Πουλάει ελπίδα για «αθανασία» ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ ο Χαράρι: «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία», vid

 

«Η αθανασία είναι της…μόδας».

Έτσι ξεκίνησε ο “θεωρητικός” της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και της Μεγάλης Επανεκκίνησης, Yuval Noah Harari, να αναφέρεται στις έρευνες που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή παγκόσμια για την αναζήτηση της αθανασίας.

Τον ίδιο φυσικά, όπως και τα αφεντικά του, τον ενδιαφέρει οι άνθρωποι να σκέφτονται ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΩΡΑ, «εδώ στη γη», όπως έλεγε, και όχι το «ΜΕΤΑ», δηλαδή να μην τους απασχολεί οποιαδήποτε σκέψη σχετικά με την λεγόμενη “μεταθανάτια ζωή” και τον παράδεισο.

Έτσι με τον όρο “αθανασία”, ο Χαράρι αναφέρεται στο να παρατείνεται (άγνωστο για πόσο) η αντοχή των ανθρώπινων σωμάτων.

Μάλιστα, ειρωνευόμενος, λέει πως «δεν θα πρέπει να περιμένουμε να έρθει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού για να “λύσουμε” το μυστήριο γύρω από τον θάνατο».

Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται πως αφού πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες…αλλαγές πάνω μας -στο κυνήγι της αθανασίας- δεν θα μοιάζουμε και τόσο πολύ με ανθρώπους, αναφερόμενος ουσιαστικά στις γενετικές “αναβαθμίσεις” που θα υποστούμε!

«Μπορείς να δημιουργήσεις εντεώς ανόργανες μορφές ζωής. Αυτή δεν θα είναι μόνο η σπουδαιότερη επανάσταση στην ιστορία, αλλά η σπουδαιότερη επανάσταση στη βιολογία στα χρονικά».

Και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν μετά από όλες τις παρεμβάσεις στο σώμα μας θα συνεχίσουμε να είμαστε άνθρωποι:

«Όχι υπό την έννοια που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη υπόσταση σήμερα»:

loading...