”Τρελάθηκαν” οι Τούρκοι: ”Σχέδιο μετατροπής της Κων/πολης σε αυτόνομο κρατίδιο-Θέλουν τη διάσπαση της Τουρκίας”!

O Οικουμενικός Πατριάρχης πήγε στην Τραπεζουντα και του έκαναν δώρο τη φανέλα της Τράμπζονσπορ με το όνομα «Οικουμενικός Πατριαρχης Βαρθολομαίος» πάνω.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί φανερά ενοχλημένος σχολίασε την εν λόγω κίνηση.

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι το δώρο της φανέλας της Τραμπζονσπόρ με την επιγραφή «οικουμενικός » στον Ρωμιό Πατριάρχη τoυ Φαναρίου Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για 9η φορά για να λειτουργία στη Μονή Σουμελά. Πέρα από σκανδαλώδη, αυτή η σπαρακτική πλοκή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης, καταστροφής και παρενόχλησης.

Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση. Δεν υπάρχει Οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προέβλεπε ότι ο Ρωμιός Πατριάρχης του Φαναρίου δεν θα έπρεπε να ασχολείται με πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και να παρέχει πνευματικές υπηρεσίες στους ελληνορθόδοξους πολίτες μας στη χώρα μας, δεν θα έχει άλλη ιδιότητα παρά μόνο θρησκευτικός αξιωματούχος. υπό το Γραφείο του Περιφερειακού Κυβερνήτη Φατίχ.»

Αντιδράσεις και από τον Σουλτάνου Αμπντουλ Χαν

”Η έκφραση «Οικουμενικός Πατριάρχης» στη φανέλα της Τραμπζονσπόρ, η οποία δόθηκε ως δώρο στον Έλληνα Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Φενέρ, δέχτηκε την σκληρή αντίδραση του Συλλόγου Πολιτισμού και Παιδείας του Σουλτάνου Αμπντουλ Χαν.

Σημειώνοντας ότι αυτές οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Turgay Yazıcı είπε, «Ο Οικουμενισμός είναι το σκουριασμένο στιλέτο της Μεγάλης Ιδέας. Αυτός ο ισχυρισμός στοχεύει στη δημιουργία ενός Ορθόδοξου Χριστιανικού Οικουμενικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, όπως το Βατικανό, και στη διάσπαση της Τουρκίας. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί σε αυτό», είπε.

Ο Έλληνας Πατριάρχης ​​Βαρθολομαίος ήρθε στη Μονή Sümela για να πραγματοποιήσει το τελετουργικό, το οποίο θεωρείται ιερό από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ως ημέρα της ανάληψης της Θεοτόκου, στο ιστορικό μοναστήρι Sümela στην κοιλάδα Altındere της συνοικίας Maçka της Τραπεζούντας. Η φανέλα της Τράμπζονσπορ παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πατριάρχη της Φενέρ ​​Βαρθολομαίο. Ωστόσο, οι εκφράσεις που γράφτηκαν στη φανέλα αποκάλυψαν ότι αυτή η παρουσίαση ήταν ένα σενάριο σχεδιασμένο για να παίξει με τις νευρικές απολήξεις του τουρκικού έθνους. Η έκφραση «Οικουμενικός Πατριάρχης» δέχτηκε μια σκληρή αντίδραση από τον Σύλλογο Πολιτισμού και Παιδείας του Σουλτάνου Αμπντουλχαμίντ Χαν.

Κάνοντας μια δήλωση σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Sultan Abdulhamid Han Turgay Yazıcı είπε: «Σαν να μην αρκούσε να αποκαλείται Πατριάρχης το άτομο που έγινε Μητροπολίτης σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, είναι απαράδεκτο και ντροπή η έκφραση «Οικουμενικός Πατριάρχης» γραμμένη στη φανέλα της Τραπεζούντας μας.

Ελλάδα σήμερα. Ειδικά στην Τραπεζούντα, όπου ο πατριωτισμός είναι πιο έντονος, αυτό δεν γίνεται ποτέ αποδεκτό. Υπάρχουν δύο κύρια ρεύματα από το παρελθόν στον χριστιανικό κόσμο· η Καθολική Εκκλησία του Βατικανού, που ιδρύθηκε από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και η Ορθόδοξη Εκκλησία, που ιδρύθηκε από την Ανατολική Ρώμη, η οποία έφυγε από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτός ο ισχυρισμός αποσκοπεί στη δημιουργία ενός Ορθόδοξου Χριστιανικού Οικουμενικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, όπως ακριβώς και στο Βατικανό, και στη διάλυση της Τουρκίας από ορισμένες ομάδες, ιδιαίτερα την Ελλάδα. Γι’ αυτό η Ελλάδα, που δεν έχει εγκαταλείψει τον στόχο της στη Μεγάλη Ιδέα εδώ και 200 ​​χρόνια, επιμένει στον Οικουμενικό της τίτλο με την υποστήριξη που λαμβάνει από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.”

loading...