ΟΛΟΗΜΕΡΑ σχολεία και σεξουαλική αγωγή: «Περισσότερες ώρες ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ τα παιδιά από Σεπτέμβριο»


 «Όλες οι διεργασίες για την απόλυτα ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν δρομολογηθεί» διαβεβαιώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.


Ολοήμερο σχολείο

Το κράτος αναλαμβάνει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ των μικρών παιδιών, κρατώντας τα περισσότερες ώρες ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ.


Πιλοτικά το πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων θα πραγματοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.


Το ωράριο θα επεκταθεί από τις 16:00, που ίσχυε μέχρι σήμερα, έως τις 17:30.


Για να στηριχτεί βέβαια το μέτρο αυτό και να καλυφθούν τα όποια κενά «τρέχουν» και οι απαραίτητες προσλήψεις από το κράτος.


Τίποτα δεν τους εμποδίζει όμως από τις επόμενες χρονιές να παρατείνουν κι άλλο τη λειτουργία των ολοημέρων (και μετά τις 6 το απόγευμα)! Αρκεί μία Κοινή Υπουργική Απόφαση και μερικές χιλιάδες…προσλήψεις ακόμα!


Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν από την έναρξη των μαθημάτων, από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, εξηγεί το υπουργείο.


«Με πλούσιες νέες θεματικές, με μελέτη στο σχολείο αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα του Ολοήμερου, καθιστούμε εποικοδομητικό τον χρόνο παραμονής των μαθητών σε αυτό, και δίνουμε μία στήριξη επιπλέον στην οικογένεια», περιγράφει ο κ. Κόπτσης.


Όπως μάλιστα είχε δηλώσει πρι ημερών η γεμάτη…χαρά Νίκη Κεραμέως:


«Το ολοήμερο σχολείο πλέον αντί για τις 16:00, θα τελειώνει στις 17:30 στο 50% των ολοήμερων τμημάτων της χώρας. Υπάρχει αναβαθμισμένο πρόγραμμα στο ολοήμερο σχολείο για τα παιδιά και παράλληλα προσφέρεται στήριξη του εργαζόμενου γονέα, καθώς το ωράριο του σχολείου συμβαδίζει με το ωράριο εργασίας τους».


Εργαστήρια Δεξιοτήτων: «Η σεξουαλική αγωγή και η οικολογία στο προσκήνιο»

Επίσης συνεχίζονται τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, που εφαρμόστηκαν πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2021 στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων.


Στόχος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι, σύμφωνα με το υπουργείο, «η ενίσχυση των εγκάρσιων δεξιοτήτων και βασικών ικανοτήτων των μαθητών, μεταξύ των οποίων οι ψηφιακές ικανότητες, η κριτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και η ικανότητα για μάθηση», μέσω της εισαγωγής νέων θεματικών όπως ρομποτική, επιχειρηματικότητα, οδική ασφάλεια, σεξουαλική αγωγή, οικολογική συνείδηση, κ.ά.


Θυμίζουμε πως ήδη από το φθινόπωρο του 2021 η διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής έγινε πράξη ύστερα από την ψήφιση του νόμου (Ν4692/2020), όπου το εντάσσει στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της χώρας, παρά τις όποιες αντιδράσεις.


Ακόμα και παιδιά του νηπιαγωγείου διδάσκονται από το κράτος (με βιωματικό τρόπο;;;!!!!) για το σεξ και την ύπαρξη των πολλών διαφορετικών φύλων, κάτι που ουσιαστικά θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ στην αθωότητα της ηλικίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :