Αμερικανική αντίδραση για τους νέους S-400 της Τουρκίας από την Ρωσία: Μην το κάνετε


 Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για την παραγωγή μερών των δεύτερων συστημάτων S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία ΗΠΑ για τις καταγγελίες σχετικά με την αγορά των νέων S-400 από την Τουρκία

Με την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία το 2017, υπήρξε μια μεγάλη κρίση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και ο τότε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αφαίρεσε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Χθες οι ΗΠΑ σχετικά με αφορμή την αγορά της δεύτερης παρτίδας S-400 σε δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού  ΥΠΕΞ , Νεντ Πράις, προειδοποίησε την Άγκυρα.


Ο Πράις προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να συνεργαστεί περισσότερο με τη Ρωσία στην αμυντική βιομηχανία. «Το σημείο στο οποίο φτάσαμε είναι ότι στον βάναυσο και άδικο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, είναι πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ όλες οι χώρες να μην συναλλάσσονται με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία», είπε ο Πράις.


«Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν γνωρίζουμε καμία νέα εξέλιξη σε αυτό το θέμα», είπε ο Price. Ο Πράις επίσης δεν έκανε δήλωση σχετικά με το εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επανεξετάσει την πώληση του νέου F-16 εάν η Τουρκία αγοράσει τους νέους S-400 από τη Ρωσία.

Στο μεταξύ Μιλώντας στο Defense News, έναν οργανισμό μέσων ενημέρωσης γνωστό για τα νέα του για την αμυντική βιομηχανία, τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για την παραγωγή μερών των δεύτερων συστημάτων S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία.


Οι Τούρκοι παίζουν ξεκάθαρα σε διπλό ταμπλώ, εξ' ού και από την μια έχουν στείλει αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ να παρακαλέσουν για τα F-16 την ίδια στιγμή που ανακοινώνεται από ρωσικές πηγές η νέα συμφωνία για τους S-400 την οποία συμφωνία αρνούνται από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών, με δηλώσεις «Δεν υπάρχει νέα εξέλιξη» και «Η διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με τη συμφωνία που έγινε την πρώτη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :