Οι Κούρδοι πιστεύουν ότι προδόθηκαν από τις ΗΠΑ και εγκαταλείπουν τον «διεθνή συνασπισμό»


 Καταγγέλλουν αφωνία στην σφαγή που διαπράττουν οι Τούρκοι και τους βομβαρδισμούς των τουρκικών Drones εναντίον αμάχων Κούρδων στην Συρία.


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αναστέλλουν τις κοινές στρατιωτικές τους επιχειρήσεις με τον διεθνή συνασπισμό, στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS. Η απόφαση αυτή ελήφθη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς των drones της τουρκικής κατοχής, και τη σιωπή του συνασπισμού απέναντι στην τουρκική θηριωδία.


Η απόφαση αυτή την οποία αποκάλυψε το Rojava news, Έρχεται αμέσως μετά την απόφαση των Κούρδων να συμμαχήσουν με τον συριακό στρατό, υπό την εγγύηση της αεροπορικής υποστήριξης των ρωσικών δυνάμεων, έναντι της αναμενόμενης νέας τουρκικής εισβολής στα κουρδικά εδάφη της Συρίας.


Ήδη στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας οι Κούρδοι περιπολούν μαζί με τους Σύριους στρατιώτες, ενώ αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής κατασκευής έχουν προωθηθεί στο μέτωπο, προκειμένου να εξασφαλίσουν αντιαεροπορική προστασία στην περίπτωση σύρραξης.


Το διακύβευμα τώρα είναι εάν οι Ρώσοι στηρίξουν τους Κούρδους με κατάρριψη τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τώρα που οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις που ελέγχονται από τους Κούρδους αποφάσισαν να διαρρήξουν πλήρως τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :