Έρχεται εκκλησιαστικός Καποδίστριας;

 Είναι ολοφάνερο ότι ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια σε ημέρες θρησκευτικού διωγμού (αλλά διωγμός που γίνεται με το «γάντι»). Διεθνώς πλέον πρώτη εξουσία έχουν καταστεί όσοι διευθύνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κατευθύνουν η να δημιουργούν συνειδήσεις και να καθοδηγούν τις μάζες των λαών, εκεί που αυτοί θέλουν. 

Έχουν ξεκινήσει τεχνιέντως έναν γενικό πόλεμο κατά της Εκκλησίας και γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν κομματιάσουν την εκκλησία που είναι το σώμα,  τότε το σώμα δεν μπορεί να σταθεί όρθιο.

Η Εκκλησία έχει αποδυναμωθεί και με τα όσα φαινόμενα γίνονται (covid-19, πόλεμοι σε ορθόδοξες χώρες κλπ. κλπ.), διότι έχουν επιφέρει τη διάσπαση της εκκλησίας και έχει χαθεί η ενότητα, η οποία ενότητα είναι η ναυαρχίδα για να κρατηθεί ακέραιος ο στόχος και ο σκοπό της.

 

Πλέον μεγάλη μερίδα νέων δεν είναι κοντά στην Εκκλησία ώστε να αυξάνονται τα στελέχη της είτε λαϊκά άτομα είτε σε ακόμη χειρότερο βαθμό άτομα που θα εισέλθουν στον κλήρο. Πλέον τα Μ.Μ.Ε. δεν προωθούν τον θεσμό της οικογένειας, οικογένειες ολοένα και λιγοστεύουν όπως τις γνωρίζαμε, αλλά και αυτές οι οικογένειες που υπάρχουν πλέον δεν γεννούν παιδιά. Τα σημερινά δεδομένα των οικογενειών είναι μέσω όρο 1 παιδί (έτσι έμαθε ο καταναλωτισμός να ζουν σήμερα οι οικογένειες). Οι νέοι γονείς που δεν έχουν μεγάλη επαφή με την εκκλησία, δεν ωθούν το παιδί τους να γίνει κληρικός.

 

Όπως έκλεισαν τα σχολεία από τα χωριά και διάφορες άλλες υπηρεσίες λόγω έλλειψης ανθρώπων, όπως έγινε πολιτικός καποδίστριας, όπως έγινε ο καλλικράτης, τώρα έρχεται ο εκκλησιαστικός καποδίστριας. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν κληρικοί. Θα κάνουμε χιλιόμετρα για να βρούμε κληρικούς.

 

Ευθύνη για όλα αυτά, έχουν πολλοί, οικογένειες, σχολεία, μεγάλη έχουμε πρωτίστως εμείς που δεν κατηχούμε τον κόσμο, διότι αν ο κόσμος ήταν κατηχημένος τότε δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά που γίνονται σήμερα, αλλά και αυτά τα οποία θα γίνουν τα επόμενα χρόνια που θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...