Σε άλλη πραγματικότητα ζουν οι κυβερνώντες


 




Α.Γεωργιάδης: «Η Ελλάδα με τον Κ.Μητσοτάκη έγινε από παράδειγμα μίμηση»!

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προφανώς ζει σε κάποια άλλη πραγματικότητα καθώς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί είπε πως η Ελλάδα, «με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, έγινε από παράδειγμα προς αποφυγή, παράδειγμα προς μίμηση».


Πρέπει να είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που έχει τέτοια άποψη για την χώρα γιατί οι πολίτες της αυτή την στιγμή έχουν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω του πληθωρισμού της ακρίβειας σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και φυσικά στους απίστευτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ερωτηθείς για το αν η χώρα μας θα λάβει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας από το φθινόπωρο, απάντησε πως είναι δεδομένο πως αν η Ρωσία διακόψει συνολικά την παροχή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όλα τα κράτη θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.


Σε αυτήν την περίπτωση και η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει κάποια μέτρα αλλά σίγουρα είμαστε και θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.


Στο ερώτημα αν θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης για την κοινωνία, απάντησε ότι όσο η οικονομία μας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους από αυτούς που είχαν υπολογιστεί, τόσο θα δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να υπάρξουν νέα μέτρα ενίσχυσης. Έφερε δε ως παράδειγμα τις επιδοτήσεις για το ρεύμα «οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη».


Βέβαια απέφυγε να πει πως οι πάροχοι ενέργειας στην Ελλάδα κάνουν και τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας με αποτέλεσμα και πάλι οι καταναλωτές να πληρώνουν το ακριβότερο ηλεκρικό ρέυμα.


Σχετικά με τον πληθωρισμό, είπε ότι στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα έχει πληθωρισμό περίπου στον μέσο ευρωπαϊκό όρο και εξήγησε γιατί στο πρώτο εξάμηνο του 2022 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.


Αυτή είναι μία απάντηση η οποία είναι το λιγότερο ασαφής. Αν ο πληθωρισμός στην Ευρώπη είναι «καρφωμένος» στο 10% ή αυξηθεί και στο 12% τον χειμώνα μάλλον δεν έχει σημασία αν η Ελλάδα θα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Τέλος, σχολίασε τα διαδοχικά περιστατικά δολοφονιών γυναικών τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες που δέχονται βία από τον σύντροφο τους να την καταγγέλλουν και οι Αρχές θα πρέπει να είναι πιο αυστηρές στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.


Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι το 2022 και έως σήμερα έχουνε ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα μας, αναφερόμενος μάλιστα και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, προσθέτοντας μάλιστα πως ο δείκτης της ανεργίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :