Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ MΕΓΑΛΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ!

ΣΧΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ ΈΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προΐσταται σε οικουμενιστική ακολουθία για τον εσπερινό της Κοίμησης!

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (ο Πρωτοπόρος), ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνας Εμμανουήλ και άλλοι κληρικοί του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως συμμετείχαν σε οικουμενιστική εκδήλωση στην Τραπεζούντα (καταστρέφουν τις ρίζες στην καρδιά της παράδοσης ανακαινίζουν το λατινογενές μόρφωμα που προέκυψε από την Άλωση Πόλης από Δ΄ Σταυροφορία 1204) την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή.

3 κολοσσιαίες δογματικές διαφορές με Καθολικισμό στη βάση του θεομητορικού δόγματος παραβλέπονται:Οι Καθολικοί δεν εορτάζουν Κοίμηση κι Μετάσταση Θεοτόκου αλλά Ανάληψη της Παναγίας. Τι κοινό εορτασμό τελούν αφού δεν ασπάζονται κοινό δόγμα ή μήπως έχουν προσχωρήσει στην Καθολική αντίληψη;

Άμωμος ή Άσπιλη Σύλληψη της Θεοτόκου στα πρότυπα της κυοφορίας Γεννήσεως Ιησού. Δηλ. η Μαρία προέκυψε εκ Παρθενογένεσης όπως ο Χριστός γεγονός που την καθιστά ισόθεο Του κι από εδώ προκύπτει το άλλο νεωτερίζων δόγμα του Καθολικισμού αυτό της Μαριολατρείας.

Μαριολατρεία. Υπερτίμηση της Θεοτόκου ουσιαστικά αποδιδόμενη λατρεία και όχι μόνο τιμή στο Πρόσωπό της ενώ κατά την ορθόδοξη δογματική η λατρεία αποδίδεται μόνο στον Τριαδικό Θεό ενώ με τιμή περιβάλλονται Παναγία, Άγιοι, Άγγελοι, εικόνες ως και ιερά λείψανα.

Ο Πατριάρχης προέστη του Μεγάλου Εσπερινού στην τοπική καθολική εκκλησία Santa Maria αναφέρει το orthochristian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...