Δραματική ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ στην Ελλάδα – Κλείνουν συνεχώς σχολεία, ΕΡΧΕΤΑΙ η «λύση» Μητσοτάκη! vid

 

Η «λύση» έχει δοθεί δυστυχώς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό…

Σε αναστολή λειτουργίας δεκάδες σχολεία στην Ελλάδα, με τον πληθυσμό της χώρας να μειώνεται επικίνδυνα.

Στην Πελοπόννησο συνολικά 31 δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια αναστέλλουν την λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2022 – 2023 έπειτα από απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Στην λήψη της απόφασης αυτής συνετέλεσαν παράγοντες με κυριότερους τις μηδενικές εγγραφές και την έλλειψη μαθητικού δυναμικού σε 20 Νηπιαγωγεία:

Αρκαδία 6,

Κορινθία 5,

Λακωνία 6,

Μεσσηνίας 3

Αλλά και 11 Δημοτικά Σχολεία:

Αργολίδα 1,

Αρκαδία 3,

Κορινθία 2,

Λακωνία 3,

Μεσσηνία 2.

«Είναι μια δραματική κατάσταση, δυστυχώς τα σχολεία κλείνουν γιατί δεν έχουν παιδιά», όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι κλείνει και το δημοτικό σχολείο Γαύδου λόγω έλλειψης μαθητών, την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί την περιοχή.

Για το θέμα που απασχολεί τις οικογένειες στο ακριτικό νησί, καθώς και το πώς θα στηριχθούν οι δύο μαθητές που σε λίγες ημέρες θα πρέπει να φοιτήσουν στο γυμνάσιο, μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που καθιστούν αδύνατη την ίδρυση και λειτουργία γυμνασίου στο νησί.

Και έπονται και άλλα λουκέτα στην Ελλάδα, καθώς 79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία λειτουργούν με λιγότερους από πέντε μαθητές και άρα απειλούνται με κλείσιμο!!!

Η χώρα αργοπεθαίνει και η αντικατάσταση του πληθυσμού, όπως δημόσια έχει παραδεχτεί ο πρωθυπουργός, θα δώσει την λύση. Οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί, πολλοί από τους οποίους έχουν πει πως θα μας κόψουν τον λαιμό, θα εποικίσουν την πατρίδα μας.

loading...