Νέες απειλές Ακάρ κατά Ελλάδας και Κύπρου – «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο γεγονός»


 


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, στον απόηχο του εντοπισμού του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας πως «η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα».

Ο Ακάρ ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, ότι «έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί επειδή έχουμε δίκιο. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι για να συνομιλήσουμε. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, της Τουρκίας και των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας, ούτε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».


«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει συνέχεια ψέματα. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα. Βαρεθήκαμε να αποδεικνύουμε τα ψέματα της Ελλάδας», δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως «τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης πλέον τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, ακαδημαϊκοί, ορισμένα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες που έχουν κοινή λογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :