Ενοχλούνται με την διάσταση που πήρε το σκάνδαλο των υποκλοπών – Α.Γεωργιάδης: «Τι σε νοιάζει αν ήξερε ο πρωθυπουργός;»

 

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης

Σε δύσκολη θέση έχουν έρθει στην κυβέρνηση από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και επειδή δυσκολεύονται να δώσουν πειστικές απαντήσεις περνούν πλέον στο άλλο άκρο και απαιτούν να μην δίνουν «λογαριασμό» ούτε στους πολίτες και κυρίως ούτε στους δημοσιογράφους.
Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης με ένταση στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Η επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης έγινε με αφορμή την ερώτηση για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και το εάν έπρεπε να είναι ενήμερος για αυτό ο πρωθυπουργός.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως όλα έγιναν νομότυπα.
Τότε ο δημοσιογράφος του Mega τον ρωτούσε για το αν ήταν λάθος που δεν ενημερώθηκε για ένα τόσο ευαίσθητο πολιτικά θέμα ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι εκείνος έχει και υπό την εποπτεία του το συγκεκριμένο κομμάτι.
Παρόλα αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να προσπεράσει το συγκεκριμένο ερώτημα και συνέχισε λέγοντας ότι για τις παρακολουθήσεις δεν πρέπει να ενημερώνεται κανείς όταν είναι για θέμα εθνικής ασφάλειας, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο πληροφοριοδότης.
 «Ο Πρωθυπουργός να μάθει ρωτάω εγώ. Ο Πρωθυπουργός. Ένα πρόσωπο», επέμεινε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
«Και άμα το μάθει, εσύ πού το ξέρεις, τι σε νοιάζει;», του απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Τι με νοιάζει;», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος για να γίνει επανέλθει με την σειρά του ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Η δουλειά σου είναι αυτή; Θες να βγεις να το πεις στο Mega;», πρόσθεσε.
Ολόκληρος ο επίμαχος διάλογος έχει ως εξής:
Χασαπόπουλος: Ο Πρωθυπουργός να μάθει ρωτάω εγώ. Ο Πρωθυπουργός. Ένα πρόσωπο.
Γεωργιάδης: Και άμα το μάθει, εσύ που το ξέρεις, τι σε νοιάζει;
Χασαπόπουλος: Τι με νοιάζει;
Γεωργιάδης: Η δουλειά σου είναι αυτή; Θες να βγεις να το πεις στο Mega;
Χασαπόπουλος: Όχι, θα υπάρχει ένας θεσμικός παράγοντας που θα ξέρει.
Γεωργιάδης: Θεσμικός παράγοντας είναι η ελληνική εισαγγελία
Χασαπόπουλος: Θα κρυφτούνε, θα το δείτε στην επιτροπή, πίσω από το απόρρητο.
Γεωργιάδης: Πρέπει να κρυφτούν. Το απόρρητο δεν πρέπει να σπάσει.
Κάπου εκεί ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε να επιμένει σε άλλο πράγμα από αυτά που του έλεγε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, με τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει αναφορά στους πληροφοριοδότες της ΕΥΠ, ενώ ο δημοσιογράφος στον λόγο της παρακολούθησης.
Με λίγα λόγια ο Α.Γεωργιάδης συνεχίζει την ίδια γραμμή με αυτήν που εγκαινίασε χθες ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θ.Δεμίρης.
Ο πρώην μαοϊκός διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, προσπαθώντας να καλύψει την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές των επικοινωνιών Ν.Ανδρουλάκη, Θ.Κουκάκη και πολλών χιλιάδων ακόμα πολιτών, είπε ότι «κανείς δεν εξαιρείται από τις υποκλοπές της ΕΥΠ».
Αυτό που ξέχασε να πει είναι ότι κανείς ύποπτος για κακουργηματικές πράξεις δεν εξαιρείται βάσει του νόμου. Όλοι οι άλλοι «απαγορεύεται να παρακολουθούνται και να υποκλέπτονται οι επικοινωνίες τους από την ΕΥΠ».
Συνεπώς ο Α.Γεωργιάδης θα πρέπει να προσέχει τι λέει δημοσίως περί «νόμιμων παρακολουθήσεων».
Υπάρχει ποινικό ζήτημα με τον Ν.Ανδρουλάκη; Θα πρέπει να το αποκαλύψουν, θα αναγκαστούν να το κάνουν. Αν δεν έχουν όμως, που είναι πολύ πιθανό, τότε θα πρέπει να βρουν μέρος «για να κρυφτούν».
Γιατί τότε αυτό θα σημαίνει πως όλα έγιναν για σκοτεινούς σκοπούς.
Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής χθες από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης απάντησε:
«Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται…».
Μέσα στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο ανακοίνωση – ομολογία από την πλευρά του κ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.
Εκτός και αν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ εννοεί ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τα προσωπικά των πολιτών και των πολιτικών της αντιπάλων και αναζητεί μοχλούς εκβιασμού τους.
Γιατί η περίπτωση Ανδρουλάκη δεν ήταν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μία απόπειρα εντοπισμού μοχλών για εκβιασμό του. Είτε για να τον έχουν στο «χέρι» σε περίπτωση που εκλεγόταν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είτε για να τα κοινοποιήσουν στους αντιπάλους του για «ενδοκομματική χρήση».
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως να βγουν από την κυβέρνηση και να το πουν, για να ξέρουν και οι πολίτες με δική τους ευθύνη τι να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν.
loading...