Φυλακές ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ( ; ) Τρομακτική εξέλιξη στην Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Έξυπνές φυλακές περιμένουν τους… εγκληματίες…

Μια «έξυπνη φυλακή» μηδενικών εκπομπών (Ατζέντα 2030) που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια που δίνει στους κρατούμενους tablet και φορητούς υπολογιστές στα κελιά τους πρόκειται να ανοίξει το 2025. Η εν λόγω εξέλιξη προκαλεί προβληματισμό, καθώς ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να προορίζονται για ανυπάκουους πολίτες και όχι για εγκληματίες.

Η κατασκευαστική εταιρεία Kier θα ξεκινήσει την κατασκευή των εγκαταστάσεων της Κατηγορίας Γ στο Full Sutton του Ανατολικού Γιορκσάιρ αυτό το φθινόπωρο με κόστος 400 εκατομμύρια λίρες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είπε ότι η νέα εγκατάσταση –η πιο ακριβή βρετανική φυλακή μέχρι σήμερα– θα σχεδιαστεί «από πάνω μέχρι κάτω με την τελευταία έξυπνη τεχνολογία (υποτίθεται) για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την προστασία του κοινού».

Οι καινοτομίες θα περιλαμβάνουν συσκευές εντός των κελιών για κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών και tablet, καθώς και συστήματα ασφαλείας «αιχμής» και πλήρως ηλεκτρικό σχεδιασμό. ΕΤΣΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΑ ΔΙΕΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ!!!

Ως απάντηση στις πιθανές ανησυχίες που μπορεί να έχει το κοινό σχετικά με την πρόσβαση των κρατουμένων σε συσκευές, ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών HM είπε: «Όλη η τεχνολογία εντός των κελιών είναι εξοπλισμένη με σκληρά μέτρα ασφαλείας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιήγηση στο διαδίκτυο». ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;

Δείτε εικόνες:

loading...