“ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ” ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Χαμός στην κεντροδεξιά πολυκατοικία…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου ανοίγει η Βουλή των Ελλήνων, αντί για τις 31 Αυγούστου, όπως ήταν προγραμματισμένο μετά τις θερινές διακοπές. Αποδεχόμενη η κυβέρνηση το αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξ αφορμής του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων που εν τω μεταξύ μεσολάβησε!

Η Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει με την έκτακτη συζήτηση προ ημερήσιας διατάξεως, του παραπάνω αναφερομένου ζητήματος!

Ένα κολοσσιαίο αντιδημοκρατικό – αντισυνταγματικό ζήτημα, που έχει δημιουργήσει τεράστιο πολιτικό σάλο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο οποίος δεν είχε τον ανδρισμό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη – άσχετα αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες – επιρρίπτοντας την πολιτική ευθύνη στον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη!

Σε αυτήν την όσο το δυνατόν περισσότερη προστασία του προσώπου του Πρωθυπουργού, συμμετέχουν τα Πετσομένα Συστημικά ΜΜΕ, τα οποία αναδεικνύουν όποια άλλη μη σημαντική είδηση, προκειμένου να σκεπάσουν την πολιτική και ποινική ευθύνη του “εργοδότη” τους!

Είναι τα ίδια Συστημικά ΜΜΕ, που κατά παραγγελία τους οι δημοσκοπικές εταιρείες τέτοια εποχή πέρυσι παρουσίαζαν τη ΝΔ στο 40% και τους τελευταίους μήνες, με τα τόσα εγκληματικά πολιτικά λάθη του κυβερνώντος κόμματος, το ποσοστό έπαιζε μεταξύ 30-33%!

Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών, δεν είδαμε κάποια δημοσκόπηση αυτών των Πετσομένων Συστημικών ΜΜΕ!

Γιατί; Μα για να προστατέψουν για άλλη μια φορά τον “εργοδότη” τους που κατρακυλάει με απίστευτη ταχύτητα! Έχοντας σπασμένα τα φρένα!

Ο Παυλόπουλος ξηλώνει το πουλόβερ του Μητσοτάκη…

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δυο φορές κατά το παρελθόν άδειασε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Την πρώτη στα μέσα Ιουνίου 2022 από την Σαμοθράκη, μιλώντας στο πλαίσιο του “Economic Forum of Thrace 2022”, ισχυριζόμενος πως:

«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα – αλλά και την υποχρέωση, αφού τούτο αφορά την προστασία της Ελληνικής Επικράτειας – τόσο για δικό της λογαριασμό όσο και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες Κράτος-Μέλος της, να θωρακίζει αμυντικώς όλα, ανεξαιρέτως τα Νησιά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο…»!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θεώρησε επίσης, ως εντελώς αυθαίρετο το τουρκικό “casus belli” και πως πρέπει να εφαρμοστεί το Δίκαιο της Θάλασσας κατά την Συνθήκη του Montego Bay του 1982! Συνθήκη, που όπως είπε, δεσμεύει και την Τουρκία, μέσω γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου (δηλαδή, ανακοίνωση των 12 ν.μ. από τα 6)!

Τη δεύτερη στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, από το ακριτικό Καστελλόριζο, σε εκδήλωση, που οργάνωσε η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού με τίτλο “Το Δίκαιο της Θάλασσας” και με θέμα: “Οι Θαλάσσιες Ζώνες της Ελλάδας κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (Σύμβαση του Montego Bay του 1982)”!

Στην ομιλία του ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές του Διεθνούς Δικαίου, χαρακτηρίζοντας ως αναγκαία αυτήν την στιγμή την αύξηση των ν.μ. από τα 6 στα 12!

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως μου έκανε η προσπάθεια νουθεσίας του Πρωθυπουργού, αλλά και η παρεμβατικότητά του προς ΝΑΤΟ και ΕΕ, λέγοντας:

«…η Ελλάδα και η Κύπρος οφείλουν να καταστήσουν σαφές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στο ΝΑΤΟ ότι δεν είναι διατεθειμένες, κατ’ ουδένα τρόπο και υφ’ οιανδήποτε μορφή, να δεχθούν “εκπτώσεις” επί των κατά το Διεθνές Δίκαιο πάσης φύσεως Δικαιωμάτων τους και ως προς τις Θαλάσσιες Ζώνες τους. Η επίκληση της, δήθεν, ιδιαίτερης γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας, λόγω των ως πολεμικών γεγονότων στην Ουκρανία και της πιθανής “μεσολαβητικής” της παρέμβασης, κατ’ ουδένα τρόπο δικαιολογούν ανοχή της τουρκικής προκλητικής παραβατικότητας. Και τούτο κυρίως διότι το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δεν είναι νοητό να εφαρμόζονται “επιλεκτικώς”, a fortiori δε η εφαρμογή τους δεν είναι επίσης νοητό να “κάμπτεται” για την επίτευξη γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων, όποιες και αν είναι αυτές και όποιους και αν εξυπηρετούν…»!

Ωστόσο , η προ ολίγων ημερών ομιλία του στο Κομμένο της Άρτας, κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών είπε:

«Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους»!

Πυρήνας υποστηριχτών Κώστα Καραμανλή συνθλίβει τον Κ. Μητσοτάκη…

Το διαδίκτυο είναι το κυρίαρχο Μέσο και από το οποίο ενημερώνεται το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού!

Κατά το παρελθόν πολλές φορές έχω αναφέρει πολιτικές παρεμβάσεις “υποστηριχτών” του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!

Η παρακάτω ωστόσο είναι πραγματικός καταπέλτης για τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ:

«Το αφήγημα των εκλογών του 2019, ήταν ένα. Να φύγουν οι προδότες του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπούλησαν την Μακεδονία και που ετοιμάζονται για ανάλογες Πρέσπες στο Αιγαίο και να έρθουμε εμείς, που θα βάλουμε ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Αν κάνω λάθος, παρακαλώ ή μάλλον, προκαλώ, κάποιον να με διορθώσει.
Στις 7 Ιουλίου του 2019, λοιπόν, όλοι εμείς, προσήλθαμε στις κάλπες και ψηφίσαμε τη Ν.Δ του Κυριάκου, για έναν και μόνο λόγο.

Για να μπει φρένο στην Εθνική προδοσία που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες του Προκόπη Παυλόπουλου και να επαναληφθεί αυτό που έκανε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι, το 2008.

Να κρατηθεί η Ελλάδα, όρθια.

Βεβαίως και γνωρίζαμε, ποιος είναι ο Κυριάκος.

Επίσης γνωρίζαμε, πως η οικογένειά του, διαχρονικά, αποτελούσε το δεκανίκι του ξένου παράγοντα, όταν αυτός διέπραττε εγκλήματα στην Ελλάδα. Ούτε φυσικά ασπαστήκαμε τις νεοφιλελέ πολιτικές του, όπως επίσης, γνωρίζαμε πως είναι περιορισμένων ικανοτήτων, αφενός λόγω διανοητικής διαύγειας, κυρίως όμως, λόγω των οικογενειακών δεσμεύσεων προς των ξένο παράγοντα και του αμαρτωλού παρελθόντος τους. Όμως, επιλογή άλλη, δεν υπήρχε.

Η ψήφος μας, ήταν μονόδρομος, καθώς ελπίζαμε, πως η υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία, θα τον συγκρατούσε, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Και όταν μιλάμε για την υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία, δεν εννοούμε φυσικά, μόνο τους Κοινοβουλευτικούς. Μιλάμε, για όλο το σώμα της Νέας Δημοκρατίας. Τρία χρόνια μετά από τις εκλογές του 2019, το αποτέλεσμα είναι ένα και ξεκάθαρο. Δυστυχώς, αποτύχαμε.

Καθώς, τελικά, υπερίσχυσε, έναντι μας, ο χαφιεδισμός των Μητσοτάκηδων. Δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε την Ελλάδα.

Δεν μπορέσαμε να σώσουμε την Ιστορία της Μακεδονίας.

Και η Ελλάδα πλέον δηλώνει αρωγός, της Ευρωπαϊκής πορείας των Σκοπίων, με το όνομα Μακεδονία. Ευθυνόφοβοι, δεν υπήρξαμε ποτέ.
Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά σήμερα, από το αναλάβουμε την ευθύνη της αποτυχίας μας. Ναι, αποτύχαμε.

Επειδή όμως επάνω στην παραδοχή της αποτυχίας, είναι βέβαιο πως θα βγουν κάποιοι και θα δομήσουν επιχειρηματολογία, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Το ότι αποτύχαμε, δεν σημαίνει πως το 2019, ήταν λανθασμένη η απόφασή μας να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία. Διότι όπως προείπα, αυτό ήταν μονόδρομος. Καθώς είχαμε να ζυγίσουμε, από τη μία, την επιβεβαιωμένη Εθνική προδοσία από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη, τις λιγοστές ελπίδες να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων.

Ήμασταν δηλαδή, όπως ο καρκινοπαθής, σε προχωρημένο στάδιο, που μέσω των χημειοθεραπειών, αναζητά το θαύμα.

Όσο άδικο, λοιπόν, έχει αυτός ο ασθενής, άλλο τόσο άδικο, είχαμε και ΄μεις, που ψηφίσαμε το 2019 τη Νέα Δημοκρατία και που ζητήσαμε να μας ακολουθήσετε. Το μόνο, που κάπως μας καθησυχάζει, είναι πως εμείς τουλάχιστον, το προσπαθήσαμε. Και δεν μείναμε αδιάφοροι, μπρος σ΄ αυτή την καταστροφή, ούτε συμβιβαστήκαμε.

Πράγμα που σημαίνει, πως, αντί να σπεύσουν κάποιοι και να μας κατηγορήσουν, τόσο εμάς, όσο κυρίως, τον Κώστα Καραμανλή, θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούν, τί έκαναν οι ίδιοι τους.

Διότι, ευθύνη, δεν έχουν μόνο εκείνοι που διαπράττουν τα εγκλήματα, αλλά κι αυτοί που ενώ βλέπουν τα εγκλήματα….κάνουν ότι κοιμούνται.
Και αυτό συμβαίνει, εδώ και πολλά χρόνια.

Καθώς, όλοι βλέπουμε αυτό που γίνεται γύρω μας, αλλά, είτε αδιαφορούμε, είτε περιμένουμε από κάποιον άλλο να ενεργήσει.
Τρανταχτή απόδειξη, αυτό που συνέβη με το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ένα Εθνικό επίτευγμα. Με ηλίθια επιχειρηματολογία, την οποία, δεν πρόκειται να καθίσω άλλο να αποκρούσω, γιατί η μάχη με τη βλακεία, είναι μάταιη.
Από την άλλη, η συντριπτική πλειοψηφία των ΝΔκρατών, κρύβεται πίσω από τη ψευτοδικαιολογία, πως δεν γίνεται διαφορετικά, από τη στιγμή που κυρώθηκε η Συμφωνία.

Θαρρείς και είμαστε τα χρυσόψαρα που ξέχασαν την προεκλογική υπόσχεση για ΒΕΤΟ του Κυριάκου.

Αλήθεια, πόσοι θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, το 2019, αν ο Μητσοτάκης έλεγε πως ως κυβέρνηση, θα γίνει αρωγός της Ευρωπαϊκής πορείας των Σκοπίων; Πού πήγαν αυτοί που ήταν στα συλλαλητήρια και έκλαιγαν για τη Μακεδονία; Όλοι τους αδιάφοροι. Δεν τους αγγίζει πλέον το μεγάλο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ίσως επειδή, από τα Τέμπη και κάτω, υπάρχει μία κατηγορία πολιτών, που δεν εντάσσουν την Μακεδονία, εντός των Ελληνικών Γεωγραφικών συνόρων…

…Η οποία και θα ακουστεί, στις εκλογές. Τις εκλογές που μπορεί να ανέβαλε ο Κυριάκος, επειδή όπως μάθαμε, ο Κώστας Καραμανλής, του ξεκαθάρισε πως δεν θα κατέβει ξανά με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά που αναπόφευκτα, κάποια στιγμή θα γίνουν.
Και εκεί, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!»!

“Ανταρσία” στην “Ελληνική Λύση”…

Ενώ λοιπόν στη ΝΔ ηχούν πολύ έντονα τα τύμπανα πρόωρων εκλογών, ή “αντικατάστασης” του Πρωθυπουργού με άλλο πρόσωπο από την Κ.Ο. της, βρισκόμαστε στην εποχή που ο ψηφοφόρος δεν έχει επιλογή!

Η λαϊκή κραυγή, ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, συνεχώς αυξάνει! Και δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση! Δεν υπάρχει πολιτική ελπίδα στον ορίζοντα!

Αφού και η “Ελληνική Λύση” συνεχώς ξεφουσκώνει! Ένα κόμμα που “δοκιμαστικά” ψήφισαν το 2019 το 3,7% του λαού μας!

Το κόμμα που μπορούσε σε αυτήν την τριετία να έχει εκτινάξει τα ποσοστά του εκμεταλλευόμενο την κατρακύλα της ΝΔ! Αλλά πως να γίνει αυτό, όταν δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις του αρχηγού; Ο οποίος διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα αρπαγής του κόμματός του, όταν παντού βλέπει “δαίμονες”;

Έτσι όλη αυτήν την 3ετία βρίσκεται η “Ελληνική Λύση” μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!

Το τελευταίο όμως διάστημα όμως υπάρχει και εσωκομματική αντιπαλότητα – όπως με πληροφορούν – που χτυπάει κόκκινο!

Στα κάγκελα μου λένε πως είναι ο Βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Βιλιάρδος και Αντιπρόεδρος του κόμματος, καθώς και ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Αντώνης Μυλωνάκης!

Δυο τα τελευταία ζητήματα της οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης των δυο προαναφερόμενων με τον Κυριάκο Βελόπουλο!

Οι Βιλιάρδος και Μυλωνάκης θεωρούσαν πως το κόμμα έπρεπε να παραβρεθεί στη γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο! Αντίθετη όμως άποψη είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο οποίος τους έθεσε απαγορευτικό! Το οποίο όμως έσπασε ο Βασίλης Βιλιάρδος και παραβρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο!

Υπάρχει βέβαια και η εξήγηση, όπως με ενημερώνει η πηγή του από την “Ελληνική Λύση”! Η αιτία του κακού είναι ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος, έχει κλειδώσει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με τον Γιάννη Μάζη, καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ (μακάρι να μην είναι αλήθεια) και έτσι “περισσεύει” ο Βασίλης Βιλιάρδος! Ο οποίος θα μπορούσε να μεταπηδήσει στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της ΝΔ σε εκλόγιμη θέση!

Για τον Αντώνη Μυλωνάκη λέγεται, ότι τον έχει ενοχλήσει η συνεχής παρουσίαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού alert, του ταμεία του κόμματος Στέλιου Φωτόπουλου, αλλά και επίσημου διαχειριστή των χρημάτων που εισπράττει η “Ελληνική Λύση” από την Ευρωπαϊκή Βουλή! Ο οποίος θα πολιτευτεί στην Ανατολική Αττική! Εκεί που πολιτεύεται δηλαδή, και όπου εκλέχτηκε ο Αντώνης Μυλωνάκης!

Έτσι πιστεύουμε, πως ο “πόλεμος” στην “Ελληνική Λύση” μόλις ξεκίνησε!

“Γαλάζιοι” και “Ελεύθεροι Ξανά”…

Έτσι και σύμφωνα με την μεγάλη τους κινητικότητα στο διαδίκτυο, βρίσκουν εύφορο έδαφος δυο κομματικοί σχηματισμοί!

Οι “γαλάζιοι” είναι ένας νέος Συνασπισμός που απαρτίζεται από στελέχη όλων των κοινωνικών χώρων! Σε αυτή την ομάδα, συμμετέχουν κόμματα

και κινήματα που έχουν πάρει μέρος σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις καθώς επίσης αρκετά γνωστά κοινοβουλευτικά πρόσωπα της κεντροδεξιάς , πρώην Υπουργοί και Βουλευτές (Νίκος Νικολόπουλος, Σάββας Τσιτουρίδης), καθώς και πολλά, πάρα πολλά ιστορικά στελέχη της Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας (Νίκος Καραχάλιος)!

Μάλιστα πληροφορούμαι ότι, μέσα στον Σεπτέμβριο προγραμματίζουν εκδήλωση – συγκέντρωση, όπου η προσωρινή συλλογική ηγεσία, να εκλέξει με τη βάση των φίλων και μελών, έναν/μία πρόεδρο, που όμως θα έχει αποδεχθεί και καταστατικά θα έχει κατοχυρωθεί ότι, οι “Γαλάζιοι” θα παίρνουν τις αποφάσεις τους συλλογικά!

Το κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά” δείχνει μεγάλη δυναμική, με οργάνωση και την αξιόλογη ομάδα!

Επικεφαλής του κινήματος είναι ο Φαίδων Βόβολης, που καταγγέλλει το πολιτικό Σύστημα, το οποίο θεωρεί πως βίασε τη Δημοκρατία!

Ο βραβευμένος καρδιολόγος πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος ενώ υπήρξαν οργανωτές των συγκεντρώσεων κατά της υποχρεωτικότητας και αρωγοί στους υγειονομικούς, που ακόμη βρίσκονται σε αναστολή από την εμμονική τιμωρητική κυβέρνηση!

Ο Φαίδων Βόβολης έχει δηλώσει, πως ουδέποτε πρόκειται να συνεργαστεί με κόμματα και ανθρώπους που πλήγωσαν τη χώρα, δίχασαν και φτωχοποίησαν τους πολίτες της, αφήνοντας εκτός την οποιαδήποτε συνεργασία με κοινοβουλευτικό κόμμα!!

loading...