Ο “ΧΕΙΜΩΝΑΣ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η “ΑΝΟΙΞΗ” ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Απαιτείται παραίτηση του Πρωθυπουργού…

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου * 

Το τεραστίων διαστάσεων κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και συντάραξε και την παγκόσμια σφαίρα! Πρώτη είδηση στα ξένα Μέσα η παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων από τα όργανα της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Η οποία κατηγορείται πως χρησιμοποίησε “τις πιο σκοτεινές πρακτικές”, προκαλώντας τις χειρότερες ημέρες από τότε που υπήρξε στρατιωτική διακυβέρνηση της χώρας (βρετανική παγκόσμιας κυκλοφορίας εφημερίδα Guardian)!

Ωστόσο, τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας, των επιχειρηματιών Μαρινάκη και Αλαφούζου σφυρίζουν αδιάφορα, προσπαθώντας να μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι δεν έγινε και τίποτε σοβαρό! Άλλωστε είναι καλοί “μπαλαδόροι” και πετούν τη μπάλα με τέχνη στην εξέδρα, από τη στιγμή που είναι ιδιοκτήτες μεγάλων ΠΑΕ!

Προσπαθούν να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα μαλακά, όταν βρίσκεται στην παλαίστρα και ο ελληνικός λαός τον σφυροκοπά ακατάπαυστα! Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο!

Έχοντας για συμμάχους και κάποιους παλαιοκομματικούς, που δήλωναν πατριώτες και οι οποίοι διέκοψαν τις διακοπές τους, προκειμένου να κάνουν τηλεοπτική εκπομπή ξεπλύματος των ανομημάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οικογενειακής παρέας του!

Είναι όμως τέτοια η μπόχα, που αναδύεται από την πάλαι ποτέ “γαλάζια” πολυκατοικία, την οποία δεν άντεξαν ούτε οι αρουραίοι και ξεχύθηκαν στους ορόφους της! Μια μπόχα, που κάθε ημέρα που περνάει θα γίνεται και εντονότερη, αναγκάζοντάς μας να κυκλοφορήσουμε με αντιασφυξιογόνες μάσκες!

Πολιτική ευθύνη έχουν οι Δημητριάδης – Κοντολέων κι όχι ο φυσικός προϊστάμενός τους;

Όμως αφού το σκέφτηκε και αφού το ξανασκέφτηκε, ο Πρωθυπουργός, μετά από λίγες ημέρες αποφάσισε να κάνει δημόσιες δηλώσεις για των τεραστίων διαστάσεων, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, σκάνδαλο υποκλοπών – παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών του αντιπάλων!

Ένας πανικοβλημένος, ένας χαμένος στον κόσμο του Πρωθυπουργός, δεν είχε το πολιτικό θάρρος, τον ανδρισμό, να αναλάβει – έστω – την πολιτική ευθύνη! Προσπάθησε με σαθρά επιχειρήματα να αποποιηθεί των τεραστίων ευθυνών του!

Μετακύλησε όμως την πολιτική ευθύνη στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργικού του γραφείου, ανιψιού του, Γρηγόρη Δημητριάδη! Του διορισμένου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν αντ΄ αυτού (του Πρωθυπουργού) και έλυνε και έδενε στο Μαξίμου! Αλλά επέρριψε ευθύνες και στον διορισμένο από τον ίδιο Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, για χάρη του οποίου άλλαξε την επομένη της εκλογικής του νίκης το 2019, το νομοθετικό πλαίσιο, αφού δεν πληρούσε ο εκλεκτός του τις απαιτούμενες προϋποθέσεις!

Έτσι θα μείνει παροιμιώδης η σχετική αναφορά του, μια αναφορά ενός πολιτικού προσώπου, ο οποίος δεν έχει το σθένος να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και τις μεταφέρει σε άλλους, κρυπτόμενος πίσω από το δάχτυλό του! Είπε λοιπόν:

«Γιατί αν και αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ο χειρισμός της υπήρξε ελλιπής. Ακριβώς γι’ αυτό απομακρύνθηκε αμέσως ο Διοικητής της ΕΥΠ. Ενώ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη.»!

Από πότε έχουν πολιτικές ευθύνες οι υπάλληλοι του Πρωθυπουργού και δεν έχει ο Πρωθυπουργός; Όταν και οι δυο παραπάνω αναφερόμενοι έδιναν λογαριασμό για όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Γιατί εάν δεν εκτελούσαν τυφλά τις εντολές τους θα έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους και όχι να απολάμβαναν τα “Λουδοβίκεια” ωφελήματα επί τρία συναπτά έτη!

Έτσι είναι πασιφανές στην κοινή γνώμη, πως ο Πρωθυπουργός θυσίασε δυο βασικούς του συνεργάτες, τους πλέον έμπιστους, προκειμένου να κερδίσει ώρες, ημέρες στην Εξουσία!

Αλλά αλήθεια, τι ακριβώς πράττει και η Δικαιοσύνη; Αφού σύμφωνα με αυτήν την αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει παραδοχή ευθύνης υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων!

Όταν μάλιστα αποκαλύπτεται, ότι η εισαγγελέας της ΕΥΠ ενέκρινε την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη;

Εφ΄ όσον λοιπόν, οι Δημητριάδης και Κοντολέων δεν έχουν βουλευτική ασυλία, γιατί δεν τους έχει ασκηθεί ακόμη ποινική δίωξη;

Αυτή η κυβέρνηση τελικά, υπήρξε κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων, που πειραματίσθηκαν στου κασίδη το κεφάλι! Η οποία χαρακτηρίστηκε από ερασιτεχνισμό, από αλαζονεία και από άγνοια κινδύνου!

Χειραγωγείται η Δικαιοσύνη;

Βέβαια όπως είπαμε, τη μια “βόμβα” θα ακολουθεί άλλη “βόμβα”. Έτσι λίγες ημέρες μετά έχουμε το βούλευμα και το οποίο απαλλάσσει τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και καλό φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ακόμη παίζει η συνεργασία του με την Μητσοτακική ΝΔ, Ανδρέα Λοβέρδου, ρίχνοντας κι άλλο πετρέλαιο στη φωτιά των ημερών, το οποίο είναι ιδιαίτερα οξυμένο, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και θα ανοίξει νωρίτερα τη Βουλή και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2022!

Μια απόφαση 10 έναντι 0, του Δικαστικού Συμβουλίου! Μια απόφαση και για την οποία ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος σχολίασε ως εξής:

«Το δικαστικό αλαλούμ που προηγήθηκε του βουλεύματος και η χρονική στιγμή στην οποία εκδόθηκε, αναδύουν ότι θεσμικός ιστός της χώρας καταρρέει.

Διαρκή φαινόμενα εκφυλισμού σε κρίσιμους τομείς οργάνωσης της Πολιτείας δείχνουν ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη υπόκειται σε πολιτική χειραγώγηση.»!

Ωστόσο κατά τη γνώμη μου – θυμηθείτε το παρακαλώ – αυτή η απόφαση θα βλάψει μόνο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Αλαλούμ στη Νέα Δημοκρατία…

Οι παραδοξότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτά τα τρία χρόνια, έχουν κάνει τους Βουλευτές του κόμματος να κρύβονται από τις εκλογικές τους περιφέρειες! Αφού όταν τις επισκέπτονται εισπράττουν την οργή των ψηφοφόρων τους, οι οποίοι τους ζητούν εξηγήσεις! Εξηγήσεις που δεν μπορούν να δώσουν!

Ταυτόχρονα έχουν και εκείνοι οργή κατά του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, ο οποίος από την επομένη των εκλογών υπουργοποίησε κάθε καρυδιάς πολιτικό στέλεχος – κυρίως μη εκλεγμένου – και εκείνοι “ανέλαβαν” το ρόλο του χειροκροτητή των αποφάσεων αυτής της κυβέρνησης στη Βουλή των Ελλήνων!

Υπουργοποιήθηκαν στελέχη και πρώην Υπουργοί του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ΄(λεγόμενοι εκσυγχρονιστές), Ποταμίσιοι του Διεθνιστή Σταύρου Θεοδωράκη, νεοφιλελεύθεροι υποστηριχτές του δόγματος της Επανεκκίνησης, ακόμη και ακροδεξιοί προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη!

Βέβαια και εκείνοι (οι Βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ), ουδέποτε αντέδρασαν σε όλα αυτά τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Έτσι στα μάτια του ελληνικού λαού είναι συμμέτοχοι/συνένοχοι της στρεβλής, αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη!

Γι΄ αυτό δεν θέλουν εκλογές, επειδή θα χάσουν τα ωφελήματα που εισπράττουν από τη βουλευτική τους έδρα και από τη στιγμή που γνωρίζουν πως – τουλάχιστον – για τους μισούς από αυτούς δεν θα υπάρξει επανεκλογή!

Θέλει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας;

Τρία χρόνια και πλέον από τις εκλογές του 2019 και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να υπολείπεται της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Χειρότερου Πρωθυπουργού και από τον ίδιο!

Μέσα σε 3 χρόνια καταστράφηκαν τα πάντα! Εθνικά θέματα, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εργασιακά, θρησκευτικά, υγειονομικά κ.α. ζητήματα!

Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και βλέπει πρώτη τη ΝΔ!

Γιατί; Μα γιατί ο λαός μας δεν συγχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, γιατί “πούλησε” την αριστερή φιλοσοφία στους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Θεσμούς! Γιατί έδειξε πως κυβερνά η αριστερά!

Αλήθεια θέλει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας;

Για να βγει δεύτερος και στο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν την αντικατάστασή του; Αφού για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισπράττει από τα κυβερνητικά εγκληματικά πολιτικά λάθη!

Απαιτείται παραίτηση του Πρωθυπουργού…

Αλλά εκλογές δεν θέλει και ο Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Ειδικότερα σήμερα, αφού “έσπασε” η συμφωνία μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μετά τον πολιτικό σάλο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, με αφορμή την παρακολούθηση του τηλεφώνου του δευτέρου από τον πρώτο!

Ωστόσο αυτή η βεβαρυμμένη, η τοξική πολιτική ατμόσφαιρα ωφελεί την Πατρίδα μας;

Όταν η Τουρκία συνεχίζει να είναι επιθετική και κανένας δεν γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν! Κανένας δεν γνωρίζει, εάν θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο, εάν θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Αιγαίο και τον Έβρο!

Γι΄ αυτό, αυτό το σημερινό πολιτικό κλίμα στην Πατρίδα δεν ευνοεί τα ελληνικά κυριαρχικά συμφέροντα!

Αλλά τι προβλέπεται από το Σύνταγμα;

Πρώτα από όλα να πούμε, πως οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων είναι αντισυνταγματικές, αφού δεν γίνονται για εθνικούς λόγους!

Οι ευθύνες του Πρωθυπουργού είναι τεράστιες! Ο μόνος υπεύθυνος είναι αυτός! Προς χάριν της Πατρίδος μας θα έπρεπε να αναλάβει την πλήρη πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί!

Όχι όμως να παραιτηθεί η κυβέρνησή του, γιατί διαφορετικά οδηγούμαστε σε εκλογές και σε μια μεγάλη περίοδο ακυβερνησίας! Από τη στιγμή, που και να γίνονταν εκλογές είναι αδύνατη πλέον η συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΚ/ΚΙΝΑΛ, όπως αδύνατη είναι η συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ!

Άρα με τα σημερινά ποσοστά των κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξει με κανένα τρόπο κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων! Και ο Τούρκος καραδοκεί!

Παραίτηση Πρωθυπουργού σημαίνει εκλογή νέου Πρωθυπουργού από την Κ.Ο. της ΝΔ και έγκριση της αποφάσεως από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Άλλωστε αυτό ζητούν πολλοί, αυτό ζήτησε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του στο twitter, όπου έγραψε:

«…ζεσταίνουν τις μηχανές τους για διαδοχή, ίσως και ανατροπή, του Κυριάκου Μητσοτάκη.»!

Έχει το πατριωτικό φιλότιμο, έχει πατριωτικές ευαισθησίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να θέσει το εθνικό συμφέρον υπεράνω του προσωπικού;

Μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις…

Σε αυτήν την περίπτωση, ναι, ζεσταίνουν τις μηχανές τους αρκετοί φιλόδοξοι της ΝΔ! Επικρατέστεροι μου είπαν σε μια τέτοια πολιτική εξέλιξη, είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης! Οι οποίοι προσπάθησαν – όσο γινόταν – να προστατέψουν το πολιτικό τους κύρος, συμμετέχοντας σε αυτήν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όμως σε αυτήν την Κ.Ο. της ΝΔ υπάρχουν δυο μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες! Δυο πρώην Πρωθυπουργοί! Με τα κακά τους και τα όποια καλά τους!

Ποιος λοιπόν από αυτούς τους Βουλευτές μπορεί να προσπερνά τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά;

Όταν μάλιστα και οι δυο, πολλές φορές έχουν δημόσια στραφεί κατά της πολιτικής Μητσοτάκη;

Ειδικότερα, όταν η αντίδραση του Κώστα Καραμανλή και επιτελών του, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει πολύ σκληρή για την προστασία των εθνικών μας θεμάτων;

Θα μπορούσε σε αυτήν την πολύ δύσκολη πολιτική συγκυρία, να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης μεταξύ Μητσοτάκη – Καραμανλή;

Με έναν Καραμανλή, ισότιμο συνομιλητή – πέραν των άλλων – του Ρώσου Προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν;

Σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας που έχουν διαλυθεί (προς όφελος της Τουρκίας) με απόλυτη ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπερασπιστεί του δόγματος “ανήκουμε στη Δύση”, “είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας”;;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...