Πυρηνικός πόλεμος ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ: Τόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν σύμφωνα με μελέτη…


 Ως εναλλακτική θα προταθεί ο νέος κόσμος του χαράγματος...

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα οδηγήσει τα δύο τρίτα του πλανήτη να πεθάνουν μέσα στα δύο χρόνια πρώτα χρόνια.


Η τρομερή αυτή πρόγνωση έγινε από το Πανεπιστήμιο Rutgers, το οποίο διαπίστωσε ότι 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χάνονταν, κυρίως ως αποτέλεσμα πυρηνικών εκρήξεων που προκαλούν τεράστιες κολάσεις που εγχέουν αιθάλη στην ατμόσφαιρα, εμποδίζοντας τον ήλιο και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες.


«Ακόμη και μια μικρότερη πυρηνική αψιμαχία –όπως μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν– πιθανότατα θα οδηγήσει σε 2,5 δισεκατομμύρια θανάτους μέσα σε 24 μήνες», αναφέρει η Telegraph .


Η έρευνα διαπίστωσε ότι σε περίπτωση πλήρους κλίμακας πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η παραγωγή τροφίμων με βάση τη συνολική περιεκτικότητα σε θερμίδες θα μειωνόταν κατά 90 τοις εκατό εντός τριών έως τεσσάρων ετών από την σύγκρουση.


Η ομάδα διαπίστωσε ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερο δεδομένου ότι δεν περιλάμβαναν καν την θέρμανση της στρατόσφαιρας που θα κατέστρεφε το στρώμα του όζοντος και θα επέτρεπε στην υπεριώδη ακτινοβολία να βλάψει την επιφάνεια του πλανήτη.


«Τα δεδομένα μας λένε ένα πράγμα – πρέπει να αποτρέψουμε να συμβεί ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος», δήλωσε ο Άλαν Ρόμποκ, διακεκριμένος καθηγητής της κλιματικής επιστήμης στο τμήμα περιβαλλοντικών επιστημών στο Rutgers. ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ…


«Ο κόσμος έχει πλησιάσει πολλές φορές στον πυρηνικό πόλεμο. Η απαγόρευση των πυρηνικών όπλων είναι η μόνη μακροπρόθεσμη λύση», πρόσθεσε ο Ρόμποκ.


Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης δημοσίευσε ένα PSA που καθοδηγούσε τους κατοίκους τι να κάνουν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, η πρώτη του είδους της από την δεκαετία του 1960.


Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την εισβολή στην Ουκρανία έδειξε ότι οκτώ στους δέκα Αμερικανούς ανησυχούσαν ότι η απάντηση του Μπάιντεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :