Morgan Stanley: Έρχονται ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – Μεγάλο κραχ έως 50% στα χρηματιστήρια…

 Τα σημάδια στις αγορές είναι άκρως ανησυχητικά και προϊδεάζουν για επικείμενο κραχ στα χρηματιστήρια προειδοποιεί η γενικώς αισιόδοξη Citigroup.

Ταυτόχρονα και η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι έρχονται άσχημες στιγμές στις χρηματιστηριακές αγορές.

Οι αναλυτές της Citigroup θεωρούν ότι τα σημάδια για κραχ στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά είναι παρόμοια με άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν που όταν εμφανίζονταν σε τέτοια κλίμακα ακολουθούσε κραχ στις αγορές μετοχών.

«Ο δείκτης της Citigroup που καταγράφει τις κύριες τάσεις στις αγορές μετοχών έχει μετακινηθεί στις φάση των επιθετικών πωλήσεων, οπότε ενεργοποιούνται κόκκινες σημαίες σε μια ήδη Bear Market.

Για την ώρα οι βασικές τάσεις είναι ανοδικά η Wall και οι αναδυόμενες αγορές.

Ωστόσο η Citigroup έχει γίνει πιο απαισιόδοξη για την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Επίσης στα μοντέλα της η Citigroup αναφέρει ότι υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι επίκειται παγκόσμια ύφεση.

Οι δείκτες της Citigroup βρίσκονται στα επίπεδα του 2000 και του 2007, να θυμίσουμε ότι μετά ακολούθησε κραχ στις παγκόσμιες μετοχές αφού υποχώρησαν κατά 50%.

Ωστόσο, η Citigroup παραδέχτηκε επίσης ότι ένα σήμα πώλησης που επισημάνθηκε από τον δείκτη και το 2012 και κατέληξε να είναι ψευδές, με τις αγορές να αλλάζουν ελάχιστα στους επόμενους 12 μήνες.

Η κορύφωση της ανοδικής πορείας του δείκτη της Citigroup, έρχεται καθώς ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο από τα μέσα Ιουνίου, μετά την πτώση το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Παρά την ανάκαμψη, ο δείκτης είναι κατά 13% χαμηλότερος σε ετήσια βάση με βάση τα δεδομένα στις 9 Αυγούστου 2022.

Τους τελευταίους 18 μήνες, για παράδειγμα, οι συστάσεις καθαρής «αγοράς» σε μετοχές υλικών και βασικών καταναλωτικών αγαθών έχουν αυξηθεί.

Οι συστάσεις σε μετοχές εταιριών που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες επικοινωνιών, η πληροφορική και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αυξήθηκαν λιγότερο.

Morgan Stanley: Έρχονται άσχημες στιγμές στις χρηματιστηριακές αγορές…

Παρά την ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς στην Wall και διεθνώς, ο Michael J. Wilson της Morgan Stanley προειδοποιεί ότι έρχονται άσχημες στιγμές για τις αγορές μετοχών.

Αν και πιστεύει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και πιθανότατα θα υποχωρήσει πιο γρήγορα από τις προσδοκίες, αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για το χρηματιστήριο, επειδή η κατάσταση θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη των εταιριών.

«Το καλύτερο μέρος του ράλι τελείωσε», είπε ο Wilson της Morgan Stanley ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει τα εταιρικά περιθώρια κέρδους να συρρικνωθούν το 2023 λόγω των πιέσεων στο κόστος.

H Morgan Stanley, είχε προβλέψει νωρίτερα ορθά το sell-off στα χρηματιστήρια που παρατηρήθηκε πριν λίγο καιρό….

Οι ανησυχίες για την υγεία των αμερικανικών επιχειρήσεων επισημάνθηκαν σε πρόσφατη έκθεση της S&P Global Market Intelligence, η οποία ανέφερε ότι οι πιθανότητες αθέτησης υποχρεώσεων σε αρκετούς επιχειρηματικούς τομείς αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Οι κίνδυνοι αθέτησης αυξήθηκαν υψηλότερα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, ακολουθούμενοι από τις υπηρεσίες επικοινωνίας, καταναλωτικά αγαθά, την πληροφορική και τα βασικά είδη καταναλωτών.

Εν τω μεταξύ, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 0,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2022, μετά από πτώση το πρώτο τρίμηνο, την οποία ορισμένοι θεωρούν ως ένδειξη ύφεσης.

loading...