Μουσουλμανοποίηση


Ελένη Παπαδοπούλου *   

 Με τους 38 Σύρους μια χαρά εμμέσως πλην σαφώς κάναμε τη δουλίτσα της Τουρκίας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των αλλοδαπών που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και με δημοσιεύματα, ήταν σε νησίδα στον Εβρο από τις 14 Ιουλίου, με μπαταρία στο κινητό φουλ και σήμα καλό, ώστε να στέλνουν φωτογραφίες και μηνύματα στις ΜΚΟ. Στο τούρκικο νησί εντελώς ξαφνικά και τυχαίως φύτρωσε μία βάρκα έναν μήνα μετά και τους πήρε από εκεί, για να τους μεταφέρει στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Στο μεταξύ, όλοι που έζησαν τη φρίκη σε ένα νησί με φίδια και σκορπιούς, χωρίς νερό και φαγητό για μέρες, σε μία κόλαση, όπως είπαν, είναι τελικά μια χαρά κοτσονάτοι. Από τις ερωτήσεις που έγιναν στους λαθρομετανάστες, που δήλωσαν Σύροι, προέκυψε ότι στα σύνορα τους μετέφεραν οι τούρκικες Αρχές, οι οποίες επιχείρησαν πολλάκις να τους περάσουν στην Ελλάδα. Τελικά το κατάφεραν και 38 άτομα μπήκαν κανονικά στη χώρα ανήμερα της Παναγίας, για να τους περιποιηθούμε και να μην τους απελάσουμε ποτέ. Μια χαρά, εμμέσως πλην σαφώς, κάναμε τη δουλίτσα της Τουρκίας.

Τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν μπει άλλοι 200 με ιστιοφόρα στα Κύθηρα. Κάνουν την κρουαζιέρα στο Αιγαίο και καταλήγουν στο νησί άνετοι και ωραίοι. Αυτά τα στοιχεία είναι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ποιος ξέρει πόσοι ακόμη μπαίνουν που δεν καταγράφονται κιόλας! Και γιατί να μην έρθουν σε τελική ανάλυση; Αφού έχουμε καλέσει με προσκλητήριο όλο τον πλανήτη. Με τους νόμους που έχουμε φτιάξει και με τη χαλαρότητα που αντιμετωπίζουμε όλους τους λαθρομετανάστες, καθένας που μπαίνει παράνομα έχει δικαίωμα σε ένα σωρό επιδόματα, σε τζάμπα σπίτι, μέχρι δικαίωμα να ανοίξει και επιχείρηση έχει. Και όλα αυτά επειδή έκανε αίτηση ασύλου, όπως καθοδηγούνται όλοι να κάνουν. Εάν πάρει δε άσυλο και κατά συνέπεια άδεια τριετούς διαμονής, μία σειρά άρθρων του νόμου 4939, που ψήφισε σύσσωμη η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2022, τους δίνει δικαιώματα και πρόσβαση σε ένα σωρό τομείς «υπό τους όρους που ισχύουν για τους Ελληνες πολίτες».

Άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν παράνομα στη χώρα εξομοιώνονται με τους Ελληνες πολίτες και τους αποδίδονται τα ίδια δικαιώματα. Βέβαια, δεν βλέπουμε να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα. Η νομοθεσία που ισχύει για τους λαθρομετανάστες έχει κάνει νόμιμο το παράνομο, έχει άρει εμπόδια και δυσκολίες και έχει εγκαθιδρύσει ένα φιλικότατο πλαίσιο για να ζουν, για να επιχειρούν και για να εγκατασταθούν, πολλές φορές και οικογενειακώς, μονίμως στη χώρα. Αυτό λειτουργεί ως διαφήμιση προς τις χώρες τους και έρχονται κι άλλοι. Εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική, η μουσουλμανοποίηση της χώρας θα έχει γίνει όχι με πόλεμο, αλλά με νόμο.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

loading...