ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΥΓΕΙΑΣ κ.Αθ.Πλεύρη.





Δημήτρης Βόγγολης Υποστράτηγος ε.α — 

Κε Υπουργέ

Από έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία PROGNOSIS, για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε γιατρούς – μέλη του ΙΣΑ, ασφαλισμένους του Δημοσίου και Συλλόγους Ασθενών έδειξε:

  με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα του μνημονίου. 

 

Οι ασθενείς προτάσσουν ως σημαντικότερο πρόβλημά τους, ότι , δεν βρήκαν συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό, ενώ ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τα χρήματα για την φαρμακευτική τους αγωγή. 

Το 18% δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του, 

ενώ το 11% δεν μπορεί να βρει εύκολα την αγωγή του. 

 Ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε να διακόψει τη θεραπεία του ή να παραλείψει δόση γιατί δεν είχε χρήματα για να καταβάλλει τη συμμετοχή.

Πίσω από κάθε  μέτρο ή όριο τιμών που βάζετε, κρύβεται μια ανθρώπινη τραγωδία .

Σας παρακαλώ επειδή δεν μπορώ να κατανοήσω την εφεύρεση της τιμής αναφοράς σε ένα φάρμακο που η συμμετοχή του είναι μηδενική και η αξία του φαρμάκου πχ 20,11 ευρώ η τιμή αναφοράς 6,52  ευρώ  η ίδια δε  αντιστοίχως ν  αποτελεί  και την  τιμή συμμετοχής του Ταμείου .

Άρα ο υποτιθέμενος ασφαλισμένος πριμοδοτεί ποιόν ; με το ποσό των 13,59 ευρώ  που καταβάλλει, ποιο είναι το κριτήριο θεραπευτικής τιμής και με ποιο κριτήριο  κοστολογείται το παραπάνω ποσό των 6,52 ευρώ ;

Και γιατί γίνεται ο κύκλος από  0  (μηδέν) συμμετοχή, πηδώντας στο ποσό  διαφοράς των 13,59 ευρώ που καταβάλλει ο ασφαλισμένος και δεν μας λέτε πώς ονομάζεται η διαφορά αυτή και υπέρ ποίου γίνεται όταν εκ προοιμίου η συμμετοχή φαρμάκου είναι μηδενική. Τουτέστιν τρικυμία εν κρανίω με αλλοπρόσαλλη ερμηνεία όχι εδώ αλλά και στις περισσότερες εγκυκλίους.

·        Στον πρόσφατο Νόμο περί φαρμάκων , η ισχύς του οποίου αρχίζει από την 1/7/2022 τον οποίο και υπογράψατε π.χ στα ψυχωτικά φάρμακα προβλέπει μηδενική συμμετοχή, στην συνταγογράφηση όμως το σύστημα την απορρίπτει  και εμφανίζει συμμετοχή.

·        Αν η φόρμα έγινε για τα γενόσημα πράγμα που δεν αναφέρεται στον νόμο για τους ψυχωτικά ασθενείς που έλαβαν γενόσημα αφού υποτροπίασαν, οδηγήθηκαν σε ψυχιατρεία   .

·         Και  γιατί αυτές οι κατηγορίες να στερούνται της  μηδενικής συμμετοχής, γιατί να είναι αναγκασμένοι να λαμβάνουν ένα φάρμακο γενόσημο που θα τους οδηγήσει στον θάνατο.

Προς αποτροπήν των κραυγαλέων  κοινωνικών ανισοτήτων και προκλήσεων όπως (Eurovision,ποδόσφαιρο  και άλλα εκμαυλιστικά δαπανηρά θεάματα) και τόσων άλλων παραλήψεων ,παρακαλώ και αύθις με όση ευγενική φωνή  διαθέτω, προβείτε στην ανάλογη διόρθωση της Φόρμας ώστε οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις ΑΜΕΑ να ζήσουν, διότι από την στιγμή που θα χάσουν τους γονείς τους μένουν απροστάτευτοι και χωρίς πόρους.

Κι εδώ αρμόζει ο στίχος του ποιητή  Γ.Βερίτη: Όπως έδωσες θα δώσεις θα ζητήσουν ως ζητείς, θα γενείς και πάλι φώτων και πολιτισμού κοιτίς.

 Μένω εν αναμονή  κατά νόμον 2 μηνών.

Χαιρετώ ευγενικά

Δημήτρης Βόγγολης

 Υποστράτηγος ε.α

loading...