Θα ΓΕΝΝΑΝΕ παιδιά ΜΟΝΟ τα εργαστήρια;;; ΣΑΛΟΣ έχει προκληθεί με τα «ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΕΜΒΡΥΑ», vid

 

Τραβηγμένο;;; Τραβηγμένα δεν είναι όμως, όλα αυτά που ήδη ζει ο πλανήτης;;; Άλλωστε, όπως είδατε ήδη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διαμαρτύρονται για τον αυξημένο αριθμό ανθρώπων στη Γη!

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Weizmann στο Ισραήλ ανακάλυψαν ότι τα βλαστοκύτταρα από ποντίκια θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυτοσυναρμολογηθούν σε πρώιμες δομές που μοιάζουν με έμβρυο, το οποίο διαθέτει εντερικό σωλήνα, έναν πρώιμο εγκέφαλο και μια καρδιά που χτυπά.

Γνωστά ως «συνθετικά έμβρυα», επειδή δημιουργούνται χωρίς γονιμοποιημένα ωάρια, οι δομές αυτές αναμένεται να οδηγήσουν σε βαθύτερη κατανόηση, του πώς σχηματίζονται τα όργανα και οι ιστοί κατά την ανάπτυξη των φυσικών εμβρύων. Αυτή είναι η επίσημη αιτιολόγηση της έρευνας και ακόμη πως οι ερευνητές εκτιμούν ότι η καινοτομία τους θα μπορούσε να μειώσει τα πειράματα σε ζώα και να ανοίξει το δρόμο για νέες πηγές κυττάρων και ιστών με σκοπό μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους.

Σε σύγκριση με φυσικά έμβρυα ποντικού, τα συνθετικά έμβρυα ήταν κατά 95% όμοια όσον αφορά την εσωτερική τους δομή και τα γενετικά προφίλ των κυττάρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα όργανα που σχηματίστηκαν ήταν λειτουργικά.

Το «κουτί της Πανδώρας» άνοιξε, χωρίς να είναι κανείς πλέον σίγουρος, τι θα βγει 100% από μέσα. Έφτιαξαν το πρώτο «συνθετικό έμβρυο» στον κόσμο, με την ελπίδα να ανοίξουν νέους ορίζοντες, χωρίς όμως να μπορούν να αποκλείσουν εφιαλτικά σενάρια.

Πέρυσι, η ίδια επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε την δημιουργία μιας μηχανικής μήτρας, που επέτρεπε σε φυσικά έμβρυα ποντικών να αναπτυχθούν. Πώς θα ήταν ένα παιδί, που ίσως θα γεννιέται μελλοντικά σε εργαστήριο;;;

loading...