Με την λήξη του πολέμου στην Συρία η Τουρκία θα επιτεθει στην Ελλάδα και θα κατακτήσει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σκοτώθηκαν Σύροι στρατιώτες από το χτύπημα των Τούρκων. Η Τουρκική Αεροπορία χτύπησε με μαχητικά αεροσκάφη F-16 θέση του Στρατού της Συρίας στο Χαλέπι. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις Σύροι στρατιώτες και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι έξι.

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]).

Τουρκικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην βόρεια Συρία εναντίον θέσης του κυβερνητικού στρατού είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι.

Το επίσημο Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον στρατό, πως έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι τριών Σύρων στρατιωτικών και οι τραυματισμοί άλλων έξι. «Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον θέσης που ελέγχουν οι ένοπλες δυνάμεις μας θα αντιμετωπιστεί απευθείας και άμεσα σε όλα τα μέτωπα», πρόσθεσε η πηγή του SANA.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν την νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ανάμεσα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), συμμαχία στην οποία ηγούνται κουρδικές παρατάξεις, και τον Τουρκικό στρατό που κλιμάκωσε τους βομβαρδισμούς του αφότου υπέστη επίθεση μια από τις θέσεις του στα σύνορα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Σύριοι ανέφεραν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν ότι «τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη» διεξήγαγαν «12 πλήγματα εναντίον θέσεων του Συριακού στρατού που είναι ανεπτυγμένος στη συνοριακή ζώνη δυτικά του Κομπάνι». Τα πλήγματα είχαν «θύματα», είπε ο εκπρόσωπος τους Φαρχάντ Σάμι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η σύρραξη στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους και μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους. Δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στο πλαίσιο συμφωνιών με σκοπό την αποτροπή τουρκικών διασυνοριακών επιθέσεων εναντίον κουρδικών οργανώσεων που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές». Η Τουρκία που έχει εξαπολύσει σειρά επιχειρήσεων στην Συρία βάζοντας στο στόχαστρο κουρδικές παραστρατιωτικές οργανώσεις και την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, απειλεί από τον Μάιο να διεξαγάγει επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Από την έναρξη του πολέμου η Τουρκία αποτλεί την προστάτιδα δύναμη οργανώσεων ανταρτών καθώς τάχθηκε σθεναρά εναντίον του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η εμπλοκή της Τουρκίας στον Συριακό πόλεμο την αποτρέπει από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο οποίος θα έχει ως συνέπεια την απώλεια νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, στα πλαίσια του επεκτατικού Τουρκικού Εθνικισμού.

Η αυξανόμενη εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, με τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, ο οποίος υποστηρίζεται, στρατιωτικά από την Ρωσία του Πούτιν και το Ιράν, έχει αναγκάσει τον Ερντογάν να αποσύρει μεγάλες και μάχιμες μονάδες από την Στρατιά της Θράκης με έδρα την Αδριανούπολη και την Στρατιά του Αιγαίου, με έδρα την Σμύρνη. Ένα σημαντικό τμήμα του συνεχώς αυξανόμενου αμυντικού κενού στα δυτικά σύνορα, η Τουρκία το καλύπτει με την αποστολή χιλιάδων “μεταναστών” στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση τακτικής, με έναν στρατό αντιπερισπασμού, και ειρηνικής κατακτήσεως της Ελλάδος. Τον στρατό των μεταναστών έχει συστήσει ο Ερντογάν με υπηκόους χωρών του μωαμεθανικού-σουνιτικού τομέα. Οι “μετανάστες” είναι στην πλειοψηφία τους νέοι και με έντονο το στοιχείο του Ισλαμικού φανατισμού. Εξορμώντας σε όλο το μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και αποπλέοντας από τα Μικρασιατικά παράλια, για τα νησιά του Αιγαίου, όλοι αυτοί έχουν επιτύχει μια αναίμακτη εισβολή. Με τις επιτυχείς προσπάθειες εισβολής, καταπονούν το Ελληνικό έθνος, σε πνευματικό, ηθικό, οικονομικό, και κοινωνικό επίπεδο. Οι επιπτώσεις του πολέμου με διάφορες διακυμάνσεις, μαίνεται εδώ και χρόνια.

Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία μέσα από τα επεκτατικά σχέδια του. Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα Ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Ανατολή και την Μεσόγειο (Λιβύη), με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία. Για να μπορέσει να ανακάμψει η τέως Αμερικανική υπερδύναμη δημιούργησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την προσδοκία να ηττηθεί η Ρωσία, για να αποκτήσει η Ουάσιγκτον εκ νέου την παγκόσμια κυριαρχία. Εν τούτοις η Ρωσία νικά κατά κράτος την Ουκρανία και τους Νατοϊκούς. Αρκετοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ μεταξύ αυτών και Αμερικανοί σκοτώθηκαν είτε έχουν συλληφθεί. Ο διασυρμός των ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενο καθώς οι ηττημένοι Αμερικάνοι παραμένουν στην Ανατολική Συρία και εξακολουθούν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο του Συριακού έθνους, με την έγκριση των Ρώσων. Ο νέος παγκόσμιος εξουσιιαστής Πούτιν, εγκαινίασε το δικό του νεοταξικό δόγμα. Φίλος και εχθρός την ίδια χρονική στιγμή με τα άλλα κράτη !!!

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές-πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών και χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών.

Οι Σύριοι του Ασσάντ, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού, με βάση το δόγμα της νέας τάξης πραγμάτων του Πούτιν. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν και κατακτήσει οριστικά ο Ερντογάν την Βόρεια Συρία, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα υποτελείς της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. Εάν όμως κερδίσουν οι Ρώσοι-Σύριοι τότε η νέα τάξη και ο Ερντογάν θα έχουν δεχτεί το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους.

Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ARISVINEWS

loading...