Ξεκίνησαν και οι τράπεζες τον ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ: «Όχι» σε δάνεια για αγορά νέων βενζινοκίνητων αμαξιών στην Αυστραλία

 

Ήρθε η ώρα που μια μεγάλη τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δανείζει νέα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα με το πρόσχημα της δήθεν κλιματικής αλλαγής.

Από το 2025, οι πελάτες της Bank Australia δεν θα λαμβάνουν πλέον πίστωση για την αγορά νέων αυτοκινήτων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα.

«Με την σταδιακή κατάργηση των δανείων αυτοκινήτων για νέα οχήματα ορυκτών καυσίμων, στέλνουμε ένα μήνυμα στην αυστραλιανή αγορά ότι η μετάβαση από κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά οχήματα θα επιταχυνθεί γρήγορα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Sasha Courville, Chief Impact Officer της τράπεζας.

Έτσι, σε μόλις δύο χρόνια, η τράπεζα θα σταματήσει να δανείζει για νέα αυτοκίνητα ορυκτών καυσίμων και αντ’ αυτού θα στηρίξει μόνο την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλής ποιότητας. Ωστόσο, η τράπεζα θα συνεχίσει να χορηγεί δάνεια για την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων.

Τώρα λοιπόν οι τράπεζες αρχίζουν να αποφασίζουν ποια αυτοκίνητα μπορούμε και ποια όχι να αγοράσουμε με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής.

loading...