Μετά και την δολοφονία της Ντουγκίνα το γόητρο και η αξιοπιστία της Ρωσικής ομοσπονδίας ως η κορυφαία υπερδύναμη δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.

Μια βομβιστική επίθεση εντός της χώρας με στόχο τον προσωπικό του σύμβουλο και φίλο του Ρώσου προέδρου δείχνουν τις σοβαρές αδυναμίες της Ρωσίας.

Περιστατικά όπως αυτό δείχνουν ότι οι Ρώσοι είναι αρκετά ευάλωτοι. Η δολοφονία έγινε σε μια περίοδο που έχουμε συνεχόμενες επιθέσεις με εκρήξεις στην Κριμαία και σε Ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Είναι σαφές ότι η νέα τάξη μετά την Συρία χάνει και τον πόλεμο στην Ουκρανία, και για αυτό καταφεύγει σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Εν τούτοις στους πολέμους αυτούς είδαμε τις εμφανέστατες αδυναμίες των Ρώσων. Στον μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία, οι Ισραηλινοί πιλότοι με μεγάλη επιτυχία εξουδετέρωσαν το αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα S300 και βομβάριδισαν με επιτυχία στόχους εντός του Συριακού εδάφους. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα καθώς στο Ουκρανικό μέτωπο η νέα τάξη πραγμάτων επέτυχε να βυθίσει το υποβρύχιο Μόσχα.

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]).

Η βύθιση του υποβρυχίου αποτελεί τεράστιο πλήγμα στο κύρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει 30 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, οκτώ από τα οποία εκτοξεύουν πυραύλους Kalibr, στη στεριά. Το Κρεμλίνο δεν διαθέτει πλέον στη Μαύρη Θάλασσα σκάφος με τέτοια δύναμη πυρό. Το βυθισμένο καταδρομικό ονομαζόταν δολοφόνος των αεροπλανοφόρων», λόγω των οπλικών του συστημάτων. Το οπλοστάσιο του περιελάμβανε 16 υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους P-1000 Vulkán, των οποίων η ακτίνα δράσης φτάνει τα 800 χιλιόμετρα. Διέθετε επίσης αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300, ισοδύναμα με τα αμερικανικά Patriots και συστοιχίες ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Μετά από την δολοφονία της Ντάρια Ντουγκίνα το γόητρο και η αξιοπιστία των Ρώσων και του προέδρου Πούτιν ως παγκόσμια υπερδύναμη έχουν δεχτεί ισχυρά πλήγματα.

H Mόσχα επέτυχε μία πολύ μεγάλων διαστάσεων γεωπολιτική νίκη με την συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή από την Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ και συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ρωσίας και προβλέπει τη δημιουργία ενός διαδρόμου σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα για τη μεταφορά ουκρανικών και ρωσικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές. Για αυτό η Ρωσία κατάφερε να αναγκάσει την Δύση να άρει τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στα ρώσικα σιτηρά και τα ρωσικά λιπάσματα προκειμένου να εξαχθούν τα ουκρανικά σιτηρά και να μειωθεί ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης. Βάσει αυτής της συμφωνίας, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία που εμποδίζουν την εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων επί της ουσίας παύουν να υφίστανται. Η Ρωσία θα εμπορευθεί τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα στον κόσμο από τα δικά της λιμάνια, ενώ οι Δυτικοί αναγκάστηκαν να κάνουν παραχωρήσεις στους Ρώσους σε ότι αφορά στις τραπεζικές πληρωμές, τις ασφάλειες και τις μεταφορές. Το πόσο προσπαθούν τα δυτικά και εγχώρια ΜΜΕ να αποκρύψουν αυτό που έγινε πίσω από ανούσιους τίτλους και ανύπαρκτες αναλύσεις αγγίζει τα όρια του γραφικού.

Η πώληση ουκρανικών σιτηρών από το λιμάνι της Οδησσού και η δημιουργία ενός διαδρόμου σιτηρών είναι μια επικερδής κατάληξη για την Ρωσία καθώς πήρε την άρση των περιορισμών στις εξαγωγές Ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων. Για την Ευρώπη η μεταφορά Ρωσικών- Ουκρανικών σιτηρών σε Αφρικανικές χώρες είναι ζωτικής σημασίας καθώς αν υπάρξει διατροφικό πρόβλημα αυτό θα δημιουργήσει τεράστιες μεταναστευτικές μετακινήσεις.

Η Ρωσία κατάφερε να απελευθερώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των οικονομικών της συναλλαγών και όλοι προσποιούνται πως δεν το κατάλαβαν. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν κι άλλες «άρσεις» γιατί η περιβαλλοντική τεχνολογία έχει ένα κακό: Χρειάζεται νικέλιο και σπάνιες γαίες για να λειτουργήσει. Ειδικά σε ότι αφορά το νικέλιο η Ρωσία είναι η πρώτη παραγωγός χώρα στον πλανήτη και χωρίς νικέλιο δεν έχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε ότι αφορά την άρση των κυρώσεων το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει συναλλαγές με τη Ρωσική Ομοσπονδία που σχετίζονται με λιπάσματα, τρόφιμα, σπόρους, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, παίρνοντας πίσω όλες τις προηγούμενες απαγορεύσεις αγορών, αλλά και κυρώσεων σε όσους τα αγοράζουν και τα εμπορεύονται ή χρησιμοποιούν!

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ.

Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα για την νέα τάξη του Πούτιν αποτελεί η φιλιά του με τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400 από την Ρωσία. Για να μπορέσει να ανακάμψει η τέως Αμερικανική υπερδύναμη δημιούργησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την προσδοκία να ηττηθεί η Ρωσία, για να αποκτήσει η Ουάσιγκτον εκ νέου την παγκόσμια κυριαρχία. Εν τούτοις η Ρωσία νικά κατά κράτος την Ουκρανία και τους Νατοϊκούς. Αρκετοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ μεταξύ αυτών και Αμερικανοί σκοτώθηκαν είτε έχουν συλληφθεί. Ο διασυρμός των ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενο καθώς οι ηττημένοι Αμερικάνοι παραμένουν στην Ανατολική Συρία, με την έγκριση των Ρώσων. Ο νέος παγκόσμιος εξουσιιαστής Πούτιν εγκαινίασε το δικό του νεοταξικό δόγμα. Φίλος και έχθρος την ίδια χρονική στιγμή με τα άλλα κράτη !!! Ενδεικτκό παράδειγμα οι σχέσεις του Ρώσου προέδρου με τον Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν.

Ρωσία και Τουρκία έχουν μεγάλες πολιτικές και ιστορικές διαφορές, Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο στις σχέσεις των δύο ηγετών. Έχουν συγκρουστεί στρατιωτικά μεταξύ τους αρκετές φορές. Τον καιρό που ήταν ακόμη μεγάλες αυτοκρατορίες, οι δύο χώρες βρέθηκαν αντίπαλες σε περιοχές όπου συγκρούονταν τα συμφέροντά τους. Κατά την δεκαετία που πέρασε, τα δύο έθνη έχουν πολεμήσει στην Συρία, την Λιβύη. και τον Καύκασο. Στον Καύκασο η Ρωσία στηρίζει την Χριστιανική Αρμενία και η Τουρκία πολιτικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν. Τον Νοέμβριο του 2020 οι δύο ηγέτες τερμάτισαν τις μάχες επισφραγίζοντας μια συμφωνία που δίνει στην Ρωσία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Τουρκία μια οικονομική βάση στον Νότιο Καύκασο. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες γεωστρατηγικές ανατροπές καθώς η Ρωσία και η Τουρκία βρισκόταν επί αιώνες σε αντίθετες πολιτικές και θρησκευτικές πλευρές. Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το Κρεμλίνο συμμάχησε με την Άγκυρα για να περιοριστούν οι Νατοϊκές-Αμερικανικές δυνάμεις. Μετά από την επανάσταση των μπολσεβίκων και την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι θεώρησαν τους Ρώσους ως συμμάχους, και αντίστοιχα οι κομμουνιστές τους Τούρκους, ενάντια στην εχθρική Δύση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Η μήπως έχει ήδη συμμαχήσει με τον Πούτιν και εργάζονται και οι δύο για την κατάρρευση του ΝΑΤΟ ;

Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση, για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα. Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες-πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία.

Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική έγκριση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές της Ασιατικής ενώσεως, οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν. Ρωσία και Τουρκία είναι σύμμαχοι αν και εξακολουθούν να έχουν συγκρούσεις, στην Συρία.

Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!! Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε εν μέρη στην Τουρκία, να βομβαρδίσει της κυβερνητικές δυνάμεις με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές. Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία, την Λιβύη και την Ουκρανία. Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Η Αγκυρα εφαρμόζει ύπουλες τακτικές. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας, από την Ρωσική Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για διωγμούς της Τουρκογενούς μειονότητας στην χερσόνησο. Η Χερσόνησος της Κριμαίας αποτελεί αντικείμενο της έχθρας μεταξύ Ρώσων και Τούρκων. Η εμπλοκή της Τουρκίας στο Ουκρανικό πρόβλημα, ενδέχεται να αλλάξει τα γεωστρατηγικά δεδομένα υπέρ της Άγκυρας.

Ο πραγματικός δημιουργός της ένοπλης σύγκρουσης, μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αποδείχθηκε ότι είναι η Τουρκία. Eπίσης έχουμε τις δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για την επιστροφή της Κριμαίας !!! Για όσους δεν γνωρίζουν η Κριμαία αποτελεί μόνιμο θέμα εντάσεων και αντιπαλότητας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι ενέργειες Τουρκίας προκαλούν μεγάλης κλίμακας ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Η Ρωσική ομοσπονδία ευθέως έχει κατηγορήσει το νεοταξικό ΝΑΤΟ, ότι προσπαθεί να ανατρέψει τον Πούτιν. Μεταξύ άλλων σημείο τριβής μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αποτελεί η υπόθεση Ναβάλνι, με κατηγορίες εκατέρωθεν. Από την μεριά της η Τουρκία παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα-μέλος του Νάτο και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είπε το παραμικρό για την υπόθεση Ναβάλνι, ούτε για τις χιλιάδες συλλήψεις που υποστηρίζουν τον Ρώσο πολιτικό αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η σιωπή του δαιμόνιου Ερντογάν, δείχνει την ύπαρξη σχεδίων και στόχων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ηγετών. Στις 25 Ιουλίου 2022 ο Ερτνογάν βομμβάρδισε με drones την Αγίας Σοφία όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη δώδεκα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και με το Ισραήλ, η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Στην σύγχρονη εποχή οι δύο αυτοκρατορίες Ρωσία-Αμερική συγκρούστηκαν για θρησκευτικές, πολιτιστικές, ενεργειακές, γεωστρατηγικές αιτίες στην Συρία.

Ανέκαθεν εδώ και αιώνες κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων και πεδίο μάχης μεταξύ Αριστόκλειου (Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και Διονυσιακού πολιτισμού (Άραβες), αποτελούσε η Μαρτυρική Συρία. Στην σύγχρονη εποχή όπως αναφέρω από το έτος 2018, το μέλλον της ανθρωπότητας κρίνεται στην μαρτυρική Συρία. Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα. Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη (Ρωσία, Ισραήλ, Τουρκία, Ιράν και Αμερική), ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή.

Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Συρία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο.

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, προετοιμάζεται μεθοδικά από τους παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων. Για αυτό χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών. Αυτή την εποχή ο Ελληνισμός βρίσκεται στο απόγειον της παρακμής του, και την θέση του έχει πάρει η Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσική Ομοσπονδία ηγείται των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν στους προεδρικούς θώκους των δύο κρατών δεν θα βρίσκονται πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Ερντογάν. Πουτιν και Ερντογάν είναι οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί του αιώνα μας, και οι φιλοδοξίες τους δεν έχουν όρια.

Κλείνοντας η δολοφονία αυτή είχε ως αποδέκτη τον Ρώσο πρόεδρο, καθώς η σχετική ευκολία με την οποία δολοφόνησαν την Ντουγκίνα δείχνει ότι διατρέχει κίνδυνο ακόμη και ο νέος πλανητάρχης. Ακόμη και η αστραπιαία ταχύτητα με την οποία έδρασε η Ρωσική FSB σχετικά με την ανακάλυψη της δολοφόνου της Ντάρια Ντουγκίνα, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά. Εκ των υστέρων προσπαθούν οι μυστικές υπηρεσίες να δείξουν ότι η Ρωσία είναι μια χώρα ασφαλής. Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να πείθουν κανέναν. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να είναι η κορυφαία στρατιωτική υπερδύναμη, εν τούτοις έχουν αρκετές αδυναμίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ARISVINEWS

loading...