ΖΩΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.*   

Το μυστήριο της υπαρξιακής μαγείας του γίγνεσθαι θα παραμείνει ακατανόητο και άλυτο. Οι έρευνες των αστροφυσικών, προσπαθούν να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν αυτό το άλυτο μυστήριο του γεγονότος.

Δεν μπόρεσε ποτέ ο ανθρώπινος νους να κατανοήσει την λογική της ύπαρξης του κοσμογίγνεσθαι. Ο λόγος ή η αιτία που μπορεί να δοθεί είναι ότι ο άνθρωπος παραμένει πάντα ως παρατηρητής, στην εξέλιξη των γεγονότων του σύμπαντος.

Δεν υπήρξε αρχή του γίγνεσθαι (κύκλος) ο οποίος είναι αναλλοίωτος και άφθαρτος στο χρόνο. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης έλεγε ότι το σύμπαν είναι αγέννητο και αιώνιο. Απλώς ο κύκλος του γίγνεσθαι περιέχει άπειρα σημεία της εξέλιξης, αλλοίωσης, φθοράς και θανάτου στο χρόνο.

Αυτή είναι η ύπαρξη της μαγείας του κοσμογίγνεσθαι. Όσοι γεννιούνται έχουν την μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν και να αντιληφθούν αυτό το μεγαλείο και δέος αυτής της ύπαρξης.

Ο άνθρωπος έχει τα ίδια εσωτερικά κέντρα με το ζώο, απλώς έχει την δυνατότητα την χρήση της σκέψεις μιας λογικής όπου κάνει την διαφορά από το ζώο.

Η παράλογη πραγματικότητα όμως για τον άνθρωπο είναι ότι δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθρωπότητας αδυνατεί ή δεν θέλει να αναπτύξει το κέντρο της λογικής ώστε να τολμήσει να κάνει την διαφορά από το ζώο, όπου βρίσκετε στον ίδιο παρανομαστή.

Η λογική περιέχει πολλούς παράγοντες που συντελούν την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπου. Χωρίς την λογική ο άνθρωπος παραμένει σε μια ανθρωπόμορφη ζωική κατάσταση.

Κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν συνήθως (ανάλογα) με το συναίσθημα, με το ένστικτο, ή με την λογική τους. Υπάρχει μια αστάθεια λειτουργίας των ανθρώπων όπου αυτό οφείλεται σε μια (στασιμότητα) και όχι στην ανάπτυξη των εσωτερικών κέντρων.

Παράδειγμα εκεί που είναι να λειτουργήσει το κέντρο της λογικής, λειτουργεί το κέντρο του συναισθήματος, οπότε έχουμε μια λειτουργική (ανωμαλία) των κέντρων, όπου η ψευδαίσθηση μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε ότι λειτουργούμε λογικά.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι κάποιες ομάδες ανθρώπων έχουν κάνει πολύ μεγάλη ραγδαία πρόοδο εξέλιξης όσο αφορά την τεχνολογία, ιατρική και σε διάφορους επιστημονικούς χώρους.

Το ερώτημα είναι ότι ο άνθρωπος παράλληλα έχει κάνει για τον εαυτό του καμιά ραγδαία πρόοδο εξέλιξης; Με ποια λογική σκέψη θεωρούμε και κρίνουμε ότι ο άνθρωπος εξελίσσετε; Η λογική στα μαθηματικά ορίζετε από το σωστό η το λάθος. Ώστε η λογική συμπεριλαμβάνει και τις δυο έννοιες, το σωστό και λάθος «λογικά και παράλογα».

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει τον εαυτό του αν η λογική του σκέψη είναι σωστή η λάθος. Είναι πολύ δύσκολο ποιος θα κρίνει ποιόν.

Για να λειτουργήσει το κέντρο της λογικής του ανθρώπου θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί και το δεύτερο ημισφαίριο του εγκεφάλου. Τότε θα έχει μια πλήρη λειτουργία ο εγκέφαλός του όπου η εξέλιξη της λογικής του ανθρώπου θα φτάσει στο σημείο να μπορεί να κατανοεί και να αντιλαμβάνεται τα πάντα.

Όμως η εξέλιξη της ελεγχόμενης τεχνολογίας μας δείχνει κάτι το διαφορετικό. Η αλήθεια είναι, όσο και να μην θέλουμε να την αποδεχτούμε ή να την κατανοήσουμε ο στόχος τους είναι η εφαρμογή της ελεγχόμενης τεχνητής ανθρώπινης νοημοσύνης.

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.

loading...