Παγώνη: Δεν έχει νόημα να πάνε τα παιδιά με μάσκες στα σχολεία


 


Κάλεσε τους άνω των 60 να μην διστάσουν να κανουν την τέταρτη δόση του εμβολίου. Για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις και μετά νόσησαν, είπε ότι «ησυχάζει το κεφάλι τους»

«Ηπροσωπική μου άποψη είναι πως δεν πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Εξηγώντας το σκεπτικό της ανέφερε ότι το καλοκαίρι όλοι πήγαν διακοπές με γνωστούς και φίλους, έδιναν φιλιά και αγκαλιές με τους παππούδες και έπαιζαν σε παιδότοπους, αλλά τα κρούσματα κορονοϊού έχουν μειωθεί, όπως και οι νοσηλείες.


Με τα δεδομένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο.

«Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.


Πολύ μολυσματική η «Κένταυρος», αλλά δεν προκαλεί θανάτους

Η κ. Παγώνη, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα φτάσει στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Κένταυρος. Τόνισε πως είναι πολύ μολυσματική, αλλά δεν προκαλεί θανάτους. Πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό και συνεπώς δεν προκαλεί διασωληνώσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το εξωτερικό.

Για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και νόσησαν μετά, η κ. Παγώνη είπε ότι «ησυχάζει το κεφάλι τους».


Σχετικά με την δ’ δόση, κάλεσε όσους είναι πάνω των 60 να πάνε να το κάνουν. Για τους έως 59 ετών, ανέφερε ότι οι μελέτες που έχουν γίνει είναι μόλις τρεις και πολύ μικρές.

Κάλεσε τους πολίτες να μην περιμένουν το Σεπτέμβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια, για τα οποία οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και αναμένονται περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :