Τρομοκρατική… «πρόβλεψη» από την Βελγίδα ΥΠΕΝ: «Θα έχουμε φρικτούς χειμώνες για μία δεκαετία»! «Οι επόμενοι πέντε έως 10 χειμώνες θα είναι φρικτοί εάν δεν ληφθούν μέτρα»!


Αυτή ήταν η… προειδοποίηση της υπουργού Ενέργειας του Βελγίου Τίνε Φαν ντερ Στράτεν στο Twitter, η οποία αναδεικνύει δήθεν με τον πιο δραματικό τρόπο την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν λάβουν άμεσα μέτρα.


Φυσικά η κρίση είναι τεχνητή, καθώς θα μπορούσε να αποφευχθεί με ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΕΣ κινήσεις. Ωστόσο, τα όποια μέτρα θα είναι η «λύση» στο πρόβλημα που τεχνηέντως δημιουργήθηκε.


«Πρέπει να δράσουμε στην πηγή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και να εργαστούμε για το πάγωμα των τιμών φυσικού αερίου» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.


Οι «φωνές» που ζητούν ανώτατο πανευρωπαϊκό όριο στην τιμή του φυσικού αερίου και την αποσύνδεσή του από την τιμή της ενέργειας όλο και πληθαίνουν, ωστόσο αναλυτές φαίνονται απαισιόδοξοι ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε τελικά να λάβει την απαιτούμενη στήριξη μέσα στους κόλπους της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :