Η Κίνα παίρνει μέτρα υπέρ της αύξησης του πληθυσμού της! Ο Μητσοτάκης φέρνει τον Χασάν

 Στροφή 180 μοιρών σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι πριν μερικά χρόνια.

Το Πεκίνο θα εισαγάγει μέτρα στήριξης για να προσπαθήσει να μειώσει τον αριθμό των αμβλώσεων και να αυξήσει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, όπως σημειώνει σε έκθεσή της η Κινεζική Εθνική Αρχή Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια τεράστια ποικιλία μηχανισμών, από φορολογικές και ασφαλιστικές παροχές.

Υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και για χώρους εργασίας φιλικούς προς την οικογένεια και υπηρεσίες βρεφικής φροντίδας.

Το ποσοστό γονιμότητας της Κίνας, το οποίο διαμορφώθηκε στο 1,16 το 2021, είναι πολύ χαμηλότερο από το πρότυπο 2,1 του ΟΟΣΑ.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ασυμβίβαστη πολιτική του Πεκίνου «μηδενικού COVID-19» με τους αυστηρούς περιορισμούς του lockdown είναι σημαντικός παράγοντας για τη μείωση των ποσοστών γονιμότητας.

Αλλά δεν είναι ο μοναδικός.

Φαίνεται ότι μέχρι το 2025 η μείωση του πληθυσμού της χώρας είναι αναπόφευκτη. Η αλλαγή της νομοθεσίας στην Κίνα πέρυσι, με την οποία επιτράπηκε στα ζευγάρια να αποκτούν τρίτο παιδί, δεν μοιάζει να βοήθησε, για αυτό και το Πεκίνο λαμβάνει πλέον πιο δραστικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα της γεμάτης προβλήματα απογραφής του 2021 στη χώρα μας έδειξαν πως ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 400.000 άτομα σε μία δεκαετία!

Ωστόσο τα νούμερα είναι αμφισβητήσιμα! Άραγε μέτρησαν στους κατοίκους της χώρας και μερικούς από τα εκατομμύρια των αλλοδαπών, πολλοί εκ των οποίων έχουν κανονικά σπίτι και λαμβάνουν επιδόματα από τον Μητσοτάκη;;;

Η Κίνα διάλεξε τον δικό της δρόμο για την αύξηση του πληθυσμού των ΚΙΝΕΖΩΝ και ο Μητσοτάκης φροντίζει να αυξήσει τον πληθυσμό της Ελλάδας, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

loading...