Οι πληρωμές που πρέπει να γίνουν στην εφορία μέχρι τέλος του μήνα


 Για να ξέρετε που βρίσκεστε.

Στο 92% βρίσκονται οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. Τι πρέπει να πληρωθεί στην εφορία έως 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης, έχουν υποβληθεί έως τώρα περίπου 5,9 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και αναμένονται περίπου 500.000 ακόμη. Τονίζεται ότι η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2022 πήρε παράταση και πρέπει όμως να γίνουν μέχρι τέλος Αυγούστου.


«Περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πληρώσει φόρο φέτος» δήλωσε ο κ. Αμπελιώτης. Εξήγησε πως αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του 52% που είναι μηδενικές οι φορολογικές δηλώσεις και σε ένα ποσοστό της τάξεως του 13% που είναι επιστρεπτέες οι δηλώσεις.


«Κατά μέσο όρο, το ποσό της επιστροφής αντιστοιχεί στα 414 ευρώ» συμπλήρωσε ενώ σε ό, αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις αυτές ανέρχονται γύρω στο 35%, με το κράτος να λαμβάνει περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ.


Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν είτε σε 8 δόσεις, είτε σε 10 άτοκες με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.


Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί παραπάνω δόσεις, μπορεί να πληρώσει σε 12 με τόκο 5.32 %, ενώ στις 24 δόσεις ο τόκος ανέρχεται στα 6.82%.


Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό θα λάβουν μια έκπτωση 3%.


Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ και μία προσαύξηση 0.73% για κάθε μήνα που καθυστερεί τη δόση του.


Ο κ. Αμπελιώτης επισήμανε πως όσοι είχαν επωφεληθεί από κάποιες ρυθμίσεις της πανδημίας (μειωμένο ενοίκιο, αναστολή εργασίας) θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 781.


Φορολογικές υποχρεώσεις Αυγούστου

2η δόση φόρου εισοδήματος

4η δόση ΕΝΦΙΑ

2η δόση επιστρεπτέας προκαταβολής

Δεν υπάρχουν σχόλια :