Βρυξέλλες προς τους λαούς που ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ: «ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΑ το τίμημα της στήριξης στην Ουκρανία»

 «Αυτά τα πράγματα δεν είναι δωρεάν», προέτρεψε τους Ευρωπαίους ο Josep Borrell, καθώς αυξάνεται η αναταραχή στην πατρίδα του, την Ισπανία ενάντια στις «άδικες θυσίες» και η γηραιά ήπειρος καταρρέει υπό το βάρος του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Η βοήθεια της Ουκρανίας στον αγώνα της κατά της Ρωσίας έχει ένα τίμημα για την Ευρώπη, το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν, δήλωσε ο εξαιρετικά θρασύς επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

«Πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι αυτός δεν είναι πόλεμος κάποιου άλλου», είπε ο διπλωμάτης σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Pais την Πέμπτη.

«Το κοινό πρέπει να είναι πρόθυμο να πληρώσει το τίμημα της υποστήριξης της Ουκρανίας και της διατήρησης της ενότητας της ΕΕ. Είμαστε σε πόλεμο. Αυτά τα πράγματα δεν είναι δωρεάν», πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι το κόστος πρέπει να κατανεμηθεί «δίκαια».

Την ίδια στιγμή, μπορεί σε επίπεδο καφενείου η γενικότερη δυσαρέσκεια να έχει χτυπήσει “κόκκινο, ωστόσο, όπως και με τον covid, οι λαοί της Ευρώπης στην πράξη δεν ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

loading...