State Department: «Οι ενεργειακοί πόροι που ανακαλύφθηκαν στην κυπριακή ΑΟΖ ανήκουν και στο Ψευδοκράτος»!

 

Με μία ακόμα «πονηρή» δήλωση οι ΗΠΑ επιχειρούν να βάλουν στο «παιχνίδι» των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ το Ψευδοκράτος.

Συγκεκριμένα μετά τις ανακοινώσεις της κοινοπραξίας ENI-TOTAL για ευρήματα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ ο εκπρόσωπος του State Department είπε ότι «Πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου, όπως και όλοι οι πόροι της, θα πρέπει να μοιράζονται δίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων»!

Φυσικά οι δύο κοινότητες εκφράζονται ως οντότητες μέσω της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσω του παράνομου και μη αναγνωρισμένου Ψευδοκράτους.

Και πρόσθεσε «Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Δηλαδή καλώς ανακαλύπτει η Κυπριακή Δημοκρατία νέους και πολύτιμους ενεργειακούς πόρους αλλά η Ουάσινγκτον θέλει να τους εκμεταλλευτεί μαζί με το Ψευδοκράτος!

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ENI-TOTAL και τις έως τώρα εκτιμήσεις στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε:

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ενωμένες με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας στη δέσμευσή μας για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας, τη μείωση της συλλογικής μας εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και τη διατήρηση της πίεσης στο Κρεμλίνο. Η πολιτική των ΗΠΑ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) είναι μακροχρόνια και δεν έχει αλλάξει».

loading...