχτό διακόπτη του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Πέραν τούτο, ένα σύστημα προστασίας ενεργοποιήθηκε, διακόπτοντας την παροχή ρεύματος», ανέφερε στο  TASS ο στρατηγός. Για να αποφευχθεί η διακοπή των εργασιών, το τεχνικό προσωπικό του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής μείωσε την παραγωγή των Μονάδων 5 και 6 σε 500 MW, πρόσθεσε το στρατιωτικό τμήμα. Ο Κονασένκοφ χαρακτήρισε την πράξη ως «νέα πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας» που θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε.


Ο Βλαντιμίρ Rogov, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 πως ο πυρηνικός σταθμός έχει γίνει πράγματι ο κύριος στόχος του ουκρανικού πυροβολικού στην περιοχή. Εάν το σύστημα ψύξης καταστραφεί, ο αντιδραστήρας θα μπορούσε να υπερθερμανθεί, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου των διαδικασιών καύσης, εξήγησε ο Rogov.


«Ο ΔΟΑΕ δείχνει προθυμία να ζητήσει από μια επιτροπή να επιθεωρήσει τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye για να δει τι συμβαίνει εκεί», πρόσθεσε ο Rogov, ξεκαθαρίζοντας: «Οι ουκρανικές αρχές, όμως, έθεσαν έναν όρο: Λένε: ‘πρέπει να αφαιρεθεί το ρωσικό σύστημα αεράμυνας’. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν ρωσικά συστήματα αεράμυνας εκεί;»


Σύμφωνα με τον δήμο Energodar, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, θραύσματα από πύραυλο που εκτοξεύτηκε την Κυριακή έπεσαν όχι περισσότερο από 400 μέτρα από την μονάδα του σταθμού παραγωγής ενέργειας που λειτουργεί. Ως αποτέλεσμα έχασε τη ζωή του ένα άτομο.


Ταυτόχρονα, το Κίεβο διατηρεί επιμελώς την άποψη ότι ο πυρηνικός σταθμός βομβαρδίζεται από τον ίδιο τον ρωσικό στρατό, με τον Ζελένσκι να ζητά σκληρή απάντηση στον δήθεν «πυρηνικό τρόμο» της Ρωσία, ενώ είναι οι Ουκρανοί που βομβαρδίζουν.


Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, δεν είναι τυχαίο ότι ένας ακόμη βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού έλαβε χώρα σχεδόν ταυτόχρονα με τις διπλωματικές ιαχές του Ζελένσκι κατά της Ρωσίας.


«Προφανώς, αυτές οι ενέργειες είναι συγχρονισμένες. Ο βομβαρδισμός συμβαίνει συστηματικά σε μια συγκεκριμένη στιγμή», λέει το μέλος της Δούμας Μιχαήλ Ντελιάγκιν.


«Τέτοιος βομβαρδισμός θα μπορούσε να βλάψει την παροχή νερού του πυρηνικού σταθμού. Θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δυσάρεστο πρόβλημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αντιδραστήρας θα πρέπει να κλείσει. Η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ασφαλής», προειδοποιεί ο Alexander Borovoy, ένας πυρηνικός φυσικός και σύμβουλος του Προέδρου του Ινστιτούτου Kurchatov. «Πιθανότατα, πρόκειται για μια υπολογισμένη ψυχολογική επίθεση στον τοπικό πληθυσμό. Οι άνθρωποι στην Ουκρανία εκείνη την εποχή φοβήθηκαν από το Τσερνόμπιλ. Ακόμη και ένα μικρό ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο θεωρείται από πολλούς ως επικίνδυνο θέμα. Αυτοί που βομβαρδίζουν το εργοστάσιο προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό, προσπαθούν επίσης να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά, ώστε οι Ρώσοι να αναγκαστούν να ξαναχτίσουν τα πάντα εκεί».


Ο ειδικός σε θέματα ενέργειας, Aleksei Anpilogow, είναι πεπεισμένος ότι το Κίεβο παίζει διπλό παιχνίδι. Και συμφωνεί ότι η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό έχει στόχο να προκαλέσει πανικό στους κατοίκους του Ζαπορόζιε: «Αυτό γίνεται για να προκληθεί η έξοδος του πληθυσμού από το απελευθερωμένο τμήμα της περιοχής Zaporozhye. Σήμερα εκφράστηκε η πρόθεση να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ρωσία. Εάν δεν υπάρχει πληθυσμός, το Κίεβο μπορεί να ισχυριστεί ότι η ψηφοφορία δεν έγινε και είναι παράνομη», είπε ο Ανπιλόγοφ.


 «Τα μπλοκ είναι δύσκολο να καταστραφούν – το τσιμεντένιο κέλυφος αντέχει ακόμη και την πτώση ενός ελαφρού αεροσκάφους, βομβαρδισμούς από όλμους ή πυροβολικό», προσέθεσε. «Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν τα αδύναμα σημεία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, τον ανοιχτό διακόπτη και την γεννήτρια έκτακτης ανάγκης για να στερήσουν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας και να επιτύχουν τον παροπλισμό του».


Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι σκοπεύει να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό και από τη ρωσική πλευρά έχουν προετοιμαστεί όλα για μια επιτυχημένη επίσκεψη, τόνισε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. «Το γεγονός ότι η διεθνής αποστολή δεν πραγματοποιήθηκε βαραίνει αποκλειστικά την συνείδηση ​​του Κιέβου», πρόσθεσε η Ρωσίδα «σιδηρά κυρία».


«Η πεισματική άρνηση του Κιέβου να επιτρέψει στους επιθεωρητές να επισκεφθούν τον σταθμό εξηγεί την συνωμοτική φύση της συμπεριφοράς του», είπε ο Ανπιλόγοφ και συνέχισε:


«Όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, το Κίεβο έχτισε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης SNF (Αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο) σε αυτήν την εγκατάσταση και ο ΔΟΑΕ έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία του για αυτό. Επειδή το SNF είναι η ιδανική πρώτη ύλη για μια “βρώμικη” ατομική βόμβα. Οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ θα μπορέσουν, μόλις βρεθούν στο εργοστάσιο, να εντοπίσουν τις διαφορές μεταξύ των αναφορών που λάμβαναν τακτικά από το Κίεβο στο παρελθόν και της πραγματικότητας στον χώρο αποθήκευσης των αναλωμένων καυσίμων. Αυτή η ερμηνεία είναι η μόνη λογική εξήγηση για το γιατί η Ουκρανία βομβαρδίζει το δικό της πυρηνικό εργοστάσιο», είπε ο Anpilogov.


«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του Ζελένσκι ότι ο ρωσικός στρατός αυτοπυροβολείται, αυτή η συκοφαντία δεν είναι καθόλου νέα. Εδώ και οκτώ χρόνια ακούμε ισχυρισμούς ότι οι πολιτοφυλακές του Ντόνετσκ αυτοπυροβολούνται, βομβαρδίζουν δήθεν δηλαδή τις γειτονιές όπου ζουν οι οικογένειες και τα παιδιά τους» , υπενθύμισε ο ειδικός. . Ο Anpilogov πιστεύει ότι για αυτούς τους λόγους ο Zelensky θα εμποδίσει τους επιθεωρητές του ΔΟΑΕ να φτάσουν στο Energodar μέχρι το τέλος.


ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια :