Μόσχα: «Υπάρχει μόνο ενάμιση σενάριο για την Ουκρανία – Tertium non datur – Το Κίεβο θα δεχθεί τα αποτελέσματα»

 

Τι δήλωσε ο Ντμίτρι Μενβέντεφ – Είτε με πόλεμο, είτε χωρίς η Ρωσία θα πάρει αυτό που θέλει

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μενβέντεφ, ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα πάρει αυτό που θέλει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, είτε με όπλα, είτε με χωρίς. 

«Την πρόθεση της Μόσχας να μην υποχωρήσει από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει με την εισβολή της στην Ουκρανία», εκφράζει ο Ντμίτρι Μενβέντεφ με ανάρτησή του στο Telegram, στέλνοντας μήνυμα στην Δύση πως είτε με πόλεμο είτε χωρίς η Ρωσία θα πάρει αυτό που θέλει και απαντώντας σε άρθρο του Guardian για… πέντε σενάρια για την Ουκρανία!

«Αναλυτές όλων των πλευρών εξασκούνται στην πρόβλεψη της ουκρανικής σύγκρουσης. Εδώ ο Guardian κατέληξε σε πέντε άρθρα. Προβλέψεις νίκης χτίζονται στο Κίεβο και στις χώρες της Δύσης που συνδέονται με την Ουκρανία», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος για τη Μόσχα υπάρχει «μόνο ενάμισι σενάριο», που απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο συμβιβασμού.

«Υπάρχει μόνο ενάμισι σενάριο. Το πρώτο είναι η επίτευξη όλων των στόχων της ‘ειδικής ρωσικής επιχείρησης’ και η κατηγορηματική αναγνώριση των αποτελεσμάτων της από το Κίεβο. Το δεύτερο είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, και μόνο τότε την αναγνώριση των αποτελεσμάτων της ‘ειδικής επιχείρησης’», διεμήνυσε.

«Αυτές είναι όλες οι επιλογές. ‘Tertium non datur!’ (τρίτη δεν υπάρχει)», καταλήγει κυνικά ο Μενβέντεφ.

loading...