Ένα βήμα πιο κοντά στα ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ! Προχωρά το θέμα με τα «ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΕΜΒΡΥΑ


 


Εξελίξεις σε Ισραήλ και Βρετανία.

Επιστήμονες στο Κέμπριτζ δημιούργησαν συνθετικά έμβρυα ποντικιού σε εργαστήριο, χωρίς να χρησιμοποιήσουν ωάρια ή σπέρμα, τα οποία δείχνουν σημάδια εγκεφάλου και καρδιάς που χτυπά.


Τα έμβρυα ποντικιού, που αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, διήρκεσαν μόνο οκτώ ημέρες.


Αλλά η ερευνητική ομάδα λέει ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την κατανόηση των πρώτων σταδίων ανάπτυξης οργάνων – και γιατί ορισμένες εγκυμοσύνες αποτυγχάνουν.


Σύμφωνα με το BBC, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, ενώ η τεχνική είναι πολλά υποσχόμενη, υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) είναι οι τελευταίοι που δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους στο περιοδικό Nature.


Ερευνητές από το Ισραήλ δημοσίευσαν επίσης παρόμοια ευρήματα στις αρχές Αυγούστου

Η ομάδα του Κέιμπριτζ μελετά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης την τελευταία δεκαετία, αλλά πολλά από αυτά είναι κρυμμένα στη μήτρα.


Μιμούμενοι φυσικές διεργασίες σε ένα εργαστήριο, βρήκαν έναν τρόπο να αλληλεπιδράσουν και να αναπτυχθούν σε δομές που μοιάζουν με έμβρυα, τρεις τύπους βλαστοκυττάρων από ποντίκια.


Τα συνθετικά έμβρυα ποντικιού διήρκεσαν μόνο οκτώ ημέρες, λόγω ελαττωμάτων, αλλά έφτασαν στο σημείο όπου άρχισε να αναπτύσσεται ένας εγκέφαλος.


Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να εργαστούν για να διατηρήσουν την ανάπτυξη των συνθετικών εμβρύων για μία ή δύο ημέρες περισσότερο, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει χωρίς τη δημιουργία συνθετικού πλακούντα.


Τελικά, η φιλοδοξία τους είναι να αναπτύξουν παρόμοια έμβρυα από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα – αλλά αυτό είναι ακόμα πολύ μακριά, και ηθικά πολύ πιο περίπλοκο.


Προς το παρόν, η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει τη μελέτη ανθρώπινων εμβρύων στο εργαστήριο μόνο μέχρι τη δέκατη τέταρτη ημέρα ανάπτυξης, αλλά δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με τα συνθετικά έμβρυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :