Τo Politico διασύρει ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Θυμίζει αυταρχικά καθεστώτα τύπου Κίνας»!

 

«Αισχρή η συμπεριφορά που υπέστη η συνάδελφος του Politico Νεκταρία Σταμούλη»

Συνεχίζεται ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα διεθνή ΜΜΕ με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων αλλά και της χυδαίας επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνώντες σε εκπροσώπους του εγχώριου και διεθνούς Τύπου, με το Politico να συγκρίνει την ελληνική κυβέρνηση με αυταρχικά καθεστώτα σαν της Κίνας!
Ειδικότερα, το Σάββατο ο αρχισυντάκτης της ευρωπαϊκής έκδοσης του Politico, Τζαμίλ Αλντερίνι, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο newsletter του Politico στην «αισχρή συμπεριφορά που υπέστη η συνάδελφος του Politico, Νεκταρία Σταμούλη», θίγοντας ακόμη μια φορά το ζήτημα της στοχοποίησης της δημοσιογράφου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.
Δεν σταματά όμως εκεί, αφού επισημαίνει: «Έχοντας εργαστεί τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου σε αυταρχικά – η και ολοκληρωτικά- καθεστώτα (Κίνα), γνωρίζω τις πιέσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι».
«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για τη διαφύλαξη των αρχών της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου που υποστηρίζει ότι υπερασπίζεται» καταλήγει ο Τζαμίλ Αντερλίνι, σε ένα ευθύ μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.
Η παρέμβαση Αντερλίνι έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Politico για την σύμπραξη της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Έυας Καϊλή με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην έρθει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ειδικά την τελευταία εβδομάδα τα διεθνή ΜΜΕ πηγαίνουν την ελληνική κυβέρνηση από «γωνία σε γωνία» για το κακούργημα των υποκλοπών.
Σήμερα δέχτηκε «πυροβολισμό» από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑGI.
Τις προηγούμενες ημέρες ήταν οι Financial Times, οι ΝΥ Τimes και το Reuters που «πυροβόλησαν» τον Κ.Μητσοτάκη.
Όσο για το Politico έχει προχωρήσει σε «ηχηρά ραπίσματα» κατά του Κ.Μητσοτάκη με αφορμή την επίθεση του Γ.Οικονόμου κατά της ανταποκρίτριάς του Νεκταρίας Σταμούλη.
Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Κ.Μητσοτάκης απολάμβανε μία ιδιαίτερη «ασυλία» σε Ελλάδα και Δύση από το σύνολο των ΜΜΕ.
Τώρα όμως κανείς δεν θέλει να μπει στο ίδιο «κάδρο» με μία κυβέρνηση η οποία υποκλέπτει συνομιλίες πολιτικών της αντιπάλων με στόχο τον εκβιασμό καταστάσεων και των έλεγχό τους.
loading...