Μόλις οι μισοί Αμερικανοί, που μαστίζονται από ενεργειακή ΦΤΩΧΕΙΑ, συμφωνούν με την υποστήριξη των Ουκρανών

 

Έπειτα από μισό χρόνο πολέμου στην Ουκρανία, μια μικρή πλειονότητα Αμερικανών συμφωνεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο μέχρι η Ρωσία να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει παράσχει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία βοηθώντας την στην προσπάθειά της να αποκρούσει τις ρωσικές δυνάμεις και αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο αρωγής για την ασφάλεια ύψους περίπου 3 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, καθώς η Ουκρανία γιορτάζει σήμερα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της.

Μεταξύ των 1.005 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες που πήραν μέρος την περασμένη εβδομάδα στη δημοσκόπηση, η οποία έγινε μέσω του Ίντερνετ, 53% τάχθηκαν υπέρ της υποστήριξης της Ουκρανίας «μέχρι όλες οι ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τα εδάφη που διεκδικούνται από την Ουκρανία».

Το 18% είπαν ότι είναι αντίθετοι σ’ αυτό.

Η υποστήριξη αυτή έρχεται και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος, αν και οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών ήταν πιθανότερο να υποστηρίξουν αυτή τη θέση, με το 66% των Δημοκρατικών να την υποστηρίζουν έναντι του 51% των Ρεπουμπλικάνων.

Μια μικρή πλειοψηφία, 51%, υποστηρίζει επίσης την παροχή όπλων, όπως πυροβόλων και αντιαρματικών, στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σε σύγκριση με 22% που είναι αντίθετοι.

Σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά των Αμερικανών που τάσσονταν υπέρ της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία ήταν υψηλότερα.

Όπως και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη της αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι μικρή μεταξύ των Αμερικανών απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

Μόνο 26% είπαν πως υποστηρίζουν μια τέτοια επέμβαση, όμως 43% συμφώνησαν με την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων σε συμμάχους του ΝΑΤΟ, που είναι γείτονες της Ουκρανίας και δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.

loading...